Hrdzavejúci mostík topoľčianska - tematínska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 13. mája 2013

mostik hrdzavie a su v nom diery, je mozne ho natriet, aby sa poskodenie nerozsirovalo?

19. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
jedná sa o Lávku 325 cez Chorvátske rameno z Topoľčianskej ulice na Tematínsku ulicu, lávka nebola nikdy zverená do správy mestskej časti Bratislava-Petržalka, jej vlastníkom je hlavné mesto, ktoré má zabezpečovať údržbu, starostlivosť a odborné prehliadky mostného objektu.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
19. marec 2013

veronika

a kto dava podnet na rekonstrukciu?
20. marec 2013

Anonym

tak nech hlavne mesto opravi diery a natre to
20. marec 2013

Peter

Pani Milka, co keby ste kontaktovali z vlastnej iniciativy kontaktovali magistrat hlavneho mesta a snazili sa o napravu??!
22. marec 2013

expert

v statnej sfere vlastna iniciativa neexistuje... naco riesit nieco co netreba? a ze sa obcan stazuje? ved dostal odpoved ze MU petrzalka to nema na starosti...
06. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Odstúpili sme ho príslušnému odbornému oddeleniu, ktoré preverí a zhodnotí situáciu so zábradlím na mostíku. Potom Vám budeme vedieť poskytnúť stanovisko.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
13. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa stanoviska Magistrátu - oddelenia správy komunikácií predmetná lávka nad Chorvátskym ramenom je v správe mestskej časti Bratislava - Petržalka spolu s miestnymi komunikáciami III. triedy Topoľčianskou a Tematínskou ulicou, ako súčasť Tematínskej ulice. Komunikácie III. triedy sú v správe príslušných mestských častí vrátane ich súčastí, t.j. chodníkov a lávok.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
13. máj 2013

expert

Pani podmajerska, tahate nas za nos? Alebo nas za nos taha pan papajcik? Uz ked nechcete nic s problemom spravit, dohodnite si aspon rovnaku strategiu. Vyhovarat sa jeden na druheho, je hodne tak 5 rocneho dietatat v skolke...
13. máj 2013

Erik

toto nie je mozne!? Navrhujem okamzitu vypoved obom - Papajcikovi aj Podmajerskej! Kde sme? V Tadzikistane? Aby sa nevedelo, kto ma co v sprave? Tak to potom aj vyzera...
citujem Podmajersku:
''Dobrý deň,
jedná sa o Lávku 325 cez Chorvátske rameno z Topoľčianskej ulice na Tematínsku ulicu, lávka nebola NIKDY zverená do správy mestskej časti Bratislava-Petržalka....

citujem Papajcika:
''Dobrý deň,

podľa stanoviska Magistrátu - oddelenia správy komunikácií predmetná lávka nad Chorvátskym ramenom je v správe mestskej časti Bratislava - Petržalka....

Co keby ste si dali rande a konecne sa dohodli? Keby to nebolo mozne, tak to mozete ist opravit koniec koncov aj sami...
14. máj 2013

veronika

tak asi konecne vieme kde je problem a preco sa vsetci tvaria ze ten mostik ani neexistuje. hamba obom a hlavne ze su plateni z nasich dani
17. máj 2013

M. Podmajerská

Vážený pán Papajčík, mesto by si asi malo skôr urobiť poriadok vo svojom majetku a nie hádzať svoje povinnosti na plecia iných. Mostík je vlastníctvom mesta, my máme na to aj dôkazy, tak prosím, nezavádzajte verejnosť. Šetriť takýmto spôsobom asi nie je práve najšťastnejšie riešenie...
17. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Ščepán,
obraciam sa na Vás so žiadosťou, aby ste usmernili Vášho pracovníka p. Papajčíka (resp. tých Vašich kolegov, ktorí mu poskytujú informácie), aby v mene hlavného mesta nezavádzal verejnosť nepravdivými informáciami v odpovediach na portáli odkazprestarostu.sk a v odpovediach obyvateľom.

Aj v tomto konkrétnom prípade (viď nižšie) máme písomný dôkaz o tom, že nám mostík nepatrí. Mosty sú samostatné inžinierske stavby, aj keď mali byť riešené pri zverovaní komunikácií III. a IV. triedy, tak nám ale zverené protokolom nikdy neboli. V roku 2009 nám zaslalo mesto návrhy zverovacích protokolov na mosty, tie boli predložené na rokovanie komisií, ktoré však nesúhlasili s prevzatím mostných objektov do správy - odpoveď mestu je v prílohe. List máme k dispozícii podpísaný aj s doručenkou. Takže stanovisko, podpísané pánom Papajčíkom, je nepravdivé.

Zo strany hlavného mesta je takého konanie neseriózne. Mestská časť si stojí za každou svojou povinnosťou i úlohou, odmietame však v očiach verejnosti zodpovedať za niečo, za čo je zodpovedný niekto iný.

Ďakujem a pozdravujem

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

31. júl 2013

)

Čaká vlastník mostíka na nejakých dobrovoľníkov, ktorí to natrú zaňho?

"Pred víkendom bolo na Trnavskom mýte zábradlie hrdzavé, po ňom je opäť farebné. Iniciatívou chcú dobrovoľníci vyvinúť tlak na politikov."

http://bratislava.sme.sk/c/6884990/zabradlie-v-bratislave-natreli-dobrovolnici-platili-z-vlastneho.html
10. marec 2014

Michal Haman

Po veľmi dlho čase sa nič nezmenilo
23. apríl 2014

veronik

a neexistuju nejake pisomne podklady kde je napisane kto ma objekt v sprave?
08. júl 2014

veronik

stale sa nic nezmenilo. ako dlho trva zistit kto ma mostik v sprave???
25. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na základe Vášho podnetu:
Hrdzavejúci mostík (lávka) topolčianska – tematínska,

sme dohľadali v našom pasporte informáciu, že Lávka L 325 na Topoľčianskej / Tematínskej ulici bola v rámci zverovania komunikácii III. a IV. triedy zverená Mestskej časti Petržalka k 1.4.1992 ako inžiniersky objekt súvisiaci so zverenými komunikáciami.
Na základe tohto zverovacieho protokolu boli 3.2.1993 odovzdané doklady aj k nasledovným inžinierskym objektom:

- M 061 – most cez Chorvátske rameno na Antolskej (tento most sa nám však neskôr vrátil naspäť do správy, a aktuálne ho spravuje OSK)
- M 083 – most cez Chorvátske rameno na Lúkach VI.
- M 115 – most cez Chorvátske rameno do kameňolomu
- L 325 – lávka cez Chorvátske rameno z Topoľčianskej na Tematínsku ulicu

Zasielame skeny dokumentov, ktoré v prílohe dokazujú, že inžinierske objekty boli zverené v rámci zverovania komunikácií Hl. mestom Bratislava zastúpeným SPK (terajším OSK), a že k daným objektom bola aj podľa bodu 1) v zverovacom protokole odovzdaná aj dokumentácia.

Na základe týchto dokumentov ma lávku 325 v správe Mestská časť Petržalka a mala by na nej teda uskutočňovať všetky potrebné opravy a prehliadky, tak ako aj doteraz.


S pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
25. jún 2019

Anonymný užívateľ

Dokym sa zistilo kto to má v správe je mostík už vyše roka vymaľovaný dobrovoľníkmi. Neuveriteľne tempo. Ako je možné zisťovať 5 rokov že kto má mostík v správe?
02. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.

MÚ BA - Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania