Chodník vo veľmi zlom a nebezpečnom stave

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Fero 25. septembra 2016

Dobrý deň,

rád by som Vás požiadal o vyriešenie dlhoročného problému chodníku v Dúbravke. Už niekoľko rokov je v dezolátnom stave - nedá sa po ňom prechádzať s kočíkom a keď prší už ani pešo - veľké mláky, neodtekajúca voda. Tento stav je po celej ulici Kpt. Jána Rašu.

Prosím o opravu chodníka aj odpadového kanála je len otázka času kým si niekto zlomí nohu na zdevastovanom chodníku a kanále.

26. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. V tomto roku mestská časť Bratislava- Dúbravka realizovala opravy chodníkov a komunikácií v jej správe na základe podnetov občanov, ako aj vlastným prieskumom našich pracovníkov v teréne. Momentálne mestská časť vyčerpala, resp. prečerpala financie stanovené rozpočtom na rok 2016. Váš podnet evidujeme a zaradíme ho do plánu opráv na rok 2017.

Ing. arch. Pavel Gašparovič
Vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia
14. máj 2017

Fero

Dobrý deň,

pomaly už máme prvú polovicu roka za sebou a nevidím žiadne zmeny.Avšak podnet z "Deravý chodník na ul. Kpt. Rašu" z 2.11.2016 už bol vyriešený, t.j. na druhej časti ulice chodník komplet opravený. Viete mi vysvetliť, prečo môj podnet ešte nebol vyriešený, a kedy bude po rokoch na rade aj tento chodník, kde sa už chodiť nedá?

Ďakujem.
14. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Vysvetlenie je úplne jednoduché - roky zanedbávaná údržba v celej Dúbravke a podfinancovanie rozpočtov obcí vo všeobecnosti. Na cesty a chodníky máme možno len 10% z toho čo by sme reálne potrebovali.
Tých miest, ktoré by bolo potrebné urýchlene opraviť je ďaleko viac ako sú možnosti rozpočtu našej mestskej časti. Odhadujeme, že len na opravy chodníkov a komunikácií by sme potrebovali niekoľko miliónov EUR, pričom na tento rok je vyčlenených na opravy komunikácií a chodníkov 210 000 EUR. Túto sumu sme už v podstate vyčerpali opravami v mesiacoch marec-máj a a budeme hľadať ďalšie zdroje na pokračovanie v druhom polroku.


Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. október 2017

Jana

Dobrý deň,
kedy konečne bude opravený tento chodník? Ten chodník je iba pár metrov od detského ihriska, kt. ste pred tromi rokmi oplotili kvôli bezpečnosti detí. Ale tie deti behajú aj mimo toho ihriska a teda aj po tomto chodníku. Oprava toho chodníka by bola tiež pre bezpečnosť detí alebo čakáte kým si tam nejaké vykĺbi nohy? A čo my ostatní ktorí tu bývame a tade chodíme?
20. október 2017

Odpoveď samosprávy

Poškodený chodník sme už opravili.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania