Zabratie verejného priestoru - chodník a cesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 19. marca 2013

Realizátor projektu Lidl postavil plot aj na pozemkoch, ktoré nepatria spoločnosti Lidl. Ako je z fotografií zrejmé, na jednej strane zaberá skoro polovicu chodníka a na druhej strane prekáža na prejazdovej ceste.

Pýtam sa, či je to v poriadku?
Zaujíma ma, za akých podmienok je plot takto umiestnený, že prekáža chodcom a aj autám v plynulej premávke.

19. marec 2013

Karol Jacko

Musis mat ine nervy,ze si prehral a Lidl tu bude stat co? Az ho postavia tak by ti tam mali zakazat vstup dozivotne.
19. marec 2013

Gallo

Slub pana starostu pred volbami - nebude sa zahustovat vystavba, nebudu sa rubat stromy - ved je zo strany "Zelenych". Vysledok vidime na Peknej ceste - vyrubane desiatky stromov a v strede obytnej zony obrovsky betonovy kravin s kvalitnymi potravinami z polska.
19. marec 2013

Juliette

"Az ho postavia tak by ti tam mali zakazat vstup dozivotne." trest alebo odmena? :D

cakala som vselico, ale za tam bude lidl, tak to ma prekvapilo
20. marec 2013

Olivia

Konečne sa už Lidl rozhybal. Už sa neviem dočkať, kedy bude mat Jednota konkurenciu.
20. marec 2013

Olivia

Konečne sa už Lidl rozhybal. Už sa neviem dočkať, kedy bude mat Jednota konkurenciu.
20. marec 2013

Juraj P.

Lidl mal stat povodne naproti pumpe OMV. Lenze jedna ing.arch. sa zvlastnym sposobom dostala k skvarovemu ihrisku. Ale uz aj ta ho predala. A tak si Lidl kupil plochu od sukromneho vlastnika vedla Jednoty. Keby tu nebola kriza tak tam stoji niekolkoposchodovy dom. Budme radi,ze tam bude,len prizemny Lidl. Ak si splnil stavebnik vsetky podmienky na stavbu,starostovy nezostava nic,len zo zakona podpisat stavebne povolenie.
20. marec 2013

Dušan Veselý

22. marec 2013

Max

Na jednej strane je skoda tych par stromov, ktore sa museli vyrezat, na druhej strane je dobre, ze v Krasnanoch pribudnu dalsie potraviny ako konkurencia Jednote.
Urcite Lidl rata s tym, ze na jeho parkovisku budu parkovat auta z okolitych domov a nadstavieb (na co nemysleli stavebnici, ktori postavili nadstavby).
Nakoniec sa mozno najde aj miesto pre znovavysadenie zrezanych stromov a bude vseobecna spokojnost a lepsi, lacnejsi a krajsi zivot v Krasnanoch.
Ja som rad, ze sa zacal Lidl stavat v Krasnanoch!
22. marec 2013

Karol Jacko

Lidl urcite uz dal vysadit nove stromy,ako mu to prikazuje zakon. A Miestny urad si povie,len kam. Tie vyrezane stromy na vychodnej strane pozemku boli planky jablk a ine naletove stromy. Nakoniec sa budeme vsetci tesit z noveho ochodu a aj parkoviska.
22. marec 2013

Magda

O tom, ze na tejto ploche ma vyrast LIDL sa vedelo a hovorilo uz pred dvoma rokmi a pisalo sa o tom aj v racianskych novinach uz zaciatkom minuleho roka. Tych stromov je sice skoda (ako kazdeho stromu) ale obchodu a parkovisku sa ako Krasnancanka tesim. Neviete niekto kedy planuju otvarat?
22. marec 2013

portos

Uz sa tesim na kvalitny sortiment a ozajstny Camembert, pravu Goudu, kvalitne ryby za slusne ceny
22. marec 2013

Dušan Veselý

Tešíme sa viacerí. Na kvalitné syry a peknú zeleninu.
22. marec 2013

Karol Jacko

Bude to Lidl novsieho typu B. Cize bude mat aj vlastnu pekaren. Zasobovany bude chladiacimi kontajnermi. Takze maso a zelenina budu cerstve. Naozaj sa maju Krasnancania na co tesit. A nielen oni.
25. marec 2013

Matej Mikuška

Pekná cesta bola pekná aj z dôvodu ako vyzerá vďaka tým japonským čerešniam, ktoré padli pre "kvalitné syry a peknú zeleninu" (inak sú aj na piatej zástávke smer do centra=6 minút podľa grafikonu MHD), pričom stačilo trochu pohnúť rozumom a tá istá plocha, ktorá sa spílením stromov uvolnila je o pár metrov nižšie. Pre Peknú cestu je prístup investora veľká strata. Tá zakvitnutá Pekná cesta sa pomali ale isto stráca. ALE podľa povolenia na výrub je stavebník citujem: "povinný zrealizovať náhradnú výsadbu na pozemku parc. č. 22261/2 obnovou stromoradia toho istého druhového zloženie (Prunus serullata), do výšky spoločenskej hodnoty drevín", čo znamená, že ak boli vyrúbané zdravé dospele jedince a hodnota mladých stromčekov je napr. 10% hodnoty tých starých tak sa teším na 50 nových japonských čerešní na Peknej ceste. Na uvedenej parcele na to priestor určite je. Som ZVEDAVÝ!
25. marec 2013

Michal Kubala

Tie čerešne sú staré, čerešňa je strom s krátkou životnosťou a postupne sa v priebehu nasledujúcich 3 rokov odstráni a obnovia aj tie ostatné. Inač pod tými čerešňami je strednotlakové plynové potrubie tak sa nemú moc rozrásť pokiaľ nechceme zasklievať celé Krasňany a triesky čerešní zbireať až v rači.
26. marec 2013

Dušan Veselý

Ako čítam, stromy sú nahraditelné, ale hlúposť zostane.
26. marec 2013

sinope

Pochodil som nejaky ten svet a obchod LITL nepovazujem za zdroj kvalitnych potravin. Je to moj osobny nazor a nzaor viacerich mojich znamich v zahranici. Tak ako to uz tu bolo spomenute jeden LITL je uz pred Mladou gardou, co je z mojho pohladu velmi blizko, takze jeho pritomnost prave na tejto ploche je nezmyselna.
V civilizovanej krajine si skor vazia pekne a zdrave prostredie, nie novy obchod a zabratu zelenu plochu. Prispevky typu: "tesim sa na novy obchod"...su jednoducho pre mna dost zarazajuce...tak to je toho naozaj malo co mate v zivote, ze sa tesite z jedneho obchodu! Ja by som sa tesil skor na revitalizaciu zelene a mozno trhovisko, ktore by tam celkom pristalo - cesrtva zelenina zo sukromnych policok a zahrad, nie LITL. Ale ako chcete, budete tam mat teplucko v lete este viac, viac betonovej plochy, smradu zo startujucich aut, hukot ludi, ktory tam budu trieskat dverami aut a na seba pokrikovat: "kupil si nakladane uhorky?" "Nie, ale mali tam super brusku na drevo, ktora vydrzi viac ako tyzden, ale vies co, uz nemali vrtacku, pojdeme pozriet pred Maldu gardu, tam ju este mozno budu mat."
Primitivnost a prizemnost zivota niektorych ludi je pre mna dost zarazajuca a pravdu povediac, myslel som si, ze ludia a ludstvo tu nie su od toho aby co najviac nakupovali a aby mali pod nosom co najlacnejsie rozmrazene rozky. Je mi z vas niektorych uplne zle...nechapem vase hodnotove rebricky. To fakt nic ine v zivote nepotrebujete, len novy obchod?
Jasne, ze majitel pozemku necha pozemok spustnut! Co cakate, ze ho skrasli? vysadi tam pekne stromy a potom poziada o stavebne povolenie? Samozrejme, ze zdevastuje uzemie, aby Vam krasne nabulikal, ako to krasne potom upravi. Majte si betonove plochy a obchodiky s "junk food"...nic ine si nezasluzite, ale zapamatajte si toto nie je ciel nasho bytia, ani zdaleka. V civilizovanych krajinach je trend uplne opacny, ale vsak my sme vychodna Europa, tak co akoze chcem?
Pan Pilinsky, stale nevidim na vasej cinnosti nic zelene. A vy? Jasne, ze starosta nemoze do nicoho zasiahnut, on v podstate nema ziadne kompetencie, len sa pretrcat. Spite sladko, nevedomi.
26. marec 2013

sinope

dufam, ze sa tesite aj na bezdomovcov, ktori si tam budu chodit po lacne pivko a pit ho na parkovacej ploche posiatej spakmi a prilepenymi zuvackami, romov, ktori vam budu na parkovisku ponukat parfemy a vrtacky za velmi vyhodne ceny, ze vam tam za rohom bude prekypovat odpadkovy kos....nuz odpradavna je jasne, ze prizemnym ludom staci len chlieb a hry!!!!
26. marec 2013

portos

sinope: A PRECO NEPOKRIKUJU PRED JEDNOTOU??? alebo LITL (LIDL) je podla teba vrcholom hnusu??
26. marec 2013

sinope

Portos, neobhajujem sortiment Jetnoty, ale obchodnych retazcov je uz viac ako je potrebne. Nie je naozaj potrebne mat vsetko hned cez cestu. Nasi predkovia si poradili aj s mensim vyberom a nemali k tomu auta.
Keby stavali teraz Jetnotu pri uz existujucom inom obchode, a zabrali tam kus zelenej plochy, tak sa tiez ozvem.
Co sa tyka sortimentu LITLU, ja som doteraz nevedel nikdy v tomto obchode kupit normalny - klasicky rodinny nakup. Ano, lacne pivo, sem tam nejaky syr, sem tam nejake lacne ovocie, vrtacka, pyzamo, potahy do auta, zverak....ale klasicky nakup tam spravit neviem a od istych cias tam nepachnem. V zahranici je LIDL "low end" a urcite to nie je prejav snobstva.
26. marec 2013

sinope

Vyzva: ja chcem obchod so zahradkarskymi potrebami! Ja viem, ze uz jeden na Pekne ceste je, ale treba dva, vsak treba konkurenciu a nepaci sa mi, ze v doterajsom nemaju sortiment podla mojich predstav - nemaju zeleny dvojstupnovy rotavator, maju len modry - aj ked sa hovori, ze modra je dobra, ale taky ma sused a ja nechcem mat rovnaky ako on. Vsak by som vyzeral ako pako, no nie? Dajte to pred kostol, namiesto ceresni, aj tak to len vypusta pel a nejake divne lupene, ktore sa valaju po ceste. Uz sa tesim na novy obchod!!! Konecne si nieco poriadne kupim.
26. marec 2013

narvorian

"Dušan Veselý: Ako čítam, stromy sú nahraditelné, ale hlúposť zostane." ...pan Vesely, jak tak koukam, vy asi budete věčne živ.
26. marec 2013

Emil

uplny suhlas so sinope. Lidl je "low end" a mozno sa aj dozijeme, ked sa budeme skladat na odstranenie tejto skaredej stavby v strede obytnej zony. A k parkovaniu - neteste sa, bude tam zavora a volne parkovanie po 22:00.
26. marec 2013

Dušan Veselý

A kam chodia nakupovat moji spoluobčania, do akych high-endov, nech sa poučím? Je to Kaufland, alebo Billa?
26. marec 2013

Dušan Veselý

"narvorian: "Dušan Veselý: Ako čítam, stromy sú nahraditelné, ale hlúposť zostane." ...pan Vesely, jak tak koukam, vy asi budete věčne živ."

Nebojte sa, vám prvenstvo nevezmem!
27. marec 2013

sinope

Pan Vesely, mam pre vas smutnu spravu, high-end u nas ani nenajdete - v SR sa mozme bavit tak maximalne o mid-level.
Co sa tyka produktov, orientujem sa podla konkretnych vyrobkov, nie nazvov obchodov...zeleninu nakupujem zasadne na trhoviskach (samozrejme nie od panacikov, co maju tovar z velkoskladov) moja strava je tak do velkej miery zavisla na rocnom obdobi. Nemam problem nakupovat v Jetnote, urcite nie vsak zeleninu, ale drogeriu, alebo napoje, preco nie. Masiara mame na Peknej ceste, takze aj to je vyriesene. Syry a mliecne vyrobky kupujem pri jednom trhovisku pri Sancovej, mala budka so slovenskymi mliecnymi vyrobkami. Odporucam, maju vyborny ovci syr. A nebojte sa pan Vesely, logisticky to hravo zvladam (nie autom), detaily hadam uz nepotrebujete vediet.
Chcem vsak zdoraznit, ze moja vyhrada voci LITLU nie je primarne postavena na argumentacii tykajucej sa ich sortimentu, ale primarne na tom, ze nesuhlasim aby tam vobec nejaky obchod bol.
02. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dodávateľ stavebných prác má povinnosť zabezpečiť stavbu oplotením stavebného pozemku v rámci odsúhlaseného Projektu organizácie výstavby. Pritom si však zjednodušil výstavbu tohto dočasného oplotenia a kotviace pätky umiestnil na chodníky a komunikáciu, čím neoprávnene zaujal verejné priestranstvo. Z toho dôvodu sa uskutočnilo s ním rokovanie, na ktorom prisľúbil premiestnenie oplotenia na vlastnom pozemku tak, aby nezasahoval uvedenými kotviacimi pätkami do verejného priestranstva. Uvedené premiestnenie oplotenia staveniska bude kompletne ukončené do konca 14. týždňa. Zároveň sme výsledok tohto rokovania nahlásili správcovi komunikácie, ktorým je Magistrát hlavného mesta Bratislavy, aby si zabezpečil dozor a v prípade nesplnenia prísľubu riešil so stavebníkom neoprávnený záber verejného priestranstva.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
02. apríl 2013

Dušan Veselý

Takže oplotenie sa posunie o 20 cm a čo ste anonymny užívatel vyriešili?
03. apríl 2013

sinope

Pan Vesely vyriesili sa nasledovne veci:
1. patky sa posunu, predpokladam sirku 40 cm, nie 20 ako uvadzate. Po komunikacii pri bytovom dome budu moct prechadzat auta bez toho aby jednym kolesom isli po trave, alebo sa zachytili kolesom na patke.
2. princip, jednoducho pravidla a zakony sa maju dodrziavat
Nebojte sa, cerstvej zimnej zeleniny sa urcite dockate, realizaciu stavby to urcite nezdrzi.
12. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Zasielam fotodokumentáciu k podnetu č. 3345, dokladujúcu, že stavebník premiestnil oplotenie tak, ako prisľúbil.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
12. apríl 2013

Dušan Veselý

pan "sinope" a čo tam maju čo hladať autá? Myslite tie, čo rozbili dlažbu na chodníkoch? Čo sme v pakistane vážení? Takýto neporiadok a bordel majú len tam.
12. apríl 2013

Jana

Hlavne by mali zaplatit peniaze/najomne za zabratie priestoru, ktory im nepatri - ci uz do mestskej alebo miestnej "kasy". Tabula s ospravedlnenim nie je prijmom do rozpoctu. Ak uradnici vyplakavaju, ze nemaju peniaze napr.na opravu ciest, tu maju moznost ziskat financne prostriedky.
23. apríl 2013

sinope

tak ako som siel cez vikend do zatracovaneho obchodu p. Veseleho, tak bol plot posunuty a ano p. Vesely je to cestna komunikacia, nie chodnik, to ze nasledne niekde auta nieco rozbijaju je problem toho, ze nasledne mozno idu tam, kde nemaju, ale cesta to napriek tomu je.
09. máj 2013

sinope

len pre informaciu:
register kontrol Statnej veterinarnej a potravinovej spravy SR:
LITL, Mlada Garda
Počet kontrol bez nedostatkov: 1
Počet kontrol s nedostatkami: 2
04. október 2013

Milino

Ten LIDL by mal tu komunikaciu medzi Hubeneho a Kadnarovou opravit, pretoze miešačky betonu ešte oveľa viac tu cestu zničili ako bola. Súčasne treba revitalizovať trávnik oproti Lidlu, kedže tam tie veľké nákladné autá zásadne prechádzali po trávniku. No každopádne k tomu parkovisku akože novému - parkovisko tam predsa bolo a s rovnakou kapacitou a patrilo UN.
14. október 2013

Dušan Veselý

Ziadne miešačky tadial nechodili, nemaju totiž nohy. Jazdia tadial osobne auta, až pred bytovky, aby debilkovia zaparkovali tak 1 a pol metra od vchodu kde byva:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2345/chodnik-na-detske-ihrisko
16. október 2013

milino

vidim ze ste lepsie informovany ako ja a ja nemusim verit vlastnym ociam. apropos, ked pan vesely chcete niekoho usmernovat v slovencine, prosim budte precizny. tvar chodit autom pripadne miesackou je pripustny. a ludia co tam chodia autom pred vlastne byty nie su debilkovia, co si o vas nevyhnutne nemusim mysliet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania