Nedostatok zberných dvorov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Staromestský Občan 18. septembra 2016

Dobrý deň,
Chcem upozorniť na nedostatočnú kapacitu zberných dvorov v Bratislave. Ako občan Starého Mesta musím odviezť odpad cez celé mesto, až na Ivánsku cestu pri letisku, pretože zberný dvor na Bazovej zanikol a to celkom bez náhrady!
Zo strany mesta je to totálna ignorácia skvalitňovania životného prostredia, pretože ako vidieť na priloženej fotografii, nie len že človek musí prejsť celé mesto, ale ešte si aj 40 minúť počká v rade.
Kolóna áut pritom svedčí, že ľudom nie je vyhadzovanie odpadu kade-tade ľahostajné a chcú ho zodpovedne separovať, ale mestu je to zjavne jedno a podporuje takto tvorbu čiernych skládok.
Dnes to už nie je len o chýbajúcom zbernom dvore v Starom Meste, ale aj nedostatočnej kapacite centrálneho zberného dvora O.L.O. na Ivánskej ceste.
Prosím riešiť!

19. september 2016

dobrý_sused

Potvrdzujem vlastnými skúsenosťami, v sobotu by malo byť personálne posilnené, otváracie hodiny rozšíriť aj na nedeľu a samotný priestor urgentne potrebuje rozšíriť, pretože kapacita pre autá je tam nízka a keď príde dodávka tak to tam úplne stojí.
20. september 2016

autopravo

to tam byva takato situacia kazdy den? alebo len cez vikend?
20. september 2016

Staromestský Občan

Cez týždeň tam zvykne čakať tak 5-10 áut, cez víkendy (respektíve len v sobotu, lebo v nedeľu majú zatvorené) aj 20 áut.
20. september 2016

autopravo

dakujem za informaciu
28. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zberný dvor v mestskej časti Bratislava – Staré Mesto nebol doposiaľ zriadený, nakoľko ani v rámci spolupráce s touto mestskou časťou nebola nájdená vhodná lokalita pre tento účel. Zberný dvor na Bazovej ulici bol zrušený z dôvodu jeho nevhodného umiestnenia v husto zastavanej časti mesta, frekventovanej cestnej premávky a aj na základe petície občanov tejto ulice.
Na území Bratislavy sú aj ďalšie zberné dvory zriadené mestskou časťou, avšak tieto slúžia len obyvateľom danej mestskej časti.
Hlavné mesto v spolupráci s mestskými časťami, v ktorých nie je zriadený zberný dvor, naďalej hľadá vhodné lokality na budovanie zberného dvora, príp. zberných dvorov, ktoré by boli určené všetkým obyvateľom Bratislavy.
Ako občan mestskej časti Bratislava – Staré Mesto môžete využiť kalendárový zber, ktorý organizuje mestská časť dvakrát do roka na jar a na jeseň; v súčasnosti v období od 22.9.2016 do 19.11.2016 môžete uložiť odpad do veľkokapacitných kontajnerov, ktoré sú umiestnené na vytypovaných uliciach a v danom dni. Podrobný zoznam ulíc a termíny nájdete na webovej stránke mestskej časti www.staremesto.sk.


Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania