Bzdochy na Ružinovskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Lucia 25. septembra 2016

Premnožené bzdochy na Ružinovskej 1. Je ich plná fasáda. Lezie to do bytov. Dá sa použiť prípadne nejaký postrek?

28. september 2016

Klára

To by ste mali riešiť so svojím správcom v bytovke
28. september 2016

Klára

Alebo sieťky proti hmyzu, zrejme sa chrobáky vyhrievaju na slnku, netreba hneď každý hmyz zničiť
28. september 2016

Lucia

Hmyz vylieta v húfoch z oproti rastúcich ihličnatých stromov. Po iné roky problém nebol. Sieťky samozrejme máme. Sú nesmierne pohyblivé ak ste nemali s nimi skúsenosť ťažko si to predstavíte.
29. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Podľa obrázku sa jedná o plošticu lipovú ( Oxycarenus lavaterae ), ktorý u nás nie je pôvodná, ale naletela z juhu - z oblasti Stredomoria a vytlačial naše pôvodné populácie cifruše bezkrídlej ( električky). Ochrana proti tomuto hmyzu sa bežne nevykonáva, ináč je citlivý na pyretroidy ( Karate, Vaztak ).



kancelária starostu
19. november 2016

Zuzanna

Aj my ich máme v Dubravke. Sú zamorené kmene a konáre líp,lokalizujú sa v spodných častiach konárov v mnohopočetnými zoskupeniach. Ohlásila som to na konci leta na Mestskom úrade v Dubravke na odd. Životného prostredia ale nikto sa neunúval prísť pozrieť na zamorené stromy a riešiť adekvátny postrek. Srdce mi trhá keď vidím denno denne ako strom vycuciavajú !!
Neviem prečo oddelenie Životného prostredia si neplní svoje povinnosti keďže je ako jediné kompetentné tento problém riešiť. Odignorovali moje nahlásenie a ďalej si sedia v teplučkých kanceláriách a je im jedno že prichádzame potichu o stromy ktoré roky spríjemňujú naše životné prostredie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania