Orez stromov na Ul. Ľ. Fullu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený

Velmi neodborne zrezane stromy. Takyto orez stromom a ani sidlisku neprospeje. Prosim o presetrenie.

05. október 2016

it

K sposobu orezu sa chcem spytat aj ja.
Ide sice o ulicu Svibova, od konecnej hore ku vodarni.
Neviem ci stromy pri ceste dala orezat obec, alebo vodarenska spol., alebo spravca lesa. V kazdom pripade aj to je velmi neodborne orezane a uz cca 10 dni lezia konare pri ceste.
07. október 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Nakoľko ide o devastačný orez stromov neznámym páchateľom, Mestská časť vykoná zákonné opatrenia k riešeniu poškodenia drevín.

V otázke orezu drevín pozdĺž cesty Svíbová. Predmetné pozemky pozdĺž cesty sú vo vlastníctve Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. Vzhľadom na charakter orezu možno dedukovať, že išlo o zabezpečenie prejazdnosti účelovej komunikácie pre prejazd údržbových vozidiel. Zásah však nijakým spôsobom nesúvisí a ani nebol konzultovaný s Mestskou časťou.

Ing. Lucia Ličková
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves
23. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dnes o 10:30 hod. bol vykonaný štátny dozor vo veci dodržiavania zákona o ochrane prírody a krajiny. Spolu s devastačným orezom ďalších dvoch stromov v predzáhradke bola činnosť nahlásená na políciu ako trestné oznámenie na neznámeho páchateľa protiprávneho ničenia drevín. Na základe toho bude vedené ďalšie šetrenie.

Prosíme preto občanov, aby neorezávali stromy neodborným spôsobom a radšej sa poradili s Referátom životného prostredia.

Ing. Lucia Ličková
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves
06. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetný prípad bol zo strany mestskej časti prešetrený v súlade s § 71 zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny, následne odstúpený na na zistenie páchateľa na políciu, ktorá prešetrovanie ešte neukončila. Mestská časť vykonala všetky právne kroky v danej veci.

Mgr. Magdaléna Svoreňová
[email protected]
tel.: 02/707 11 275

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania