Niekoľko metrov chýbajúceho chodníka na Nám. hraničiarov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Peter Oravec 03. októbra 2016

Medzi novým priechodom pre chodcov na Rusovskej ulici a Námestím hraničiarov chýba niekoľko metrov chodníka, aby sa chodci mohli bezpečne dostať na Námestie hraničiarov. Napriek tomu, že mestská časť alebo magistrát povolili na tomto mieste výstavbu predajne Billa, nedoriešili pri tom, ako budú chodci prechádzať z pravej strany Chorvátskeho ramena (od Vlasteneckého námestia) smerom na Nám. hraničiarov, resp. k novej Bille, a to napriek tomu, že samospráva mohla v pohode investora zaviazať, aby v tomto priestore doriešil pohyb chodcov. Vyhovárať sa na to, že sa v tomto priestore pripravuje druhá etapa električky do Petržalky, nie je namieste, pretože električková trať pôjde trochu bokom a okrem toho bude najskôr v roku 2020.

19. október 2016

orbitalfunk Pavúk

Investor ťažko vybuduje chodník na pozemku, ktorý mu nepatrí, ide o provizórny úsek cesty, je spracovaná aj dokumentácia po spustení NS MHD 2, nemôžete chcieť, aby investor hasil všetky problémy.
Priechod pre chodcov sa spravil, to je tak, keď sa podá prst a berie sa celá ruka.
Ste už otravný.
19. október 2016

Peter Oravec

Orbitalfunk (nomen omen?), budem rád otravný, ak to bude v prospech veci a civilizovaného mesta. A môžete sa aj na hlavu postaviť.
V zahraničí samospráva bežne investora/developera zaviaže, aby upravil celé okolie stavby bez ohľadu na to, či mu nejaký pozemok patrí alebo nie. Samospráva tam bežne zaviaže investora, aby v okolí stavby (aj na pozemkoch, ktoré mu nepatria) vybudoval chodníky, zeleň a pod. Len u nás to nejde. Prečo? Lebo lenivá, alibistická, bezzubá a impotentná samospráva.
NS MHD 2 (takúto skratku môže použiť iba niekto zo samosprávy alebo policajt z KDI) sa bude budovať, ako iste viete, a aj to iba možno, v rokoch 2018-2020, čiže, pretože vieme, ako to u nás chodí, je spustenie električky od námestia Hraničiarov reálne tak okolo roku 2022. Dovtedy je podľa vás asi primerané a vhodné, aby ľudia chodili po ceste a po blate.
Vy ste zo samosprávy, že tak kopete? Nemôžete tú jedovatú slinu napísať pod svojím menom ani pod inštitúciou, v ktorej pracujete, tak ste pre istotu Orbitalfunk? Svedčí o tom aj to s tým prstom a rukou. Robíte si zásluhy za jeden hlúpy priechod pre chodcov, ktorý tam mal už dávno byť a na ktorý ste kašlali tak odhadom 30 rokov.
Hovorím, lenivá, alibistická a impotentná samospráva.
S pozdravom.
19. október 2016

orbitalfunk Pavúk

Samospráva môže konať len tak, ako jej to umožňuje zákon, nemôže nariadiť, aby sa budovalo niečo na cudzom pozemku, je to v rozpore s Ústavou SR, asi by sa Vám moc nepáčilo, keby ten pozemok vedľa cesty bol Váš a obec by nariadila, že tam bude postavený chodník, ktorým chodiť nikto nebude a Vy prídete o dva a pol metra pozemku, na ktorom by ste chceli vyvíjať podnikateľskú činnosť, tak sa láskavo uvedomte a začnite myslieť aj hlavou. Uvedený úsek je provizórny, to, že ide o 40 rokov starý problém nie je naozaj moja chyba. V prípade, ak by nariadila samospráva niečo protizákonné, v tej chvíli by ju súkromný sektor na čele s advokátmi rozniesli po všetkých médiách. O súdnych sporoch písať ani nebudem, tak sa starajte do Vašej ctenej práce a ak máte dojem, že samospráva nič nerobí, tak sa veľmi mýlite. Ako občan máte možnosť sa zamestnať na mieste, kde môžete niečo ovplyvniť alebo zmeniť, môžete sa stať starostom, alebo primátorom, tak neurážajte ľudí, ktorí sa svojej práci rozumejú a v časoch všeobecného nezáujmu a netolerancie riešia veci aj s obmedzenými finančnými prostriedkami, či platovými, alebo rozpočtovými. Tento podnet je naozaj nezmyselný, tak si to konečne priznajte. Áno, v druhej etape sa to riešiť bude, tak stále nefňukajte.
19. október 2016

Peter Oravec

Orbitalfunk,
mohli by ste sa identifikovať? Pretože ja som na tomto portáli, ale aj inde, jasne identifikovateľný pod vlastným menom ako občan a fyzická osoba s bydliskom atď. Vy tu prezentujete svoje arogantné a z môjho pohľadu hlúpe, alibistické, ignorantské a impotentné názory bez toho, aby bolo jasné, kto ste alebo koho (záujmy) zastupujete.
Vecne: Zaujímavé je, že samospráva sa vždy vyhovára na zákon, ak ide o niečo na "cudzom" pozemku, ale ak nejaký občan/firma/dobrovoľník niečo dobré urobí na pozemku vo vlastníctve samosprávy (ZH a pod.), tak to samospráve akosi neprekáža. Samospráva ešte bude aj občanov vyzývať, aby robili to, čo má robiť samospráva, na čo má peniaze samospráva a na čo samospráva vyberá dane. Volá sa to farizejstvo.
Neviem, kde ste zobrali, že tým chodníkom nikto chodiť nebude? Zrejme ste na tom mieste (ako zástupca samosprávy - ani sa nečudujem - sedíte niekde v Technopole na zadku, načo by ste chodili tam, kde chodia ľudia?). Samozrejme, že tade bude chodiť a aj chodí stovky ľudí, ktorí sa potrebujú dostať z Vlasteneckého námestia (pošta) na Nám. Hraničiarov a naopak. Len vám je to lautr jedno, že tam tých ľudí skoro 40 rokov bezohľadne nútite behať po ceste a brodiť sa blatom.
Uvedený úsek je provizórny od jeho postavenia, tipujem tak v roku 1980, teda cca. 36 rokov, a vy ako samospráva ste s tým počas tých skoro 40 rokov neurobili absolútne nič a kašlete na to. Volá sa to arogancia a impotencia. Svojej práci možno síce rozumiete, ale rozumiete najmä tomu, ako preplávať bez toho, aby ste niečo poriadne vyriešili, ako preplávať bez toho, aby ste čokoľvek urobili. Ten jeden hlúpy priechod pre chodcov, čo ste tam po skoro 40 rokoch urobili, vás usvedčuje z absolútnej ľahostajnosti k občanom a z praktickej impotencie čokoľvek riešiť.
Vyhovárate sa na časy všeobecného nezáujmu a netolerancie, ale ak sa občan ozve a povie vám, ako zle to robíte, tak zrazu vám záujem prekáža? Viete, čo vlastne chcete? Tak vyhovuje vám nezáujem alebo chcete záujem? Lebo ak chcete záujem, musíte strpieť aj kritiku, a to aj dosť bezohľadnú kritiku, pretože sa 40 rokov správate k ľuďom bezohľadne.
Budem ľuďom, ktorí robia veci zle alebo ktorí veci nerobia vôbec, hovoriť, že to robia zle a že to nerobia. To, či vy toto označíte za urážanie, je mi úplne jedno. Lož je lož, neschopnosť je neschopnosť, arogancia je arogancia a treba to tak aj pomenovať.
Viete jediné, a to vyhovárať sa na nedostatok finančných prostriedkov. Načo ste do tej samosprávy liezli, ak toto je jediný argument, ktorý viete uviesť? Zohnať peniaze na elementárne fungovanie mesta je vaša psia povinnosť. Ak to neviete robiť, tak choďte od toho.
Vaše ctené štekanie len potvrdzuje, že podnet má veľký zmysel.
Budete to vraj riešiť v druhej etape, ktorá, ak sa vôbec niekedy začne a dokončí, skončí tak okolo roku 2022. Na ďalších 5-6 rokov odsudzujete ľudí na život v chaose a chlieve. Typická samospráva.
S samosprávnym pozdravom "práci česť a robote pokoj!"
07. november 2016

Odpoveď samosprávy

Na Nám. hraničiarov z dôvodu výstavby OC Billa bude zriadená nová svetelne riadená križovatka, v rámci ktorej budú aj priechody pre chodcov. Túto stavbu križovatky povoľuje špeciálny stavebný úrad na hlavnom meste Bratislava.
Zároveň oznamujeme, že tadiaľto povedie cestička pre cyklistov, ku ktorej bude možné dobudovať aj chodník pre pohodlnú dostupnosť. Odporúčame sa obrátiť na hlavné mesto SR Bratislava.

mestská časť BA-Petržalka
09. november 2016

Peter Oravec

Ad reakcia Petržalky: "Na Nám. hraničiarov z dôvodu výstavby OC Billa bude zriadená nová svetelne riadená križovatka, v rámci ktorej budú aj priechody pre chodcov. Túto stavbu križovatky povoľuje špeciálny stavebný úrad na hlavnom meste Bratislava. Zároveň oznamujeme, že tadiaľto povedie cestička pre cyklistov, ku ktorej bude možné dobudovať aj chodník pre pohodlnú dostupnosť. Odporúčame sa obrátiť na hlavné mesto SR Bratislava."
1. Vy vidíte niekde v podnete otázku na priechod pre chodcov? A ak nevidíte (lebo tam reč o priechode pre chodcov nie je), prečo píšete vo Vašej reakcii o priechode pre chodcov? Podnet je jasne o chodníku medzi Vlasteneckým námestím a Námestím Hranicičarov. Prečo si z obyvateľov opakovane a stále robíte srandu?
2. Prečo sa zase a stále vyhovárate na magistrát? Čo urobila mestská časť pre to, aby v okolí Námestia hraničiarov za 40 rokov vybudovala poriadne a zmysluplné chodníky? A nevyhovárajte sa, že je to majetok magistrátu. Mestská časť keď chce, tak vie riešiť aj problémy na majetku magistrátu, aj bez ohľadu na to, či ho má zverený do správy alebo nie. Viď biskupské klobúky na Vajnorskej ulici pri Kuchajde (Vajnorská je v majetku magistrátu, biskupské klobúky osádzalo Nové Mesto.)
Prosím o jasnú odpoveď a nie iba o večné vyhováranie sa, alibizmus, bezzubosť a impotenciu riešiť problémy.
04. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v uvedenom úseku nie je chodník, ani neuvažujeme s jeho budovaním v rámci údržby komunikácií. Chodník pre prechod z Vlasteneckého nám. na nám Hraničiarov je na opačnej strane cesty.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
04. január 2017

Peter Oravec

Pán administrátor OPS, ďakujem za status "rozhodnite".
Napriek tomu považujem odpoveď magistrátu:
"v uvedenom úseku nie je chodník, ani neuvažujeme s jeho budovaním v rámci údržby komunikácií. Chodník pre prechod z Vlasteneckého nám. na nám Hraničiarov je na opačnej strane cesty."
za zmes poloprávd a lží.Pokiaľ viem a pamäť ma neklame, ak chce chodec prejsť medzi Vlasteneckým námestím a námestím Hraničiarov po chodníku, musí minimálne dvakrát na pomerne krátkom úseku prekrižovať cestu. Okrem toho, ak ma tiež pamäť neklame, medzi Chorvátskym ramenom a nám. Hraničiarov v oblasti Lachovej ulice nie je popri Rusovskej ceste žiadny chodník.
Pokúsim sa v najbližšom čase aj fotodokumentáciou dokázať, že magistrát zavádza a klame.
Zatiaľ preto hlasujem za neriešený podnet.
S pozdravom.
11. január 2017

orbitalfunk Pavúk

Na druhej strane je krásny chodník, ktorý vedie od nového priechodu pre chodcov cez Ch. rameno až po križovatku Billa, na čo by bol pre boha chodník aj na druhej strane? Tento podnet je celý o ničom.
11. január 2017

Peter Oravec

Orbital, už ste niekedy šli z Vlasteneckého námestia od pošty na nám. Hraničiarov smerom ku Gessayovej pešo? Koľkokrát ste museli križovať cestu? 3x? To sa Vám zdá v poriadku? Mne nie.
12. január 2017

orbitalfunk Pavúk

Váš podnet bol, ako sa bezpečne dostať na Námestie hraničiarov, dostanete sa bezpečne? Dostanete.
Máte tam priechody a chodníky?
Máte.
Priestor kde požadujete chodník je majetkom mesta, alebo obce?
Nie, nie je.
Sú pešie vzťahy vzhľadom na predmetné provizórium dostatočné?
Áno, sú.
Vybudovala prevádzka Billa križovatku a chodník po zástavku?
Áno, vybudovala.
Je cez Chorvátske rameno priechod?
Áno, je.
Bude výstavba NS MHD 2 riešiť daný stav?
Áno, bude.

Tak sa už upokojte pán Oravec.
12. január 2017

Peter Oravec

Orbital, na všetky Vaše poznámky som už reagoval vo vyššie uvedených reakciách. Presne ako uvádzate, provizórium je tam už 40 rokov a zodpovedná za toto provizórium je po celý čas samospráva mesta. Takže pozdravujte svojho zamestnávateľa v budove Technopolu. :-)
23. január 2017

Peter Oravec

Pokúsim sa zdokumentovať, ako musí ísť chodec medzi dvomi pomerne dôležitými budovami, resp. lokalitami (od pošty na Vlasteneckom námestí na námestie Hraničiarov - Billa), v absolútnom centre najväčšieho bratislavského sídliska vo vzdialenosti asi 300 metrov. A o kvôli 40 ročnej neschopnosti a ignorancii zo strany samosprávy:
Vyrážame od pošty na Vlasteneckom námestí. Po ľavej strane Rusovskej cesty sa ísť nedá, nie sú tam chodníky a ani priechod cez Jantárovú cestu. Chodec musí použiť priechod pre chodcov (prvý raz) na zastávku autobusov, od ktorej síce smerom k Chorvátskemu ramenu nie je žiaden chodník, ale nejako sa pretlčie.
23. január 2017

Peter Oravec

Zo zastávky autobusov smeruje chodec k mostu cez Chorvátske rameno. Za mostom je chodník, ktorý však končí asi sto metrov pred Billou, takže chodec musí prejsť znovu na druhú stranu Rusovskej cesty (druhý raz).
23. január 2017

Peter Oravec

Chodec prechádza na druhú stranu Rusovskej cesty, kde konečne pokračuje po normálnom chodníku až do oblasti námestia Hraničiarov. Ak sa však chce dostať k Bille, musí prejsť znovu cez priechod cez Rusovskú cestu (tretí raz). Na zhruba 300 metroch musí chodec trikrát križovať cestu. Ďakujeme.
23. január 2017

Peter Oravec

A ako bonus môže chodec cestou sledovať, čo dobré vyhadzujú z Billy. Orientovať zázemie (sklad paliet, vyhodeného tovaru, krabíc a bohviečoho) obchodu s potravinami čelom k jednej z hlavných mestských komunikácií môže skutočne len architekt, urbanista, investor a majiteľ okrúhlej pečiatky na stavebnom úrade tohto nepríčetného mesta.
15. február 2017

Peter Oravec

Pán administrátor OPS, myslím, že hlasovanie dopadlo pomerne jednoznačne, podnet je neriešený. Ďakujem.
10. máj 2017

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Starosta Bajan vie ponúknuť iba takéto "systémové" riešenia. Je úplne neschopný čo i len zmysluplne a pravdivo, bez klamstiev, vyjadriť sa k tomuto podnetu. Načo je taký starosta? Na nič. Ďakujeme, odíďte.
28. jún 2017

Peter Oravec

Tak miestny úrad Petržalka pocítil potrebu štúdie, aby pochopil, že treba robiť aj zmysluplné chodníky pre chodcov. Štúdiu na Háje už teda má, môže začať konečne niečo robiť, reálne výsledky sa môžu dostaviť tak do dvadsať rokov. Počkáme....
Okrem toho, štúdia uvedená v článku, je na Háje, táto lokalita je, ak sa nemýlim Dvory. Takže na Dvory dôjde o tridsať rokov. Počkáme.
http://bratislava.dnes24.sk/svita-chodcom-na-lepsie-casy-petrzalka-odstartovala-pozitivne-zmeny-studiou-pesej-dopravy-273466
11. marec 2018

Peter Oravec

Bez zmeny. Prosím o preposlanie podnetu samospráve.
13. marec 2018

Odkaz pre starostu

Podnet som opätovne preposlal.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou. Hlavné mesto SR Bratislava.
24. september 2018

Peter Oravec

Bez zmeny. Prosím o preposlanie podnetu samospráve.
Orbitalfunk, žijete? Čo nové u Bajana? Ozaj, počuli ste, že druhá etapa električky v Petržke sa bude robiť v roku 2023? Supiš, nie? ďalších desať rokov v teple a bez roboty. Paráda. A btw čo ten cyklochodník? Dajte do placu ešte nejaký ftip!
25. september 2018

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný Magistrátu.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
18. november 2018

Peter Oravec

Urobili tam cyklotrasu, na chodník sa vykašlali. Hoci o pár metrov ďalej pri cyklotrase urobili aj chodník (pozri tretiu fotku). Myslenie a logika samosprávy sú nevyspytateľné a nerozumie im ani srnka. Podnet bol o chodníku, takže stále neriešené. Prosím o preposlanie samospráve.
23. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, ktorý sa k nemu vyjadrí. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. júl 2019

Peter Oravec

Bez zmeny.
Urobili tam cyklotrasu, na chodník sa vykašlali. Hoci o pár metrov ďalej pri cyklotrase urobili aj chodník. Myslenie a logika samosprávy sú nevyspytateľné a nerozumie im ani srnka. Podnet bol o chodníku, takže stále neriešené.
Prosím o preposlanie samospráve.
18. júl 2019

Peter Oravec

Bez zmeny.
Urobili tam cyklotrasu, na chodník sa vykašlali. Hoci o pár metrov ďalej pri cyklotrase urobili aj chodník. Myslenie a logika samosprávy sú nevyspytateľné a nerozumie im ani srnka. Podnet bol o chodníku, takže stále neriešené.
Prosím o preposlanie samospráve.
23. január 2020

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
23. január 2020

Peter Oravec

Oznam magistrátu o pokračovaní prác v druhom kvartáli 2019 bola lož.
Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
23. január 2020

Peter Oravec

Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
23. január 2020

Peter Oravec

Ospravedlňujem sa, veta:
"Oznam magistrátu o pokračovaní prác v druhom kvartáli 2019 bola lož."
patrila k inému podnetu.
23. máj 2020

Peter Oravec

Neriešený podnet. Prosím o preposlanie.
Prosím, nedalo by sa možno trochu ráznejšie spýtať samosprávy, prečo štyri roky absolútne ignoruje tento podnet? Ďakujem veľmi pekne.
25. máj 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
31. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Takmer štyri roky neriešený, ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
01. august 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
02. august 2020

Jano - Star9H6j

K bille/nam. hraniciarov sa dostanete po "novom-cervenom" chodniku, ktorý je zdielany s cyklistami, alebo po chodniku na druhej strane cesty. Aktualne treba dobudovať prechod spájajúci "cerveny" chodnik cez odbočku na gessayovu (k comu je Vami vytvorený samostatny podnet). ADMIN: navrhujem tento podnet uzavrieť
02. august 2020

Peter Oravec

Jano - Star9H6j,
nový červený chodník je oficiálna cyklotrasa, resp. (v zmysle zákona) cestička pre cyklistov. Na základe zákona o cestnej premávke je pohyb akýchkovek účasntíkov cestnej premávky po cestičke pre cyklistov zakázaný (samozrejme okrem cyklistov). Nejde teda o žiadny zdieľaný chodník. Prosím, doštudujte si zákon.
O prechádzaní po druhej strane cesty som sa už opakovane vyjadril vyššie. Doštudujte si to, prosím.
Pán admin, uzavretie podnetu by bolo absurdné a poprelo by zmyslel podnetu od samého začiatku. Ak ten podnet mal zmysel na začiatku, tak má zmeysel aj dnes, pretože na mieste sa nič podstatné nezmenilo.
Ďakujem, s pozdravom.
20. august 2020

Karol Padlovac

Dobrý deň pán Oravec. Na danom chodníku nie je značka že sa jedná o cyklotrasu, ani zákazová značka vstupu chodcov. Viete mi uviesť zákon, ktorý zakazuje využívanie verejne pristupnej betonovej plochy, ktorá nemá značenie o zákaze vstupu/využívania chodcami ? resp. by zamedzovala prechod cez takúto plochu (akože chodnik) ?

Z tohto dovodu aktuálny stav, nezakazuje chodcom prechádzať cez predmetný červeny chodník...(nehovoriac že táto slávna cyklotrasa myslím R48? aktualne nesplna mnoho dalsich poziadaviek).

Ale urcite je absurdne aby tento "cyklochodnik" na niektorých miestach mal vybudovaný resp. oddelený pás pre chodcov, a na niektorých nelogicky nemal. Nehovoriac o absurdnosti chodniku pri Billa ktorý sa tvári ako súčasť tejto "cyklotrasy" pričom ma pri prejazde bicyklom (mierne rychlejsie) pracovník SBS upozornil že sa jedná o normal chodník vo vlastnictve spol. billa , a ciže ani na tomto useku sa nevyhnem (vedome) nelegalnej jazde po chodniku (teda zevraj cyklotrase).

Budovať chodník popri ceste povazujem, tiez za uz zbytocne, alebo podla mojho nazoru az nebezpecne, vysvetlim = dennodenne na danom mieste prebehavaju chodci doslova sialene bez pozretia cez cestu, pricom najma zo strany rusovskej cesty (zakruta) je to enermne nebezpecne. Takmer vsetci "prebehavaci" pokracuju smer činžiak za billou a nie smer chorvatske rameno. Staci aby neboli pohodlný a o par metrov vedla je svetelný prechod na križovatke pri bille. Obávam sa že dobudovanie chodníku na druhej strane tieto "prebehy" ešte znásobí.

Rozumiem, že Váš podnet nebol o danom "červenom cyklochodniku", ale situácia sa v danej oblasti aj týmto "červeným" chodníkom zmenila (myslím že aj tak ho bude umožnené vyuzivat chodcom) a najneskor na prelome 21/22 doriesi dobudovaním elektricky a napriklad aj dokoncením červeneho chodníka o chodník pre peších, ako je to ďalej. Myslím že toto bude skor, ako magistrat zacne riesit Váš podnet resp. vám poskytne relevantnú a konstruktívnu odpoved.

S pozdravom, Padlovac
24. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň, pán Padlovac,
podľa zverejnených, mne známych informácií, ide o cyklotrasu O4:
https://cyklotrasa.oma.sk/-11079900
https://cyklokoalicia.sk/2018/09/cyklotrasa-od-chorvatskeho-ramena-na-hradzu-konecne-vo-vystavbe/
https://cyklokoalicia.sk/2018/10/vystavba-cyklotrasy-pri-nam-hraniciarov-napreduje/
Ak tam značka "cestička pre cyklistov" zatiaľ nie je, tak by tam v krátkom čase mala byť.
Nesúhlasím so slovami, že (chodci) "stačí, aby neboli pohodlní". Byť pohodlný je takmer "ústavným" právom každého chodca, ktorý je (podľa predvolebného Valla a aj podľa všetkých urbanistických šlabikárov) v meste primárnym subjektom.
Ten chodník pre chodcov tam zásadne prinajmenšom štyri roky chýba a bude aj naďalej chýbať.
S pozdravom.
27. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
13. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Aktuálny stav: bez zmeny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania