Neporiadok a skladky v lesoparku

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý
meno
Michal 23. septembra 2016

Mestske lesy vykonavali odstranovanie zdravych stromov pri vstupe do lesoparku z Klzavej ulice. Neslo o chore ani nebezpecne stromy. Po tazbe tam nechali neporiadok, haluzinu a podobne. Zaroven uplne odignorovali ze sa tam nachaddza skladka bioodpadu, ktoru tam ponechali, ako aj mnozstvo odpadkov ako plastove a sklennene flase, igelity a pod. Kusok odtial dokonca rastia a kvitne kridlatka japonska, invazivna rastlina ktoru je zo zakona povinny majitel/spravca pozemku odstranovat.

Nerozumiem preco zamestnanci MLB neupratali neporiadok, neodstranili odpadky a bioodpa, ked tam uz tazili drevo. Neexistuje uz vyhovorka ze si to nevsimli.

26. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Odpad bol hneď po vyrezaní stromov vyzbieraný. Bio odpad, ktorý sa tam hromadí zo záhrad obyvateľov Koliby bude na náklady MLB odstránený v mesiaci október. ( Máme objednané nákladné auto aj s nakladačom). Zároveň sa chceme poďakovať všetkým dobrovoľníkom, ktorí zbierajú odpad po iných návštevníkoch lesoparku. Odstraňovanie invazívnych rastlín na území lesa rieši plán starostlivosti o les, čakáme na jeho schválenie. Napriek tomu sa invazívne rastliny priebežne odstraňujú.

Znášiková J., MLB

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania