Semafor

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Marta 20. septembra 2016

Bolo by možné prestaviť semafor na križovatke Miletičova - Trenčianska tak, aby chodci idúci cez Trenčiansku mali zelenú automaticky s autami odbočujúcimi doprava z Trenčianskej na Miletičovu?

29. november 2017

Karol S.

Dobry den

predmetna zelena pre chodcov je spustana iba kazdy druhy interval. Chodci musia vyrazne dlhsie cakat ako vodici aut. Prechody su vytazene najma v dopravnej spicke. Prosim o opatovne poziadanie magistratu o upravu schemy riadenia krizovatky, tak aby chodci mali zelenu kazdy interval.

Dakujem
14. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za aktualizáciu podnetu.

Informovali sme príslušné oddelenie hlavného mesta, ktoré sa bude podnetu venovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

križovatka Trenčianska - Miletičova je riadená cestnou dopravnou signalizáciou v dynamickom režime. To znamená, že pohyb vozidiel v priamom smere po Trenčianskej ulici s možnosťou pravého odbočenia na Miletičovu je v navrhnutý v dvoch riadiacich fázach. V prípade, ak si dopyt na zelený signál vyvolá iba vozidlo - zaradí sa fáza len pre vozidlá. Ak sa tlačidlom prihlási chodec na priechode pre chodcov v súbežnom smere s týmito vozidlami, zaradí sa fáza, kedy zelenú dostanú vozidlá aj chodci. Je potrebné, aby si chodci uvedomili, že v prípade, ak nestlačia tlačidlo pred chodcov, zelenú dostanú len vozidlá.

Z tohto dôvodu mesto požiadalo správcu cestnej dopravnej signalizácie o zabezpečenie nálepiek s upozornením pre chodcov na stožiare na križovatkách riadených dynamicky. Hlavné mesto u správcu cestnej dopravnej signalizácie preverí, či sa takéto nálepky nachádzajú aj na križovatke Trenčianska - Miletičova.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. február 2018

Marta

Ďakujem za aktualizáciu, nálepky sa na tých semaforoch nenachádzajú. Vyzerajú presne ako tie, na ktorých zelená zasvieti automaticky. Prosíme teda o doplnenie nálepiek.

Ďakujeme
Marta
24. január 2022

Kristína

Chcela by som upozorniť, že táto nešťastná situácia pre chodcov, ktorí donekonečna čakajú na zelenú stále pretrváva - som toho zakaždým svedkom keď tadiaľ prechádzam. Určite by bolo vhodnejšie nastaviť zelenú pre chodcov automaticky (veď keď tam nie sú chodci, autá aj tak môžu ísť).
25. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
27. január 2022

Anonymný užívateľ

Marta, nechceli ste napísať, aby chodci prechádzajúci cez Miletičovu mali vždy zelenú s autami odbočujúcimi doprava z Trenčianskej?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania