Kde je zdravý rozum?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Jozef 18. septembra 2016

Pred pár dňami bola namaľovaná žltá čiara pri zastávke 59 Račianske mýto. Octavia, ktorá tam parkovala ešte pred jej namaľovaním zrazu akčne dostala papuču. Parkuje sa tu roky a dôležité je, že to nikoho neobmedzuje. Podľa môjho názoru tá žltá čiara v našich bezzubých zákonoch neplatí pre chodník, pokiaľ zostalo 1,5m (čo zostalo), takže myslím, že ju dostal neprávom.

A ak má mestská polícia pocit, že toto musela urobiť, chcem sa opýtať, prečo roky nevedela vyriešiť autá ktoré parkovali za stĺpikmi pred Laurentom a vychádzali cez prechod pre chodcov. Prečo nerieši autá pri žltej čiare pred garážami na ul. J.C. Hronského, prečo nerieši autá ničiace trávu vo dvore Šancová? Všetko sú to podnety, ktoré sem dávam už roky. Všade je výhovorka prečo sa to nedá a tu to zrazu šlo expresne... :(

19. september 2016

nepšo

Podľa môjho názoru octavia dostala papuču neoprávnene , ak tam parkovala ešte pred nastriekaním žltých bus čiar , mali mestskí policajti vodiča upozorniť , nech si vozidlo preparkuje , nakoľko čiara bola obnovená...Je to ale proti zdravému rozumu , keďže neďaleko je značka umožňujúca parkovanie na vyhradených miestach , a niektorí príslušníci mestskej polície "tolerujú" státie na chodníku popri žltej čiare , niektorí zas nie .
19. september 2016

Jozef

Staci zajst za roh na Sancovu. Tam je zlta ciara uz dlho a denne pri nej na chodniku parkuje aj 8 aut. Ja chapem, ze zlta ciara ja tam preto, aby niekto nezastavil na ceste a neblokoval bus. Ale pokial niekto stoji na chodniku tak, ze okolo neho su este 2m miesta, ze nezavadzia ludom pouzivajucim zastavku, tak cele je to nezmysel... Hlavne kto by zaparkoval na 4prudovej ceste priamo v jazdnom pruhu... Takze v podstate ta zlta ciara je tam zbytocna a v tomto pripade policajti len zneuzili svoju pravomoc a ukojili sa na chudakovi, ktory nic neurobil...
19. september 2016

Jozef

...a hlavne zobrali 2 parkovacie miesta, ktore boli podla mojho nazoru uplne koser a nemali dovod niekomu vadit. Roky tam fungovali a aj ked prisli dat policajti papucu niekomu, kto zaparkoval v strede zastavky, tak tu nikdy papuce nedavali... A zrazu prisiel robotnik, nakreslil ciaru a vsetko je inak...
21. september 2016

Tomasko

Auta nemaju co na chodniku hladat
21. september 2016

Jozef

Pan Petrik. Zbytocne prskate okolo seba lavu. Na Slovensku na chodniku auta parkovat mozu za istych okolnosti. A v tomto pripade nikomu nezavadzaju, takze o to zbytocnejsi je vas komentar... Len tu v okoli su stovky miest, kde na tom chodniku naozaj zavadzaju a sam som na ne upozornoval... Takze nie som ziaden obhajca blokovania chodnikov, som len clovek, ktory sa snazi pozerat na veci zdravym rozumom. Ale Vam to asi budem zbytocne vysvetlovat.
22. september 2016

Tomasko

Ja som nikdy nepovedal, ze sucasny stav to nedovoluje. Iba konstatujem, ze tam nemaju co robit .
22. september 2016

Jozef

Vidim, ze som Vam to naozaj vysvetloval zbytocne. Ale nic Vam nebrani zalozit vlastny podnet s poziadavkou zakazat autam parkovat na chodnikoch. Ja tu riesim konkretny problem, zohladnujuci sucasnu legislativu a nie vseobecny, ktory je postaveny na vasich pocitoch.
22. september 2016

Tomasko

Ano mate pravdu. suhlasm s Vami. Zdravy rozum hovori, ze ked tam to auto stoji uz pred malovanim, tak by sa patrilo upozornit majitela o odpratanie auta. Na druhej strane stale budem toho nazoru, ze auta nemaju co na chodniku hladat. Ale kedze je to povolene legislativne, tak si to asi mozem akurat mysliet (sem tam aj povedat (napisat)).
26. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, z uvedenej fotografie nie je možné vyhodnotiť situáciu. Pokiaľ máte pocit, že ste dostali pokutu neoprávnene, je potrebné sa obrátiť na Mestskú políciu, ktorá má všetko zdokumentované a odôvodnené.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
26. september 2016

Jozef

Mile Oddelenie komunikacie a marketingu. Dakujem za odpoved, avsak ta mi nedala adekvatnu spatnu vazbu na moj podnet. Ja sa stazovat MP nebudem, pretoze tu pokutu som nedostal ja a verim, ze majitel tej Octavie si to s nimi riesi. Ja som vlastne ocakaval odpoved na tento podnet prave od Mestskej policie, a nie od marketingoveho odd. magistratu.

Aj keby tam totiz parkoval az po natreti tej zltej ciary, tak myslim, ze papucu dostal nepravom, kedze splnil vsetky podmienky parkovania na chodniku, zlta ciara sa tyka cesty a co je najhlavnejsie NIKOMU NIJAK NEZAVADZAL a tymto krokom ste zbytocne ubrali 2 parkovacie miesta !!!

Ale napriek tomu, tu MP veselo rozdava papuce nadalej. Ziadam preto vysvetlenie, preco nedava papuce na takej istej zltej ciare za rohom na Sancovej ul., este zltsej dvojplnej ciare na J.C. Hronskeho a pod... Proste preco sa pouziva dvojaky meter na ten isty "priestupok"...
26. september 2016

Lukáš

Na jednej strane je to sporne, na druhej strane mestska policia zacala vyuzivat nove znenie § 25 ods. 1 písm. f), ktoré pribudlo do zákona o cestnej premávke č. 8/2009 po novelizacii v januarii tohto roka. A prave tam pribudla zazracna formulka "priľahlé nástupište" cim su opravneny davat papuce az po koniec vyznacenej zastavky aj v pripade, ze auto neparkuje v priestore na ceste, ale na chodniku. Tu je k tomu viac pisane aj ked ide este o clanok pred zavedenim novely: https://imhd.sk/ba/doc/sk/14853/Novela-zakona-o-cestnej-premavke-predpoklada-aj-zmeny-v-oblasti-verejnej-osobnej-dopravy
27. september 2016

Jozef

Lukas, dakujem za uvedenie do obrazu. Napriek tomu si myslim, ze v tomto konkretnom pripade je zbytocne v lokalite, kde je s parkovanim problem urobit toto. Pretoze sa budem znovu opakovat, ale tie dve auta nikdy nikomu nezavadzali, neobmedzovali a fungovalo to roky. Ta Octavia totiz zavadzia asi tak isto, ako ta Lada, ktora parkuje pred nou. S tym rozdielom, ze ta je tam uz legalne...
27. september 2016

Tomasko

Jozef: mozno nahnevam vela ludi. A to som sofer. Ale kazde auto zavadzia na chodniku (aj ked je tam legalne).
27. september 2016

Jozef

Petrik, vidim ze si nedate pokoj... Ja Vam Vas nazor neberiem, ani Vas nebudem presviedcat o opaku, aj ked neviem, preco toto nezadate ako novy podnet. Ale je evidentne, ze nebyvate v oblasti, kde ako sofer nemate inu moznost, ako zaparkovat na chodniku. Ak by ste vecer prisiel pred dom, a kruzite ako sup pol hodinu s tym, ze volne nie je ani jedno parkovacie miesto, tak by ste mal mozno inu retoriku. Je totiz jednoduche mat velkohube vyhlasenia bez realneho riesenia. Ak by sa totiz v tomto stave zakazalo parkovanie na chodnikoch, tak pokial Vy dnes este mate kde zaparkovat pred svojim domom, taketo nariadenie by bleskovo zomlelo aj Vas.

V tomto pripade je to hlavne povolene aj dopravnou znackou, problem je ten, ze najblizsi stlp, na ktory ju mohli umiestnit je o kusok dalej, z coho vyplyva ze toto miesto je mimo oficialneho parkingu, napriek tomu, ze nie je v nicom ine...
27. september 2016

Tomasko

Zial ten podnet by tu nevyriesil nikto. Ale kazdy den dufam , ze nieco take schvalia. Nemam problem nechat auto aj o tri ulice dalej. Alebo si zaplatit parkovnie , ak sa uz musim trepat , niekde , kde to parkovanie nie je dostupne. Ano beriem. AK tam byvate , tak mate problem. Ale ak chcem mat bazen pod oknom , tak ho tiez nepostavim na ulicu. Ale to su asi zabomysie vojny, ktrore my nevyriesime.
30. september 2016

Tomasko

Jozef: zlta ciara plati vraj z oboch stran ciary. Moze byt vraj nakreslena aj na chodniku (napr. na sidliskach). Co sa tyka dvojakeho metra. Raz som sa rozpraval z hliadkou, ktora davala papucu jednemu autu z rady aut. Na otazku preco nedavaju aj na ine auto som dostal odpoved: "Nahlasene bolo iba toto konkretne auto." . Takze je to iba na nas , OVCIACH , aby sme sa stazovali. Ale stazovat sa musime na spravne miesta.
30. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odpovedali sme na Váš podnet my, pretože podnety chodia k nám. Samozrejme sme oslovili aj Mestskú políciu. Tu je ich odpoveď.:

Vedenie Okrskovej stanice Bratislava - Nové Mesto inštruovalo príslušníkov mestskej polície o riešení situácie v súvislosti so zákazom státia na zastávke mestskej hromadnej dopravy na Račianskej ulici. V prípadoch, kedy boli nasadené technické prostriedky na zabránenie odjazdu vozidla, boli zložené s tým, že sa nejednalo o priestupok. Pokiaľ budete mať v budúcnosti informácie o nasadení technického prostriedku na zabránenie odjazdu vozidla na tomto mieste, neváhajte nás kontaktovať. V prípade, že máte akékoľvek ďalšie podnety súvisiace so státím vozidiel a bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, neváhajte sa obrátiť na mestskú políciu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
30. september 2016

Jozef

Dakujem pekne... tak toto bola konecne jasna odpoved :) Cize ak som spravne pochopil, mal som pravdu a nejednalo sa o priestupok, ale prehnanu iniciativu Mestskej policie... Skoda len, ze tam kde tu iniciativu treba, prechadzaju bez povsimnutia :(

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania