Povinné čipovanie psov, mačiek a fretiek

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 23. marca 2013

Dobrý deň,
podľa zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti musia byť spoločenské zvieratá (psy, fretky a mačky)označené tetovaním alebo čipom do 30.septembra 2013.
Chcel by som sa opýtať či neplánujete zorganizovať hromadné čipovanie zvierat.
Označenie čipom nie je zrovna lacná záležitosť (cena sa pohybuje okolo 20€ podľa veterinára) hlavne pre sociálne slabšie rodiny a majiteľov viac ako jedného zvieraťa. Týmto by sa určite podarilo znížiť náklady a pomohlo by to viacerým obyvateľom Vajnor.
Ďakujem

24. marec 2013

Anonym

stoji to 30 a viac
24. marec 2013

Anonym

ja som uz dal zacipovat svojho psa stalo to 30 eur ale radsej zaplatim 30 eur za cip ako 4000 eur za pokutu.
25. marec 2013

Dušan Veselý

V Rači za 15€
25. marec 2013

kubo

ak by bolo hromadne cipovanie tak by to mohlo vyjst este lacnejsie. popripade ak viete kde je lacnejsie ako 15€ tak dajte vediet. vdaka
25. marec 2013

Anonym

ja som ho dal zacipovat v poliklinike ALTHEA ktora je v Nitre a stalo to 30 eur inac velmi dobra veterinarna klinika a ma aj rontgen a dve ambulancie
27. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

keďže mestská časť v snahe vyjsť v ústrety občanom organizuje hromadné očkovanie psov proti besnote pravidelne už niekoľko rokov, dohodla v súvislosti s povinnosťou čipovania zvierat s veterinárom jednotný termín na uskutočnenie očkovania aj čipovania. Tento rok to bude v sobotu 11. mája 2013 od 13:00 hod do 16:00 hod pred KZ Baničova. Očkovanie uskutoční veterinár MVDr. Pavol Šimun, s ktorým MČ Bratislava – Vajnory spolupracuje už štyri roky.

Cena 1 ks vakcíny proti besnote bude 6,00 EUR a cena čípu bude 15,00 EUR, čo sú ceny zvýhodnené oproti cenám pri jednotlivých očkovaniach o približne 20 percent.

S pozdravom

Bitarovská Mária
Referát daní a poplatkov
MČ Bratislava - Vajnory
27. marec 2013

Anonym

dakujeme za ochotu pomôct
06. máj 2013

Tomáš

Ľudia, nedávajte si ich čipovať,kašlite na tento stupídny zákon, na výrobe tých čipov sa akurát tak nabalia mafiáni a darmožráči z EU, kto iný. Nedochádza vám, ako to tu chodí? Však sa vzbúrte a odmietnite čipovanie miláčikov, pokiaľ s ním nesúhladíte. Nebojte sa ich :-)- v jednote je sila!!!!
13. máj 2013

Anonym

je to pravda ale ak svoje domace zviera nedas zacipovat tak dostanes pokutu 4000 eur
13. máj 2013

Tomáš Pustai

A čo keď dostanem? Nezaplatím! To ma budú akože takýmto spôsobom zastrašovať? Myslíš, že sa nechám? Ľudia, Vám to fakt nedochádza? Viete prečo tu všetko v tomto štáte vyzerá tak ako tu vyzerá? Lebo ste všetci pokakaní a takí s prepáčením fakt sprostí, rozmýšľate systémom "pán veľkomožný, tu máte bičík, udrite si!" Radšej sklopím hlavu, budem ticho a šúchať nohami, spravím čo chcú, ale nech nedostanem pokutu? Ja svoju mačku začipovať nedám a ako mi dokážu, že ju mám? Ona von nechodí a nejaký kontrolór nemá právo mi ju v byte kontrolovať, na niečo také potrebuje súdny príkaz a ten mu istotne kvôli tomu nevydajú. Nech by len takí skúsili prísť ku mne, skopal by som ich zo schodov. Ako vidíš, ja sa ničoho nebojím, uvádzam tu aj svoje plné meno, dokonca k dispozícii majú aj mail a IP adresu. Ľudia, preboha, prestaňte sa už báť tohoto štátu. To keď o chvíľu vydajú zákon, že máte vystrieľať svoje rodiny pod hrozbou pokuty 4000€, tak to urobíte, bez ohľadu na to, aký nezmyselný to bude zákon? Alebo nemusíme zachádzať do takých extrémov, aj čipovanie ľudí už prestáva byť až tak nereálne. Keď vám oznámia, že sa všetci bez rozdielu musíme dať povinne začipovať, tak to urobíte? Však troška rozmýšľajte, ľudia, majte vlastnú hlavu.
13. máj 2013

Tomáš Pustai

Ako sa vždy smeje jedna nemenované osoba z mojej rodiny, keby bol problém s "pánmi zákona", poviem: "Nech sa páči, nasaďte mi želiezka a odveďte ma." :)
13. máj 2013

Tomáš Pustai

Okrem toho, si sa troška sekol, tá pokuta nie je 4000€, ale ak si dobre pamätám, tak "len" 370€ ;)
13. máj 2013

Tomáš Pustai

Jáj, ale ako si mi dvihol krvný tlak týmto tvojim komentárom...škoda sa rozčuľovať...Slováci, Slováci, sprostí ste a sprostí ostanete.. ospravedlňujem sa za úprimnosť. A uvedomte si - jednému môžu dať pokutu, ale masu ľudí, ktorí odmietajú diktát ťažko potrestajú. Demokratická vláda je taká, kde sa politici boja ľudí a nie naopak.
13. máj 2013

Tomáš Pustai

A nechcem tu už spamovať, len chcem odkázať všetkým, že každému nakladajú len toľko, koľko si nechá, je jedno či od policajta, či od iného štátneho aparátčika. Koľko ľudí zaplatí ročne pokutu úplne nevinne, bez akýchkoľvek relevantných dôkazov proti nim, len aby "nemali problémy"? A naši páni politici, ktovie, čo všetko majú oni za ušami, ale na tých si nikto nedovolí, to sú ako mafiáni. Kto má čisté svedomie sa nemá čoho obávať. Zároveň dodávam, že všetky moje príspevky si zálohujem, takže ak by bol problém s cenzúrou, som ochotný to sem pastnúť znova, alebo ak nie sem, tak hocikde inde na internet. Štát potrebuje stále prachy, aby sa mohol na občanovi čoraz viac nabaľovať a aby toho nebolo málo, ešte nás pod hrozbou pokuty donúti strkať našim jediným nevinným tvorom pod kožu nejaký elektronický sajrajt, aby nás mal ešte lepšie pod kontrolou. A vie, že my národ slovenský sme národ tupý a my sa jednoducho podvolíme. Lebo hrozí pokuta! Zmena systému vyžaduje zmenu myslenia občanov, nie len nadávanie, ako je tu všetko na prd. Majte pekný deň, dúfam, že si už na nič ďalšie nespomeniem.
14. máj 2013

Moravcikova

Tomáš hore palec :)
14. máj 2013

Tomáš Pustai

Ďakujem za podporu! Ľudia majú právo vedieť o svojich právach! Bohužiaľ, dlhodobou deformáciou slovenský občan (alebo "ovčan") nadobudol pocit, že je povinný spraviť všetko, čo im je zhora nakázané. Mne sa raz vyhrážali policajti pokutou cez 130€, samozrejme som si nebol vedomý žiadneho priestupku a pokutu som na mieste odmietol zaplatiť, dokonca nielenže som žiadnu pokutu nedostal, ale dal som si tú námahu, že som si zapísal služobné čísla konkrétnych pánov policajtov a podal na nich sťažnosť na Ministerstvo vnútra. Inšpekcia MINV dala za pravdu mne a ospravedlnila sa mi. Nešlo o to, že by som si chcel pripadať nejaký dôležitý. Išlo o ten princíp.
17. máj 2013

lena

Takých ľudí ako Tomáš potrebuje Slovensko. Nie pokakané ovce. Preto sa tu nedá žiť.
20. máj 2013

Tom

Treba spraviť druhú revolúciu a tú bandu mafiánsku odtiaľ vykopať, inak na Slovensku lepšie nebude NIKDY!!!
22. máj 2013

Eva

http://www.ulozto.sk/xyJdA4QT/peticia-cipovanie-doc

vznikla petícia proti čipovaniu, držím palce v šírení :)
09. jún 2013

alan

ľudia nedajte sa podrobiť.Už teraz sa takto potichu vraj pripravujú programy na čipovanie neprispôsobivých ľudí.To môže byť podľa mocivôle hocikto.Psy,mačky a fretky sú len začiatok.Nebudťe ovce.Nikdy,nikdy,nikdy,nikdy...........
09. jún 2013

alan

Toľko z ústavy SR ,Tento zákon bude zneužitý
(5) Iné zásahy do vlastníckeho práva možno dovoliť iba vtedy, ak ide o majetok nadobudnutý nezákonným spôsobom alebo z nelegálnych príjmov a ide o opatrenie nevyhnutné v demokratickej spoločnosti pre bezpečnosť štátu, ochranu verejného poriadku, mravnosti alebo práv a slobôd iných. Podmienky ustanoví zákon.
(2) Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.
(3) Petíciou nemožno zasahovať do nezávislosti súdu.
Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.
(1) Každý má právo sa slobodne združovať s inými na ochranu svojich hospodárskych a sociálnych záujmov.
(2) Kto tvrdí, že bol na svojich právach ukrátený rozhodnutím orgánu verejnej správy, môže sa obrátiť na súd, aby preskúmal zákonnosť takéhoto rozhodnutia, ak zákon neustanoví inak. Z právomoci súdu však nesmie byť vylúčené preskúmanie rozhodnutí týkajúcich sa základných práv a slobôd.
11. jún 2013

Jakub

Peticia proti povinnemu cipovaniu :
http://www.petice24.com/zrusenie_povinneho_cipovania_psov
13. jún 2013

Irena

tento štát ma už sere veľmi dlho samá buzerácia, ja mojho psa nemienim cipovat, iba ak vyhrám tri miliony a potom ten cip dostane lebo budem cestovat a jasne ze ho nenecham doma
19. jún 2013

Maria

Je mi zle z ludi,ktori dali cipovat svojho psika...Sama mam dvoch psikov,ale nedam ich nikdy cipovat...Aj keby ma to malo stat zivot a to viem o com pisem.Radsej zomriet ako zit s tym,ze som sa podvolila ciganskej bande,ktora ovlada tento narod!!!
20. jún 2013

Dana

Tak si vytlačte petíciu, dajte tam, kde chodia ľudia , solídne miesto, keď bude veľa zapísaných, odošlite na adresu, kde sa petícia posiela. Rozprávať o tom nám nestačí!
15. júl 2013

Martin

boze riesite tu uplne stupidne cipovanie mam dvoch psov mam ich od zaciatku zacipovanych lebo s nimi chodim do zahranicia a na sutaze a nemam s tym problem kebyze radsej riesite nieco rozumnejsie to cipovanie je aj napriklad o tom ze ked raz vam vbehne niaky pes pod kolesa tak by ste vedeli aspon zistit majitela na uhradenie skody ale to vas asi nenapadlo mat tak vase problemy
16. júl 2013

Tomáš

Martin, pre to, že si mnohí z nás povedia, že je to stupidita to tu v tomto štáte všetko tak vyzerá. Všetky veľké zásahy do práv a súkromia občanov začínajú malými na prvý pohľad pre niekoho neškodnými obmedzeniami. 1) Nemám psa. 2) Aj keby som mal, nenechal by som ho behať len tak po ulici, kde jazdia autá, bez vôdzky a ešte k tomu samého, tým pádom by sa ani nemohlo stať niečo také, že by ho zrazilo auto a spôsobilo majiteľovi škodu. Psy, ktoré vídaš zrazené na cestách (už to je nehumánne, že ich tam ľudia len tak nechajú ležať aj niekoľko dní a nenájde sa nikto kompetentný, kto by zabezpečil ich odstránenie, hoci si myslím, že by tak mal spraviť ten, kto ho zrazil, minimálne ho odpratať z cesty, je to totálna neúcta k tomu mŕtvemu zvieraťu) sú zväčša túlavé, bez konkrétneho majiteľa.
16. júl 2013

Martin

dam vam inu temu z vajnor na diskusiu ako sa vam byva vo vajnoroch a ako sa stavate k totalnemu zastavovaniu kazdej volnej plochy nasho okolia a bude horsie vedla nadjazdu to pole to sa zastava este toho roku a letisko na tom nieje lepsie o to sa radsej starajte a to cipovanie ma svoj zmysel a ruku na srdce komu sa niekedy nezatulal pes tak sa tu nehrajme na nieco a ked nemas psa neviem preco sa k tomu vobec vyjadrujes tomu fakt nerozumiem a ty uz vobec nie
16. júl 2013

Tomáš

Prečítaj si názov témy a moje predošlé príspevky a potom môžeš robiť zo mňa idiota, "prečo sa vyjadrujem k téme, ktorá sa ma netýka". Mám mačku a čipovanie sa týka nielen psov, ale aj mačiek a fretiek. Moja mačka nikdy neopustila bránu paneláku a ak áno, tak som ju mal vždy v transportnej klietke. Čo sa týka zástavby, bývam v Ružinove a tu je to omnoho horšie. Aj to je jeden z hlavných problémov súčasnosti, bohužiaľ, na Slovensku máme silné korupčné prostredie a kúpiť sa tu dá v podstate všetko. Čo môže urobiť jednotlivec proti tomu? Keď sa raz Penta a J&T rozhodnú, že si kúpia celé Slovensko, jednotlivec s tým nič nezmôže. Takže navrhujem najprv takýto "organizovaný individuálny" vzdor uvedomelých voči moci, keď už sme taký zaprdený národ, ktorý sa nedokáže zjednotiť a vyhnať hentých zapredancov z parlamentu. A dávaj si disliky koľko chceš, proste to tak je.
16. júl 2013

Martin

viec co neviem co tu vobec riesis macku preboha no konecne si sa nastartoval a zacal si uvazovat nad niecim inym
16. júl 2013

Tomáš

Ty si s prepáčením retardovaný, alebo prečo do mňa útočíš? Prečo asi riešim mačku? Choď sa dať vyšetriť k doktorovi ak Ťa za každú cenu baví rýpať do druhých a buď napíš niečo konštruktívne k téme, alebo sa radšej zdrž komentára, lebo sa akurát sám strápňuješ.
16. júl 2013

Tomáš

A dávaj si mínusky koľko chceš, trebars aj z dvadsiatich IPčiek, si prečítaj moje príspevky vyššie, za ktorými mám reálnu podporu.
16. júl 2013

Tomáš

A mám pre Teba ešte jeden odkaz: Nájdi si radšej tému zástavby Vajnor a vylievaj si svoje "epileptické" reči tam (Sorry, ale to čo píšeš mi miestami príde dosť inkoherentné, čítaš si to niekedy po sebe, čo píšeš?), možno tam nájdeš svoje spriaznené duše a priestor na vecnú diskusiu k problému. Toto je téma týkajúca sa povinného čipovania psov, mačiek a fretiek. V opačnom prípade si buď iba provokatér (možno aj platený), alebo niečo horšie, nebudem radšej menovať. Prepáč, ale tak to zatiaľ vyznieva.
17. júl 2013

Martin

pocuj sa zamysli uz nad sebou a chod sa ventilovat niekde niesi ani z Vajnor nemas ani psa macku neratam ako domace zviera ta ta iba vyuziva a provokater si podla mna ty neviem vobec preco to riesis prave tu kde sa riesia uplne ine veci tak zales do svojho kutika a neotravuj
17. júl 2013

Tomáš

Ty sa radšej zamysli nad sebou, daj si jeden lexaurin a prestaň provokovať láskavo, dobre? Jáj, škoda sa zahadzovať s niekým ako ty. Aké iné veci sa tu riešia, už po neviemkoľký krát ti píšem, aby si si prečítal názov témy. Prečo by sa pod názvom témy Povinné čipovanie psov, mačiek a fretiek mala riešiť výstavba? Okrem toho, tento problém sa týka celého Slovenska, nielen Vajnor, prečo by sa k tomu nemohol vyjadriť aj mimovajnorčan? Vážne neviem o čo Ti ide, či si len tak mentálne zaostalý, že nevieš pochopiť, čo tu píšem, alebo si nevieš prečítať názov témy, alebo vážne provokuješ.

A tá tvoje veta, v ktorej spomínaš, že "mačka ma iba využíva" si naplno prejavil svoj intelekt. Vidno, že sa v tom vôbec nevyznáš. Vieščo, choď si radšej do tej svojej témy výstavby Vajnor a k tomuto sa už radšej nevyjadruj dobre?
17. júl 2013

Martin

chlapec chod sa liecit a netahaj nas do toho ved cely tento pokec je len o tebe a inak je uz uplne bezpredmetny lebo cipovanie vo vajnoroch uz davno prebehlo k celkovej spokojnosti
:-)
:-)
:-)
17. júl 2013

Tomáš

Zaujímavé, že viacej ľudí nesúhlasí s tebou, ako so mnou. Koho do čoho ťahám? Však nemusíš chodiť do tejto témy, ak ťa to nezaujíma, ja myslím, že každý je tu dobrovoľne. A aj to je zaujímavé, že chorý človek mi ide vravieť, aby som sa dal liečiť. Nebudem sa už k Tebe vyjadrovať, plytvám energiou a časom. Dúfam, že toto je posledný komentár na tvoju adresu. Ešte Ti odporúčam zvieraciu kazajku, možno pomôže a budeš sa cítiť lepšie a poistiť to mikročipom pod kožu. To napríklad keby ťa náhodou zrazilo auto a nemal by si pri sebe doklady, aby ťa vedeli ľahšie identifikovať. Mier s tebou. :)
17. júl 2013

jozef

Martin: cipovanie prebehlo k spokojnosti koho? hovorite za seba, alebo za vsetkych, ktori tak urobili "dobrovolne z donutenia"? pytali ste sa kazdeho jedneho, ze to viete tak presne?
Tomas: mate moju podporu, tento stat potrebuje viac takych, ktori maju vlastny nazor a nerobia len to co im povie vrchnost. liecit by sa mal skor pan Martin a jemu podobni. pekny den.
17. júl 2013

Martin

no k spokojnosti tych co cipovali za omnoho mensie peniaze ako ja predsa a a vseci ostatny ked ste nespokojny chlapci sup sup do ulic treba to dat svetu vediet ale tak aby vas bolo aj vidno takych mam najradsej ale ked treba konat nikoho nieje aj na ulici vas clovek moze pomaly zabit a okradnut a vseci sa tvaria ze tam niesu takto to je takze PEKNY DEN zelam
23. júl 2013

asdasdasd

Dobry den.

Priatelia, ide tu o jedno jedine _Je to priprava na cipovanie ludi!!!!!! Ak sa nezastaneme zvieratok, zivych a citlivych bytosti, ako sa zastaneme seba. Nie cipy! Nie banky! Nie zlociny! Nie otraveny vzduch, voda, potraviny! Nie chemtrails! Otvorte oci ludia!!!!!!
01. august 2013

Mária

Mária:pre Martina:Ide tu stále o toho istého Martína?Raz má psov dvoch,raz nemá ani jedného ,mačka pre neho nieje domáce zviera a čipovanie prebehlo k celkovej spokojnosti.Kto bol spokojný? tie psy? Lebo o ních ide .Keďže nanešťastie pre ních ,rozprávať nevedia ,tak sa za nich ohlásil "odborník"Ešte hroznejšie je ,že sa nájdu majitlia psov ,ktorí ich dajú začipovať,keď im dajú zľavu .Martin , problémy ako sa žije vo Vajnoroch ,rieš vo Vajnoroch a neprovokuj!

Plne súhlasím s Tomášom. V mojom živote mám už tretieho psa .Aj ten už má 8 rokov. Každý bol riadne registrovaný a vždy to stačilo. Aj bude stačiť,lebo môj pes čip nosiť vo svojom tele nebude. Je to moje rozhodnutie za ktoré ma nikto nemôže stíhať.
01. august 2013

Mária

Mária:pre Martina:Ide tu stále o toho istého Martína?Raz má psov dvoch,raz nemá ani jedného ,mačka pre neho nieje domáce zviera a čipovanie prebehlo k celkovej spokojnosti.Kto bol spokojný? tie psy? Lebo o ních ide .Keďže nanešťastie pre ních ,rozprávať nevedia ,tak sa za nich ohlásil "odborník"Ešte hroznejšie je ,že sa nájdu majitlia psov ,ktorí ich dajú začipovať,keď im dajú zľavu .Martin , problémy ako sa žije vo Vajnoroch ,rieš vo Vajnoroch a neprovokuj!

Plne súhlasím s Tomášom. V mojom živote mám už tretieho psa .Aj ten už má 8 rokov. Každý bol riadne registrovaný a vždy to stačilo. Aj bude stačiť,lebo môj pes čip nosiť vo svojom tele nebude. Je to moje rozhodnutie za ktoré ma nikto nemôže stíhať.
02. august 2013

Mária

Pre Martina:Zle som prečítala,ale sa ti aj tak neospravedlním.Pochopila som,že toho psa nemá Tomáš .Tým horšie,že ty máš dvoch psov ,chodíš s nimi do zahraničia a neleží ti na srdci zdravie tých psov .Chodíš s nimi na súťaže. Teda nemáš psa ktorý by ti povedal-keby vedel rozprávať---priateľ môj---.Máš psov, aby si sa s nimi predvádzal,poprápade aby ti vyhrali dajakú tú cenu.Pri tom všetkom je ti jedno ,že čipovanie je škodlivé .

Ak si taký hrdina tak otázku Vajnor choď riešiť na príslušný úrad vo Vajnoroch.Možno ich presvedčíš. Tu si nepresvedčil nikoho.











Ak už teda tých dvoch psov máš a nevadí ti,že im čip škodí ,tak tu neprovokuj -Ak si taký hrdina ,tak problemy okolo bývania vo Vajnoroch prednes na prislušnom úrade vo Vajnoroch.
05. august 2013

Martin

prosim ta Maria cip im neskodi nema preco a ak aj tak im skodi prersne tak ako vsetko okolo vas a svojich psov mam rad boze zas verite vsetkemu co sa niekde napise je ta tak isto ako zo vsetkym a vsade ste ovplivnitelny narod a cipovanie ludi to uz davno prebehlo a ani o tom neviete darmo sa branite staci mat obciansky preukaz platobnu kartu technicak od auta rodny list danove priznanie zdravotnu kartu ucet na FB uz o vas davno vsetko vedia kto ste co robite s kym sa stykate len vy o tom neviete tento svet je priehladny a preco macky pre mna niesu zvery ved ich je tu jak mysi vsade na okoli nieje z nich ziadny uzitok akurat co cele noci ich pocujem parit sa po okoli tolko k tomu a hovorim toto si rieste niekde na mitingu na ochranu zvierat nie tu kde to nema ziadny zmysel a tu je to vyriesene :-) :-)
05. august 2013

Martin

prosim ta Maria cip im neskodi nema preco a ak aj tak im skodi prersne tak ako vsetko okolo vas a svojich psov mam rad boze zas verite vsetkemu co sa niekde napise je ta tak isto ako zo vsetkym a vsade ste ovplivnitelny narod a cipovanie ludi to uz davno prebehlo a ani o tom neviete darmo sa branite staci mat obciansky preukaz platobnu kartu technicak od auta rodny list danove priznanie zdravotnu kartu ucet na FB uz o vas davno vsetko vedia kto ste co robite s kym sa stykate len vy o tom neviete tento svet je priehladny a preco macky pre mna niesu zvery ved ich je tu jak mysi vsade na okoli nieje z nich ziadny uzitok akurat co cele noci ich pocujem parit sa po okoli tolko k tomu a hovorim toto si rieste niekde na mitingu na ochranu zvierat nie tu kde to nema ziadny zmysel a tu je to vyriesene :-) :-)
05. august 2013

Mária

No a o to tu ide ,Martin! -Mačky-,práve preto,že ich je nekontrolovateľne veľa,tak by na ních mala platiť dajaká kontrola.Pánom ,ktorí ten zákon vymysleli a Slovensko , ako poslušný baránok ho prijalo ,došlo,že by pre túlavé mačky bolo čipovanie zbytočné.Oslobodili ich od čipovania,nech sa množia ďalej a kakajú na detské ihríska..Nesúhlasím s názorom,že občianský preukaz či platobná karta sa rovná čipovaniu.Môj názor,že čip,ktorý sa zavedie do tela vydáva dajaký signal a aj prijíma signal.Nikto ma nepresvedčí,že to tomu zvieraťu neškodí.No a s tým mitingom na ochranu zvierat: Ak by sa konal na ochranu túlavých mačiek by som nešla ,tie mi tiež vadia . Niektorí ľudia majú radšej mačky. Tiež sa o ne vzorne starajú,sú väčšinou kastrované ,alebo sterilizované,teda tie nepočuješ po nociach pri mačacích radovánkach.Od tých mačiek premnoženie neškodí .
Takže:Niekto chcel zabrániť premnoženiu psov a mačiek .Namiesto toho aby vychytali túlavé mačky a túlavých psov,tak vymyslel zákon ,ktorý vlastne trestá tých ,ktorí sa o svoje psy a mačky starajú.
19. august 2013

Martina

Pozdravujem všetkých, ktorým záleží na princípoch ľudskej (aj zvieracej ) slobody a normálneho života, zároveň sa plne prikláňam k názorom Tomáša . No reálne si povedzme - termín 30.9.2013 sa blíži, a koľkí z nás aj naozaj dokážu stáť za svojím názorom a odolajú tlaku verejnosti. V našom byte s mojou rodinou žijú aj dvaja kocúri , nikdy ich vonku nepúšťame , začipovaní nie sú a ani nebudú - jednoducho som proti tomu. Asi pred mesiacom sme aj podpísali petíciu proti čipovaniu - ako vlastne dopadla ? Deje sa v tejto veci aj niečo reálne, bude niečo v tejto téme uverejnené aj v médiách ? Alebo to len tak utíchne , a znova všetci len " sklopia uši" a bude po paráde ? Pozdravujem všetkých ľudí s vlastným názorom , ktroí majú radi zvieratká a neboja sa stáť si za svojím.
19. august 2013

Martina

Pozdravujem všetkých, ktorým záleží na princípoch ľudskej (aj zvieracej ) slobody a normálneho života, zároveň sa plne prikláňam k názorom Tomáša . No reálne si povedzme - termín 30.9.2013 sa blíži, a koľkí z nás aj naozaj dokážu stáť za svojím názorom a odolajú tlaku verejnosti. V našom byte s mojou rodinou žijú aj dvaja kocúri , nikdy ich vonku nepúšťame , začipovaní nie sú a ani nebudú - jednoducho som proti tomu. Asi pred mesiacom sme aj podpísali petíciu proti čipovaniu - ako vlastne dopadla ? Deje sa v tejto veci aj niečo reálne, bude niečo v tejto téme uverejnené aj v médiách ? Alebo to len tak utíchne , a znova všetci len " sklopia uši" a bude po paráde ? Pozdravujem všetkých ľudí s vlastným názorom , ktroí majú radi zvieratká a neboja sa stáť si za svojím.
28. august 2013

Anna

Dobrý deň, ja som bola práve včera na očkovaní s kocúrikom proti besnote a veterinárka mi rovno oznámila, že ho aj začipujeme, že je to do konca augusta povinne a ked som sa jej pýtala, že načo je to vôbec dobre tak mi povedala, že ak by sa stratil, tak ho môžu podla čipu nájsť, tak neviem....ale isto je za tým aj niečo viac, ved kto sa v dnešnej dobe zaujíma o nejaké stratené zviera, však? no a ešte mi dala tablety na odčervenie a nechala som tam 43eur...ale kolko čo stalo to neviem, lebo som dostala len bločik s celkovou sumou...
28. august 2013

Martina

ahoj Anna, aj my sme boli asi pred dvoma týždňami na očkovaní po roku , kocúrov sme začipovať nedali, veterinár bol normálny a jednoducho povedal, že nikoho nemôžu nútiť, je to naše rozhodnutie..... Veď si zober, kto kedy zráta všetky tie túlavé mačky a psy, ktoré sa množia ako im príroda rozkáže....
04. september 2013

Jozef Selan

Ja svojho psíka čipovať nedám aj keď sa všetci poserú. Niesom idiot. Nebudem trápiť zvieratko a ešte za to platiť akejsi mafii. Aj na pokutu sa im vyserem. Už o chvíľu budú čipovať aj ľudí. Hotový Armagedon.
P. S. Psa nechám oficiálne prepísať na dajakého bezdomovca a psa si nechám.. Za ním exekútor nepoleze. Bezdomovcovi kúpim čučo a cigy a ten určite to určite prijme ba doporučím ho aj cez FB a z bedomovca bude neoficiálny boháč.
04. september 2013

Jozef Selan

Zabudol som uviesť, že tomu bezdomovcovi pridám ešte 10€, alebo 20€ a určite bude veľmi spokojný.
04. september 2013

Tomas

Pán Selan, máte moju podporu
04. september 2013

stefan

Ja mam dva psy, bolo mi povedane ze ked ho nedam zacipovat ani mi ich nezaockuj proti besnote.Ja im na to ok.A odisiel som. Vakciny mi zohnal znamy, a mam zas pokoj svaty. Cipy im nedam. Kde je ta peticia? podpisem a dam podpisat...
05. september 2013

Martina

Aj mňa by zaujímalo, kde je tá petícia a ako dopadla, mala vôbec nejaký zmysel ? Prečo sa nevyjadrí ten, kto tú petíciu vypísal ? A ešte jedna poznámočka , ako chcú kontrolovať, či má niekto začipované zvieratko , keď ho má iba v byte , alebo vo dvore ? Pustíte si nejakých kontrolórov do bytu, alebo do dvora ? Jedine so súdnym príkazom........ Ďalší nezmysel na svete , a spôsob , ako z "blbých slovákov" vytiahnuť peniaze.....
05. september 2013

Tomas

Však to, bez súdneho príkazu nesmie do Tvojho bytu/na Tvoj pozemok vstúpiť nikto, kto nemá súdny príkaz alebo Tvoje povolenie, v opačnom prípade je to porušovanie domovej slobody. No a keď prídem k veterinárovi na ošetrenie, tak sa ani nemusím priznať, že je to moje zviera, to že som s ním prišiel ešte neznamená, že som jeho majiteľ...
05. september 2013

sagaz

veď je to už ako za červených samé musíš a oni iba prchy berú hajzli červený a čipovanie bordel iba sa nabrať s peniazmi a kto to vymyslel ...zasa poolityci aby dostali prachy fúúúúúúúj
12. september 2013

Mária

Som rada,že ste konečne umlčali Martína. Najprv sa obul do Tomáša s ktorým súhlasím a potom do mňa. Až som dostala strach,že len ja s tomášom sme proti čipovaniu.Teším sa ,že nás ,nesúhlasiacích s čipovaním je viac.Ja mám psíka zaočkovaného a nemá čip. Nemyslíte si,že všetci veterinári sú bezcitní.
Martina má uplnu pravdu.Len nedať sa zastrašiť a nesklopiť uši.
Koľko zákonov sa porušuje a nič sa nedeje. netreba sa báť.
14. september 2013

Martin

boze vy to tu stale riesite tento problem mna ste neumlcali ale ako sa hovori komu niet rady tomu niet pomoci tu je to uz vyriesene a ked si chcete pokecat chote kecat na pokec tam to je v nazve ja nemozem za to ze si nema kto s vami hodit rec a ste ako stare baby vela reci a ziadne skutky a tu to fakt vzriesite chote sa stazovat tam kde to budu pocuvat aj z vasimi cicuskami pekny den a teras som zvedavy co tu zase baby budete kecat ja zas pridem sa pobavit
14. september 2013

Mária

Je to stále stranka o čipovaní nie? Povinné čipovanie psov ,mačiek a fretiek je v názve ,že?.Ešte mi vysvetli čo a kde je už vyriešené!Už zrušili čipovanie,?Alebo bude aspoň dobrovoľné?Ak toto nebude vyriešené tak nieje vyriešené nič!!!Môj predchádzajúci príspevok som neadresovala tebe ,tak sa nerozčuľuj!Ty máš svojích psov čipovaných ,je to tvoje rozhodnutie ,ja svojho nedám čipovať .Je to zas moje rozhodnutie. Tak čo tu riešiť?Len sa modlí aby po rokoch tvoje psy nemali z čipu problémy.
16. september 2013

Tomáš Pustai

Nechcem sa k tejto téme už veľmi vyjadrovať a vracať, chcem len dodať, že dnes som odoslal na Štátnu veterinárnu a potravinovú správu odoslal mail s týmto znením:

Vážení kompetentní!

Rozhodol som sa Vám napísať, pretože už mám plné zuby tejto nehoráznej a donebavolajúcej buzerácie slušných občanov zo strany tohoto všivavého štátu. Narážam na najnovší zákon, ktorý stanovuje všetkým majiteľom psov, mačiek a fretiek povinné označenie čipom do 30.9.2013 bez ohľadu na to, či opúšťajú byt, respektíve súkromný pozemok majiteľa, alebo nie. Týmto Vám oznamujem, že môj perzský kocúr Jeffrey chovaný výlučne v byte, teda na mojom súkromnom pozemku nie je a ani NIKDY nebude začipovaný. A nech sa len opováži niekto z tej Vašej zgerby vyhrážať sa mi nejakou pokutou, alebo nebodaj odmietnutím ošetrenia zvieraťa, tak taký bordel, aký Vám ja narobím Vaše ministerstvo ešte nezažilo!!!! To vám dávam na vedomie. Pokojne si ma zaznačte, moje meno je Tomáš Pustai, trvale bytom ..., Bratislava, r.č. .... Dúfam, že je Vám to jasné! Zároveň Vám dávam na vedomie, že vyzývam každého, koho sa tento zákon dotýka na jeho nerešpektovanie.

---
Mám už pokrk tejto štátnej buzerácie a praskli mi nervy po tom, čo so sa dozvedel, že veterinár má odmietnuť ošetriť zviera, ktoré je nezačipované. Toto je sila! ŠtB a Gestapo boli proti tomuto spolky amatérov.. Je mi úplne jedno, čo so mnou urobia, už toho mám dosť. Celý život som žil čestne, nekradol som, nič mi tento štát nedal a ešte si ma dovolí takýmto hrubým spôsobom buzerovať a zasahovať do môjho súkromia?
17. september 2013

Táni

Tomáš, prosím Vás, odpísali Vám na mail? som len zvedavá, či na to vôbec reagovali, ak Vám to teda nevadí :)
tiež som proti čipovaniu, mám doma v byte mačičku, ktorá sa veľmi bojí ísť von, ani len na chodbu nevyjde, tak načo by som ju mala dať čipovať? keď ideme k veterinárovi, dám ju do prepravky, odkial tiež navyjde, je šťastná keď je doma, taže nehrozí, aby sa mi niekde stratila...tak prečo ju čipovať, nie?
17. september 2013

Tomáš Pustai

Táni, zatiaľ nie. Možno ani neodpíšu. Potreboval som si uľaviť na duši, a to som aj urobil, neľutujem toho, čo s tým budú robiť, je mi jedno, nech na mňa pošlú pánov v šedých plášťoch ako za starých dobrých čias, mám ich zvysoka na háku celú tú ich sebranku, do jedného ako tam sedia. Ja som známy tým, že rád provokujem štátnu moc, ktorá si myslí, že si s nami môže robiť čo chce.
17. september 2013

Táni

Tomáš, škoda, že neodpísali...Ale chcem Vám vyjadriť svoj obdiv, na niečo také by som sa neodvážila :) ale ani by som nevedela, kam písať no....
17. september 2013

Tomáš Pustai

Možno ešte odpíšu. A ďakujem za podporu. Ja si hubu pokojne otvorím, ak vidím, že sa dejú neprávosti bez ohľadu na to, koľko ľudí sa verejne pridá na moju stranu. Protiargumenty, že tam sedia ľudia, ktorých sme si zvolili neobstoja, ja som ani jedného z tých ľudí nevolil. Dokonca si myslím, že celé voľby, aké v tomto štáte máme sú zmanipulované a je to obyčajná fraška a výsmech. Nech sa tam dostane ktokoľvek, vždy to bude akurát o moci a o biznise a aj tak o tom rozhoduje niekto úplne iný...
17. september 2013

Tomáš Pustai

A veľká škoda, že veľká časť ľudí rozmýšľa tak: Nepáči sa mi to, ale radšej sa podvolím a nič nepoviem, aby som nemal problémy. Život je na to, aby sme ho prežili slobodne. Môžu vám dať pokutu, môžu vás zavrieť, ale to, čo máte v sebe vám nikdy nezoberú. V tom je obrovská sila a jeden zo zmyslov života.
17. september 2013

Mária

Veru máte pravdu,Tomáš. Škoda,že je veľa ľudí,ktorí si povedia,že ak mi dajú zľavu na čip ,tak dajú psa začipovať.Potom im už nejde o princíp. Už im nevadí,že uškodia svojmu psovi.No najviac ma vedia nahnevať takí ,ktorí reptali na socializmus a teraz povedia,že je to zákon tak ho treba plniť..V tomto Kocurkove sa neplnia žiadné zákony ,akurát vidím ako sa bude plniť zákon o čipovaní. . Keby som bola jediná aj tak radšej zaplatím pokutu ,ktorá je väčšia ako môj dôchodok ,ale môjmu psovi bude stačiť to čo stačilo vždy. Známka Z úradu,kde je registrovaný a známka od veterinára.
25. september 2013

Tomáš Pustai

Po čase sa opäť ozývam, aj keď som to už nemal v pláne, ale dnes ma zdesili tieto vety, ktoré boli napísané v denníku SME v piatok 19.9.! Chcú naše zvieratá kontrolovať aj priamo v domácnostiach, v prípade, že odmietnete a budete sa jej brániť, bude to za asistencie polície! Pomaly nám ukrajujú z našej domovej slobody! Toto si necháme? Citujem:

"Sedemdesiatročný Ján v tom nevidí logiku. „Moja mačka nikam nechodí, na čo teda platiť za čipovanie?“ pýta sa.
Štátna veterinárna a potravinová správa nevylučuje kontroly aj takýchto zvierat a to priamo v domácnosti. Má na to oporu v zákone.
„Zákon sa rovnako vzťahuje na všetky určené zvieratá,“ píše Peter Hajnala z ministerstva pôdohospodárstva. Kontrola sa bude vykonávať na základe podnetu.
„V opodstatnenom prípade aj v súčinnosti s políciou,“ vraví Komarová. Tým môže byť napríklad vyhrotená situácia, keď sa majiteľ bude kontrole brániť.
25. september 2013

Táni

no ako nech sa nehnevajú! ale toto už je moc...na toto už ozaj nemám slov!!
25. september 2013

Tomas

S tým treba niečo robiť. Treba zorganizovať niečo, urobiť osvetu medzi ľuďmi, zapojiť médiá, protesty... len nebyť ticho. Neviem však, či som zrovna ja vodcovský typ, ktorý by si to zobral celé na plecia...
28. september 2013

Gabriela

a urcite budu chodit aj po romskych osadach a konntrolovat cipovanie...xaxaxaxxaaaa,to by som chcela vidiet
30. september 2013

lil

Uz som si zacinala mysliet,ze som jedina presvedcena proti cipovaniu.Ja som az tak proti,zeby som nevahala aj zivot polozit za svojich psikov.Lebo zit s vedomim,ze som dobrovolne odniesla podla ustavy moj majetok zacipovat, tak taky zivot by nebol pre mna.Radsej umriet ako byt otrokom! Nikdy v mojom zivote nedam nic zive zacipovat.Mam dvoch psikov.Kazde jedno zvieratko,keby vedelo rozpravat by svojim majitelom podakovalo,zato,ze sa vybodli na ich hlupy zakon.Pre toto co spravili koncim aj s ockovanim.Dostali proti besnote na dva roky a dovidenia.Chceli ste sledovat ludi a hrabat prachy,nedostanete ani za ockovanie.Poznam ludi,ktori neplatili ani dan ani koncesionarske a este tu napisali,ze ludia to velmi riesia,ze su predposrati!Dalsi pan napisal,ze je tu kapitalizmus,vzdy sa vedelo s kazdym dohodnut.Veterinar vam za prachy osetri psika,mozno budu aj udavaci,ale to boli aj lekari,ked ste nedali ockovat dieta..Test na psikoch,slovac povolila a potom uz sup cipy do bambusovych dutych hlav.V cechach dvaja dochodcovia myslim,ze uz aj vybavili ze sa necipuje.Povinne je iba na Slovensku,v Madarsku a v Slovinsku.Ostatni maju vraj cas do 2016! Kazdy den na markize strasia a dochodcovia uz utekaju o palici cipovat.Velmi nas zastrasili.Ale ja mozem to iste povedat co Tomas.Dostali sme pokutu v zahranici za rychlost kazal nam ist zaplatit do banky vratit sa a tak by nam vratil obciansky :D Iny poserkovia by isli,mi sme povedali,ze nema fotku nema dokaz tak sa posral a vratil doklady.Nikto vam ziadnu pokutu nikdy neda,lebo by to bolo suce na ustavny sud! A to,ze nariadili cipovat aj macky a hlavne FREDKY svedci jedine otom,akych hlupakov robia zo Slovakov!Moja odpoved nato je uplna ignoracia toho buzerantskeho zakona!!!!!!!!!!!!!
30. september 2013

Tomas

Akurát včera hovorili v správach, že v útulkoch sa v tomto období zvýšil počet odchytených psov oproti normálu o 70-80%! Nie všetci ľudia si nemôžu dovoliť zaplatiť čipovanie,ntak to vyhadzujú na ulicu. Bravó, naša skvelá vláda, to ste teda docielili...proste parta dementov.
01. október 2013

lil

Ved hej,co myslis,ze robia na dedinach,ked sa im napriklad narodi 10steniatok?Idu ich utopit! Nechaju mozno jedno,aj to teraz po tomto mudrom zakone uz asi ani to jedno.Ludia nemaju na chleba a oni miesto toho,aby nasli ludom pracu sa staraju ako chudobu este viac zodriet.Niekomu sluzi pes iba ako ochrana majetku.Ale pre mna je to najlepsi priatel.Ludia mne podobny v zivote nepojdu cipovat.Nech sa paci co robia v Ostrave a aj tie komenty tam stoja zato! http://ostrava.idnes.cz/ostravane-resi-jak-obejit-povinne-cipovani-fki-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130926_1981776_ostrava-zpravy_ama Mame sa stale co ucit od ceskych bratov...S tymi dvoma dochodcami co robia v Ostrave peticiu som rozpravala.Idu po tom tvrdo uz asi rok.Prepisu inde psov a mesto tak pride o peniaze...Su tam ludia,ktori tak isto ako ja pisu,ze nedaju ani keby ich mali zavriet! Dnes je prvy oktober,kazdy pes,macka,fredka,potkan,a rybicka maju byt zacipovane :D Ale akurat v ich chorych hlavach.Mozem sa z nich len smiat.Na nic ine niesu len na smiech...
23. október 2013

Logan Dostálová

Pekne sa nam to vyriesilo:-) navrhujem zacipovat, tych co to vymysleli:-)ale nie pod kozu, ale tak aby si nevedeli anilen obliest bundy, teraz v zime....co dodat, som rada ze som sa rozhodla porusit zakon a nedat cipovat sveje macence...
23. október 2013

Logan Dostálová

Pekne sa nam to vyriesilo:-) navrhujem zacipovat, tych co to vymysleli:-)ale nie pod kozu, ale tak aby si nevedeli anilen obliest bundy, teraz v zime....co dodat, som rada ze som sa rozhodla porusit zakon a nedat cipovat sveje macence...
29. január 2014

fafi

Nerozumiem takym naozorm, ze ludia nemaju na chleba tak nebudu cipovat svojho psa lebo nemaju zaco atd... Tak v prvom rade taky clovek, ktory nedokaze uzivit seba nema co mat psa. Ved strava pre psa, veterinarna starostlivost daco stoji. Cipovanie stoji cca 15 - 40 eur zavisi... Ked pes ochorie alebo ma nejake zranenie tak nechate u veterinara 30 az ... 450 eur. Zeby cip skodil zdraviu zvierata... No k tomu sa neviem vyjadrit, no rozne znacky granul, hlavne tie lacnejsie, ktore kupite aj drogerii a pod. skodia psovi urcite viac ako cip. Cipovanie je vhodne hlavne v pripadoch, ktory sa stal myslim vcera, ked dva psy napadli dievca. Psy zastreliil a majitel je neznamy. Ak pes utecie a to by ste neverili aki Houdini sa sa z nich stavaju ked napr. fena v okoli hara a cestou vas pohryzie, je odchyteny, no nevie sa najst majitel... Tak vy zatial absolvujete, kym sa majitel prihlasi, niekolko prijemnych injekcii proti besnote... Ak by bol zacipovany majitel sa rychlo najde a veterinar vie hned aj zistit jeho absolvovane ockovania...
29. január 2014

Tomas

Táto téma je už neaktuálna, nakoľko zákon už takmer mesiac nie je v platnosti. Zákon, tak ako bol nastavený, bol zlý, pretože sa zbytočne stresovali majiteľa nielen psov, ale aj mačiek a fretiek, ktoré v živote z bytu nevyšli a niekto sa na tom akurát dobre nabalil. Ale ako je spomenuté vyššie - zákon je zrušený, teda aj akákoľvek ďalšia diskusia na túto tému je zbytočná.
25. február 2014

fafi

Ano, viem, ze zakon uz nie je v platnosti. Len mi nedalo sa nepozastavit nad niektorymi nazormi. Nemyslim si ze diskusia jej zbytocna. Hlavne z dovodov, ze sa stale deju pripady, ked vas pohryzie zdrhnuty pes, vyradi vas na PN na dva mesiace a jeho nezodpovedny majitel si spokojne chodi po svete, zatial co vy absolvujete radu injekcii a prevazov. Cipovanie fretiek a maciek je naozaj blbost.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania