Budovanie nelegálneho billboardu na Magnetovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Georg Pomorinszký 20. septembra 2016

Obyvatelia Mierovej kolónie a okolia žiadajú o urýchlené riešenie stavby, podľa všetkých informácií nelegálneho billboardu, na križovatke ulíc Magnetová a Pri dvore, na parcele patriacej mestu Bratislava. Stavba prebieha už približne mesiac a obyvatelia sa jej pred pár dňami snažili osobne zabrániť zasypaním výkopov. Dnes (18. 9. 2016) boli výkopy opäť obnovené a pravdepodobne sa bude pokračovať betónovaním základov. Prosíme prípad riešiť skôr, než bude nelegálna reklamná plocha hotová a obyvatelia budú musieť riešenie tohto prípadu bezprecedentnej drzosti opäť zobrať do vlastných rúk.

23. september 2016

Georg Pomorinszký

Konštrukcia je čerstvo vybetónovaná. Prosíme urýchlené riešenie.
13. október 2016

Netro

Odpoveď od Stavebného úradu:

Vec: podnet č.33216 - budovanie nelegálneho billboardu na Magnetovej – odpoveď

Na základe doručeného podnetu dňa 4.10.2016, bola povereným pracovníkom tunajšieho stavebného úradu dňa 11.10.2016 uskutočnená a fotografiky zdokumentovaná obhliadka.
Na uvedenom mieste sa nachádzala oceľová konštrukcia osadená do betónových pätiek. Nakoľko na tejto konštrukcii nebola osadená reklamná plocha, aj keď môže byť predpoklad jej perspektívneho osadenia, zatiaľ sa nejedná o reklamnú stavbu. Nakoľko táto konštrukcia nie je označená, stavebnému úradu nie je známy stavebník, resp. vlastník tejto konštrukcie, čím stavebný úrad nemôže nariadiť odstránenie vlastníkovi. List vlastníctva k pozemku, na ktorom je zrealizovaná predmetná konštrukcia je nezaložený.
Do dnešného dňa stavebný úrad neeviduje žiadosť o povolenie ani ohlásenie reklamnej stavby na predmetnom pozemku.

S pozdravom, Andrea Bzdúchová.

Miestny Úrad Bratislava-Nové Mesto
Junácka 1
832 91 Bratislava
[email protected]
14. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.
Podľa vyjadrenia povereného pracovníka z oddelenia územného konania a stavebného poriadku bola na mieste vykonaná kontrola a zhotovená fotodokumentácia. Na uvedenom mieste sa nachádzala oceľová konštrukcia osadená do betónových pätiek. Nakoľko na tejto konštrukcii nebola osadená reklamná plocha zatiaľ sa nejedná o reklamnú stavbu. Nakoľko táto konštrukcia nie je označená stavebnému úradu a nie je známy stavebník, resp. vlastník tejto konštrukcie, čím stavebný úrad nemôže nariadiť odstránenie vlastníkovi. List vlastníctva k pozemku, na ktorom je zrealizovaná predmetná konštrukcia je nezaložený. Do dnešného dňa stavebný úrad neeviduje žiadosť o povolenie ani ohlásenie reklamnej stavby na predmetnom pozemku


Jana Plevová
08. marec 2017

Georg Pomorinszký

Reklama je osadená. Prosíme Miestny úrad Nové Mesto o urýchlené riešenie.
Pre načitateľnosť uvádzame aj názov firmy: Autoservis MFM, Chemická 20/A Bratislava
08. marec 2017

Netro

Sťažnosť podľa zákona o sťažnostiach na zodpovedných zamestnanov MÚ je pripravená, už len vytlačiť a podať.
09. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na základe poslednej informácie zo dňa 8.3.2017 o novovzniknutej reklamnej ploche stavebný úrad vyzval predpokladaného vlastníka jednostrannej reklamnej stavby (Autoservis, Bratislava), aby v lehote do 7 dní odo dňa doručenia výzvy preukázal tunajšiemu stavebnému úradu, že mal oprávnenie na jej uskutočnenie a že reklamná stavba je zhotovená v súlade s podmienkami podľa stavebného zákona. V prípade nepreukázania oprávnenia vlastníkom reklamnej stavby, stavebný úrad nariadi vlastníkovi stavby odstránenie stavby, postavenej bez stavebného povolenia alebo v rozpore s ním alebo bez písomného oznámenia stavebného úradu pri stavbách, ktoré treba ohlásiť.


Jana Plevová
30. marec 2017

Nacbo Ynmynona

Od vyzvania majiteľa už uplynuli 3 týždne, ale nelegálna reklama stále stojí a robí mu reklamu. Kedy si ju konečne odstráni aj s tými betónovými základmi a vráti plochu do pôvodného stavu? Aká pokuta mu bude udelená?
24. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia územného konania a stavebného poriadku povolenie nebolo doložené.
V zmysle stavebného zákona podľa § 88, ods. 1, písm. b) stavebný úrad nariadi vlastníkovi stavby jej okamžité odstránenie.



Jana Plevová
27. apríl 2017

Nacbo Ynmynona

Dokedy musí reklamu (dúfam že aj z betónovými základmi) odstrániť?
Dostane dostatočne vysokú pokutu, aby ho to odradilo od podobnej nelegálnej činnosti?
08. august 2017

Nacbo Ynmynona

Kedy dá zadávateľ reklamy terén do pôvodného stavu a odstráni aj zvyšky nelegálneho billboardu, aby sa mohol tento podnet uzavrieť?
Bola reklama odstránená na náklady majiteľa?
Bola majiteľovi uložená pokuta?
13. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený odstránením reklamnej tabule aj konštrukcie. Nakoľko v minulosti nebolo dosledované kompletné odstránenie aj betónových základov, bude už viacmenej nemožné doriešiť to po takom čase. Miesto je zarastené trávou a kríkmi.

Navrhujem podnet označiť ako uzavretý.

Za porozumenie ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.