Auto bez platnej TK a EK (Nad lúčkami)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. marca 2013

Nepojazdne auto je odstavene na parkovisku vo dvore medzi ulicami Nad lúčkami a Beniakova uz niekolko rokov. Bolo by dobre toto auto uz konecne odtiahnut...

18. marec 2013

Anonym

a ma znacky?
19. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Tento vrak sme už riešili, momentálne ho rieši Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorý už majiteľovi výzvu zasielal a podniká ďalšie kroky.



Lucia Veiglová
referát ekológie a zelene, Miestny úrad MČ Bratislava- Karlova Ves
19. marec 2013

A

Ma iba jednu znacku za zadnym sklom...
19. marec 2013

Anonym

ja som uz videl nejake auta ktore sice mali znacky ale nemali platnu TK a EK a urady ich z parkoviska neodtiahli
19. marec 2013

Karol

Treba, aby to posunuli a riesili policajti, podla noveho zakona, ak nemas STK a Emisnu a neodhlasil si auto, stale mas znacky. Je mozne ti dat rovno pokutu a celkom mastnu, neviem ci aj opakovane a aka je tam lehota na zjednanie napravy. Ci uz odhlasenie, odovzdanie znaciek, alebo spravenie STK + Emisna...
19. marec 2013

ADAM

TAK PRE UPRESNENIE:

Vozidlo mám v poriadku, ale nemá platnú STK a teraz nemám čas na ňu ísť. Hrozí mi pokuta?
Vozidlo, ktoré nemá platnú emisnú alebo technickú kontrolu, je podľa zákona 725/2004 Z. z. považované za nespôsobilé. Použitím nespôsobilého vozidla v cestnej premávke sa dopúšťate priestupku a vystavujete sa riziku priameho postihu pri cestnej kontrole, regresu poisťovní v prípade uplatňovania nároku na náhradu škody vzniknutej pri dopravnej nehode alebo pokuty od obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie (príslušného podľa miesta trvalého pobytu fyzickej osoby alebo sídla právnickej osoby). Pracovníci úradov majú prístup do automatizovaného informačného systému technických kontrol vozidiel, do ktorého STK priebežne v reálnom čase zaznamenávajú výsledok každej technickej kontroly kdekoľvek na Slovensku. Vedia teda zistiť, či má vozidlo platnú technickú kontrolu.

Aké vysoké sú pokuty za neabsolvovanie technickej alebo emisnej kontroly v zákonom stanovenom termíne?
Novelizácia zákona 725/2004 Z. z., ktorá vstúpila do platnosti 1.2.2012, hovorí, že obvodný úrad dopravy uloží tomu, kto nepodrobil vozidlo v ustanovenej lehote pravidelnej technickej alebo emisnej kontrole, pokutu 166 eur (za každé vozidlo a za každú kontrolu) bez ohľadu na to, či je vozidlo prevádzkované alebo nie. Odporúčame vám preto vo vlastnom záujme dodržiavať zákonné lehoty kontrol alebo vozidlo, s ktorým nejazdíte, dočasne vyradiť z evidencie. Za nevykonanú administratívnu kontrolu (ak vám chýba nálepka alebo osvedčenie) uloží obvodný úrad pokutu 66 EUR. Pozrite si sadzobník pokút za neabsolvovanie povinných kontrol od 1.2.2012.
Vyhnite sa pokute a využite možnosť pripomenutia termínu Vašej nasledujúcej technickej alebo emisnej kontroly, ktorú vám ponúkame.
Podotýkame, že ak už máte kontrolu neplatnú, nemusíte automaticky platiť pokutu. Keďže tieto pokuty vyberajú štátne orgány, u nás ju platiť nebudete.

ZDROJ: http://www.stkboatplus.sk/otazky.htm#neplatna
19. marec 2013

Anonym

dakujem pouzivatelovi "ADAM" za informacie. keby to tu pouzivatel "ADAM" nenapisal ani by som o tom nevedel
22. september 2014

Michal Molčányi

Auto už na danom parkovisku nie je.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania