Čierna stavba pod schodmi na Jasovskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Martin z Jasovskej 05. októbra 2016

Pod schodmi na konci bytového domu Jasovská 2-12 si niekto svojpomocne zamuroval priestor pod schodiskom. Je to tak už dlhší čas. Vyzerá to katastrofálne. Celé sa to rozpadáva, opadáva omietka a celkovo svojim hnilobným procesom to dehonestuje schodisko vedúce na terasu bytového domu. V prednej časti má namontované dvere a je tam aj visiaci zámok. List vlastníctva je 1748.

06. október 2016

TIbi

Jak to vizera tu tak vizera aj celi štat
10. október 2016

Vozíčkar

Getto.
11. jún 2019

MZWQ

nic sa nedeje samosprava?
02. júl 2019

Alena

Preco je tento podnet nerieseny?
03. júl 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
03. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o jeho doriešení Vás budeme informovať.
08. júl 2020

Martin Szabo

Dobrý deň
Uvedený podnet som sem pridal v roku 2016. Je už rok 2020 a stále nič?
Dotyčný pán stále navštevuje tento priestor. Je vulgárny a pokiaľ zaparkujete auto v blízkosti tých jeho dverí auto Vám poškriabe, vynadá Vám vulgárne alebo Vám zohne stierače. V poslednej dobe sa atakovanie zo strany tohoto pána stupňuje. Problémy s ním majú viacerý susedia. .Opakujem ten priestor je tam zamurovaný načierno, bez povolenia. Celé je to hnilé a rozpadáva sa to. Kusy hnilého železa padajú na chodcov.
Žiadam preto samosprávu o vyriešenie toho prípadu alebo aby mi pracovník samosprávy sem napísal férovú odpoveď že s tým nevedia nič urobiť a hneď sa aj pôjdem objednať k pánovi starostovi kde to na 100% vyriešim.
Lebo za štyri roky posun nikam? Ďakujem.
09. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnetom sa už zaoberá Stavebný úrad MČ Bratislava-Petržalka, ktorý sme na situáciu upozornili. O ďalších krokoch Vás budeme informovať v čo možno najkratšom čase.

Ing. Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Bratislava-Petržalka
09. február 2021

Martin Szabo

Veľmi pekne ďakujem. Dúfam že sa to už konečne vyrieši.
09. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Szabo. K uvedenému podnetu si Vám dovoľujeme oznámiť, že stavebný úrad musí v uvedenej veci konať s vlastníkom nepovolenej stavby a preto Vás chceme poprosiť, ak Vám je známy vlastník stavby, bude potrebná pomoc s jeho identifikáciou. Stavebný úrad vie zistiť vlastníka stavby len na základe podkladov z katastra nehnuteľností, do ktorého sú zapísané stavby, ktoré majú platné kolaudačné rozhodnutie. Pri nepovolených stavbách nevieme identifikovať vlastníka, čo je problém aj v tomto prípade a preto prosíme o pomoc, aby sme s vecou mohli pohnúť.

Ing. Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Bratislava-Petržalka
08. apríl 2021

Martin Szabo

Dobrý deň. Uvedeného človeka ktorý priestor pod schodami obložil latami a urobil si tam dvere Vám bohužiaľ neviem vypátrať. Ale myslím si že hľadať ho je zbytočné. Akého vlastníka ? Veď viete kto je vlastník pozemku tak aký vlastník stavby? To nieje stavba...on tam nič nestaval...on len do stávajúcich otvorov ktoré tam už boli pri postavení toho schodiska dorobil dvere. To je celé. Dvere treba vyvaliť a bordel vypratať. Jednoduché riešenie.Ďakujem.
20. august 2021

Martin Szabo

Dobrý deň p. Pavlík. Zistil som že dotyčný pán má v prenájme garáž na opačnom konci domu. Na Jasovskej 2 a číslo garáže je 4. Toto by ste si už vedeli zistiť cez magistrát nie ? Treba to odstrániť a opraviť to zhnité zábradlie. To je už v stave že v každú chvíľku padne. Nakomplet je to prehnité.
05. september 2021

Martin Szabo

Dobrý deň p.Haman Mohol by som Vás požiadať o opätovné zaslanie samospráve ? Ďakujem
15. január 2023

Martin Szabo

Nahlasoval som to zbytočne….odhnilo
24. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Vec je v riešení. Prvú časť sme po dohode s čiernym nájomcom vypratali, tú druhu mal vypratať samotný nájomca, lebo mal na mieste pneumatiky a iný nebezpečný odpad.

Celý priestor však bude zbúraný spoločne so schodiskom.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? leto 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
16. september 2023

Simona

Dobrý deň, to od 2016 nie je schopný vypratat? Stále daný priestor okupuje a vy ste totálne na smiech s tými Vašimi termínmi riešenia podnetov. Kontroloval to niekto od vás? Jasné, že nie
16. apríl 2024

Martin Szabo

Dobrý deň. Uvedený priestor dotyčný do dnešného dňa nevypratal. Opak je však pravdou a to že tam nanosil ešte viac vecí. Pán Pavlík v poslednom príspevku z 24.04.2023 uvádzate že celý priestor bude zbúraný spolu zo schodiskom. Žiadam Vás preto v mene obyvateľov bytovky aby ste uviedli termín kedy príde k uvedenej demolácii a budeme o tom informovať vlastníkov bytov na schôdzi nakoľko nás tu už nebaví bývať ako v gette. Pokiaľ máte zo schodiskom iné plány, žiadam o oficiálne stanovisko MČ Petržalka aký bude ďalší postup. Ďakujem.
17. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.


Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za nás platí, že sme časť pod schodiskom vypratali a predmetná čierna stavba bude zbúraná spolu so schodiskom. Aktuálne však platí, že situácia s terasami je prešetrovaná Magistrátom. Vzhľadom na skutočnosť, že nie sú vyriešené vlastnícke práva k terasám po celom území Petržalky sa stále preverujú majetkové pomery a zodpovednosti k vykonaniu sanácií havarijného stavu terás. Z uvedeného dôvodu boli všetky práce pozastavené. MČ sa s riešením situácie pravidelne pripomína mestu.

Ďakujeme za porozumenie.

V prípade nových informácií vás budeme informovať.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania