Drieňová-Parkovanie na tráve

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 13. septembra 2016

Dobry den pan starosta.

Chcem vas upozornit na tankodrom, ktory vznikol za budovou MV SR na Drienovej 22 a to koli parkovaniu mnozstva aut na trave. Da sa iba dedukovat, ze ide o auta tam pracujucich zamestnancov, ktori by naopak mali vediet, ze su tu iste zakony... Ale nespekulujme ani v jednom, ani v druhom.

Riesenia navrhujem dve:
- zapojenie mestskej policie a pravidelne papucovanie az do casu, vodici nepochopia a trava sa znova nezazelena. Pridana hodnota tejto moznosti je prilepsenie zubozenemu rozpocu mesta...
- osadenie zabran. Bud klasicke, ale drahe stlpiky, alebo vacsie kamene, ktore su lacnejsie a hlavne tazke.

Dakujem za vas cas a drzim palce.

22. marec 2013

doval

S takymto parkovanim nesuhlasim, ale povedzme si uprimne - je tam nejaka zelen? Predpisy hovoria, ze je zakazane stat na zeleni. Ale tu je iba blato.
23. marec 2013

Zeleny

Doval, nezartuj. To, ze tam neije trava je asi doskedok toho ze sa tam zacalo parkovat. BTW aj ked tam nieje steblo travy zakon je v tomto jasny:
http://auto.sme.sk/c/5672568/dostal-pokutu-za-parkovanie-na-zeleni-no-po-steble-travy-ani-stopy.html
23. marec 2013

Doval

Ale ved ja suhlasim s tym, ze to je zle. Nech tam osadia stlpiky, blato vyrovnaju a zasadia tam nejaku travu. Ked to vsak ma kazdy na haku, nikto sa o to nestara a vyzera to ako v naozajstnej vychodnej Europe, tak preco by tam nezastavili? Vyzera to zle aj bez zaparkovanych aut.
23. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, ktorým ste nás upozornili na parkovanie za budovou MV SR na Drieňovej ulici.
Ide o viacnásobné porušenie zákona č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Konkrétne § 25 ods. s) - zákaz zastavenia a státia na verejne prístupnej zeleni (bez ohľadu na to, či tam tráva je alebo nie je) a nerešpektovanie dopravnej značky IP 28a - obytná zóna, podľa ktorej sa môže v zóne parkovať iba na vyznačených stojiskách. Príslušníci Mestskej polície by mali nekompromisne konať. Upozornili sme na tento prípad veliteľa MsP Bratislava - Ružinov. Mestská časť v uvedenej lokalite plánuje vytvoriť parkovacie miesta zo zatrávňovacích dlaždíc a revitalizáciu trávnika. Uvedená investícia si vyžaduje vypracovanie jednoduchej projektovej dokumentácie, ktorej súčasťou bude aj vypracovaný rozpočet. Predmetnú investíciu môžeme zahrnuť do rozvojového plánu na roky 2013-2015, nakoľko toho času už sú vytipované lokality na vybudovanie nových parkovacích státí.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
Ing. Ladislav Illa, referát regionálneho rozvoja
15. máj 2015

R.BRIX

Na tomto mieste nejde len o to zlé parkovanie.prešiel sa niekto z Vás tadiaľ?To, v akom stave sú tam chodníky (je tam totižto pešia zóna), za to môžu tie množstvá áut,ktoré tadiaľ prechádzajú alebo parkujú.Tie chodníky nám občanom,čo tam bývame to doslova pripomína dvor na JRD okolo chlievou.Kedy prosím Vás plánujete od základu tie chodníky tam znovu vybudovať? Ďakujem!
13. september 2016

Simona

Devastujuce parkovanie za budovou MV na Drienovej

okolie administrativnej budovy - ministerstva vnutra je stale viac a viac zdevastovane. Zamestnanci adminstrativnych budov dennodenne parkuju vsade, kde sa s autom zmestia - na trave/na chodnikoch.

Neviem, komu patri okolie tychto budov, ale dnes uz pripomina tankodrom. Vyzera to otrasne a rada by som vedela, kedy a co sa s tym mieni robit...ci to nikomu nevadi?
13. september 2016

Simona

odpoved z 23. apríl 2013 : Predmetnú investíciu môžeme zahrnuť do rozvojového plánu na roky 2013-2015, nakoľko toho času už sú vytipované lokality na vybudovanie nových parkovacích státí.

Je rok 2016 a situacia je horsia a horsia... co na to pan starosta?
13. september 2016

Branislav Be

tie tri budovy tam maju dve velke garaze, jedno velke parkovisko medzi budovami a aj pred budovou ministerstva kopec parkovacich miest. Toto je len dokaz toho, ako sa citia byt nepostihnutelnymi. Kedy sa s tym zacne nieco robit? Hnus sa tade pohybovat
29. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Prístupové spevnené plochy ako aj plocha zelene, na ktorej sa parkuje, sú v priamej správe Magistrátu.
Podnet im postupujeme .



kancelária starostu
19. apríl 2022

Martin Uváček

Za roky asi magistrát ani netuší, že ste im nejaký podnet odstúpili. Podnet je aj po rokoch ignorovaný a neriešený. Treba preposlať.
20. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
14. február 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
16. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
27. február 2024

Martin Uváček

Vie niekto povedať ako to tam vyzerá po 01.10.2023 a zavedení parkovacej politiky?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania