Parkovanie v lese

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 03. októbra 2016

Na Peknej ceste v Bratislave hneď pod horárňou sa veselo parkuje počas víkendov mimo vozovku. Parkovanie na vozovke tiež nie je riešenie. V minulosti tam bola nejedna kolízia s cykloturistami, vid aj posledna fotografia.
Navrhujem, aby Mestské lesy zabezpečili inštaláciu zábran na parkovanie. Že to Mestské lesy vedia, ukázali tu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/31852/nelegalne-zabrany

12. október 2016

Juraj

Na jednej strane suhlasim s podnetom, ale zaroven by bolo vhodne najst riesenie ako spristupnit danu lokalitu pesim a cyklistom inym spôsobom. Rad by som sa vydal do danej lokality bicyklom s detmi, ale netrufnem si prave kvôli intenzivnej automobilovej doprave. Hladal som aj alternativny pristup, ale zial som nenasiel. Ak ma niekto tip ako sa tam dostat bez problemov (na bicykli) aj s detmi mimo tuto asfaltovu cestu, budem rad za radu. Ak take nieco neexistuje, bolo by vhodne nad niecim takym pouvazovat aj vzhladom na planovane budovanie cyklotrasy cez vinohrady.
13. október 2016

Odpoveď samosprávy

Táto situácia s parkovaním na Peknej ceste pod horárňou Krasňany vzniká len cez dni pracovného voľna, keď je zvýšená návštevnosť. Nakoľko už v súčasnej dobe MLB ochranné služby počas víkendov nevykonávajú, mala by tento problém riešiť polícia ( mestská, štátna). Na vybudovanie zábran paralelne s celou cestou momentálne MLB nemajú finančné prostriedky.

Znášiková J., MLB
13. október 2016

Dušan Veselý

Pred bufetom Šínweg su zabrany proti parkovaniu a na parkovanie v zákrute pod horárňou už nie su udajne zdroje. To, čo sa urobilo pred Šínwegom je obyčajné elitárstvo
13. október 2016

Netro

Odkedy sa vybudoval hore areál a zväčšilo parkovisko, situácia je výrazne horšia. Ľudia sú lenivší a so psom i s deťmi sa ľudia radšej vyvezú hore, na ihrisku sa pohrajú, opečú si niečo, vyfotia sa na instagram aby mohli povedať, že boli v prírode a potom sa odvezú dole autom.
Pred pár rokmi to bola pokojná cesta, kde som často chodil peši alebo na bicykli, teraz som otrávený vždy keď tam idem.
Návrhom riešenia by mohla byť závora (ako na parkovisku pre niektorými obchodmi), ktorá by pustila hore len určitý počet áut. Až pokým by nevyšlo odtiaľ auto, nepustilo by to ďalšie. Parkovanie áut je možné na Peknej ceste, príp. by sa do systému mohla zapojiť aj Slovenské grafia, ktorá by mohla ponúknuť parkovací poplatok 1 euro na deň počas víkendov, kedy je ich parkovisko poloprázdne.
13. október 2016

Dušan Veselý

Tiež som otrávený tým množstvom áut.
13. október 2016

Tinuška Gajdoška

Juraj, dá sa tam dostať po ceste z Knizkovej doliny. kúsok nad tým protizápalový dielom je krizovatka, cesta doprava vedie k slalome a cesta doľava kúsok nad horáreň.
21. marec 2020

Martin Uváček

Parkovanie je už regulované značkami a zábranami. Musím že vyriešené.
22. marec 2020

Dušan Veselý

Super vysledok!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania