Všade samé bilboardy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 20. marca 2013 Odoslané z mobilnej aplikácie

Chcem sa opytat preco pan primator sluboval ze sa bude riesit neunosny pocet reklamnych ploch v meste ked sa s tym absolutne nic nerobi.Pomaly kazda ulica je prepchata bilboardami tak ako aj Tomasikova s krasnou zelenou ohyzdenou bilboardami.Zacnite Pan primator konecne plnit sluby,lebo zacinam lutovat ze som Vas volil.

24. marec 2013

Lacike

veď ten istý primátor sa na Teba smial z tých nelegálynch čiernych stavieb .... tak prečo by ich odpratával ?????
25. marec 2013

Di

To je pravda, čo sa týka reklám je situácia už neúnosná. nerozumiem, prečo to primátor radikálne nerieši.
20. apríl 2013

Jano

Magistrat uz niekolko mesiacov uplne ignoruje akekolvek podnety.Su tu desiatky neriesenych podnetov,naco su nam uradnici?Aj tento podnet je nerieseny bez odpovede a bilboardov skor pribuda ako ubuda.
06. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Z bratislavských verejných priestranstiev zmizlo za ostatný polrok takmer 200 nosičov vonkajšej reklamy, informačných panelov. Ide o výsledok vzájomného postupu samosprávy a niektorých reklamných spoločností, ktoré sa spoločne s mestom zhodli na nevyhnutnosti regulácie vonkajšej reklamy. Odstránené nosiče sa primárne nachádzali v stredových „zelených“ pásoch mestských komunikácií, pričom najväčší počet nosičov odstránila spoločnosť Akzent Media (148 ks) a ISPA (26 ks).

Išlo napríklad o reklamné zariadenia, ktoré sa nachádzali na Trnavskej, Rožňavskej, Dolnozemskej či Pražskej ulici. V 24 prípadoch odstránilo zariadenie hlavné mesto, pretože jeho umiestnenie ohrozovalo bezpečnosť účastníkov dopravy. Magistrát musel konať vo vlastnej réžii, lebo výstavba zariadenia nebola nikdy povolená, samosprávne inštitúcie nevedeli nájsť vlastníka a nariadiť odstránenie na jeho náklady.

Magistrát v lete minulého roku odstránil 11 čiernych zariadení, ktoré sa nachádzali na pozemkoch samosprávy, a v tomto trende bude pokračovať. Razantnejšiemu postupu však bráni nedostatočná legislatíva, ktorá je dnes na strane spoločností, ktoré reklamné nosiče umiestňujú načierno, bez povolenia a ešte na súkromných pozemkoch, kde je konanie verejných inštitúcii veľmi obmedzené. Zástupcovia mesta preto aktívne komunikujú s rezortom dopravy i poslancami Národnej rady SR, ktorí pripravujú zmeny v stavebnom zákone a požadujú, aby sa zmeny dotkli aj pravidiel rozhodovania o umiestnení nosičov vonkajšej reklamy či o ich odstránení.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
05. február 2021

Martin Uváček

Teraz sa vo veľkom budú odstraňovať bilboardy. Možno aj tieto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania