Padajúce suché stromy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 25. septembra 2016

V Rači na ulici Hagarova, medzi blokmi Hagarova 11 a 13 je asi mesiac padnuty, suchý a odumretý strom. A to preto, že sa nikto nestara o porasty v uvedenej lokalite. Dalšie stromy, tiež suché su medzi Hagarova 3 a 5 (vid posledne 3 fotografie). Čaká sa na čo? Až to niekoho prizabije?

27. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stromy rastú na súkromnom pozemku. Vlastníkom pozemku je TELESERVIS spol. s.r.o. Lachova 27 , Bratislava.

Podľa § 47 ods. 2 zákona č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov je vlastník (správca, nájomca) pozemku, na ktorom sa nachádza dreviny povinný sa o ňu starať, najmä ju ošetrovať a udržiavať. MČ Rača listom zo dňa 14.9.2016 vyzvala spoločnosť Teleservis spol. s.r.o. na splnenie si uvedených povinností. Za nesplnenie povinnosti hrozí spoločnosti pokuta až do výšky 9 958,17 eura.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
12. október 2016

Juraj

Teleservis vlastni dost vela pozemkov v Krasnanoch a zda sa, ze mestska cast sa o ne stara, co netvrdim, ze tak ma byt. Urcite lepsie ako keby sa nestarala i ked ide o sukromny pozemok. Ale aktivita k dodrziavaniu povinnosti súvisiacich s pozemkami mali byt voci Teleservis komunikovane ovela skor (ak uz bolo beriem spat). Nie je to nic nove. Ak je to pretrvavajuci stav, nevidim ziadnu iniciativu starostu, miestnych poslancov donutit súkromníka plnit si svoje povinnosti. To uz malo davno ficat, kludne aj sudnou cestou. Ak sukromnik vie podavat zaloby na mestsku cast, tak aj mestska cast si ma vediet vynutit svoje poziadavky.
07. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet je vyriešený, postarali sa o to pracovníci MÚ Rača.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania