Katastrofálny stav cestnej komunikácie vedúcej na Kolibu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Martin Korel 15. apríla 2016

Dobrý deň,

som obyvateľom Koliby a mňa ako asi aj každého iného Kolibčana(a nie len nás) už roky trápi a sužuje katastrofálny stav cesty vedúcej na Kolibu t.j. Podkolibská ul., Hlavná ul. a časť Jeséniovej ul.). Nebudem zachádzať do detailov, nakoľko je to dlhoročný problém bratislavkým úradom istotne známy. Rád by som sa teda opýtal, či sa v dohľadnej budúcnosti chystá rekonštrukcia danej komunikácie, alebo aspoň natiahnutie novej "deky". Vopred Vám ďakujem za odpoveď.

06. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Samospráva hlavného mesta venuje mimoriadnu pozornosť oprave povrchov ciest v meste, čoho dôkazom sú jednania zastupiteľstva na ktorých sa schválili mimoriadne finančné prostriedky na tento účel, a taktiež dohoda so samosprávnym krajom, ktorý sa bude spolupodieľať na týchto opravách, ale aj rokovanie s vládou SR, ktorá tiež vyčlení mimoriadne finančné prostriedky pre samosprávy. Výtlky sa opravujú priebežne, už odkedy to umožňujú poveternostné podmienky, podľa časových možností a dôležitosti závady. Priebežný zoznam opravovaných komunikácií denne zverejňujeme na stránke mesta www.bratislava.sk - Samospráva opravuje výtlky (link: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11036156).

Nemenej dôležitým prvkom sú financie, ktoré by boli potrebné na celkovú rekonštrukciu ciest, avšak ani po príspevku vlády a VÚC nepostačujú,
Na kompletnú výmenu povrchov ciest v meste by sme potrebovali niekoľko celoročných rozpočtov, preto sa vedenie mesta snaží hľadať dohodu aj s ostatnými subjektami ako napr. VÚC a s vládou SR.

Váš podnet odstúpime na príslušné oddelenia správy komunikácií, ale vzhľadom na situáciu s financiami Vám nevieme sľúbiť, že sa bude oprava vozovky realizovať v blízkej dobe.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
15. apríl 2016

jazdec

ani po 3 rokoch ste stym nic nespravili sak sa to rozpadava az tak ze je to smutne!
a kedze sa koliba sa len zahustuje a nikto nerobi alternativne trasy bude to iba horsie
volakedy preslo 1 zauto za 5minut teraz je problem prejst cez ulicu
31. december 2016

Taxik

Je tam novy asfalt asi mesiac je to vyriesene

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania