Parkovanie proti predpisom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Neustale parkovanie aut bez povolenia na mieste vyhradenom pre invalidov. Kadnarova 87

19. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Riešenie porušovania dopravných predpisov je všeobecne v kompetencii dopravného inšpektorátu, alebo mestskej polície (tel. č.: 158, 159). Miestny úrad tieto kompetencie nemá a môže len postúpiť podnety na príslušné zložky polície. Ale je omnoho efektívnejšie, keď občania nahlasujú priestupky priamo polícii, v čase, keď je priestupok spáchaný, než prostredníctvom miestneho úradu.

V lokalite v uvedenom podnete je situácia ešte špecifickejšia tým, že sa nejedná o verejné parkovacie miesta, pretože novovybudované obytné domy nad Kadnárovou ulicou ako aj komunikácie sprístupňujúce túto zástavbu a parkoviská vybudovali súkromní investori na súkromných pozemkoch. Tieto stavby neodovzdali do správy mestu a parkoviská prenajímajú, alebo predávajú jednotlivým záujemcom pri predaji bytov. Ak teda niekto neoprávnene parkuje na týchto parkoviskách, musí vlastník parkoviska požiadať o riešenie tohto priestupku na hore uvedených telefónnych číslach.

S pozdravom
Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
21. marec 2013

Dušan Veselý

Nechápem, čo robí mestská polícia v m.č. Rača?
21. marec 2013

Peter

A kolko krat ste ju volali?
22. marec 2013

Max

Aj ked je to mimo temy staznosti, ale ma Raca vobec Mestsku policiu? V zivote som nevidel mestskeho policajta v uliciach, aby sankcionoval psickarov, dodrziavanie cistoty...ci ine priestupky. A keby aj nesankcionoval, ale aspon sa ukazoval a svojou pritomnostou navodzoval dojem bezpecnosti a zakonnosti. Aspon to.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania