Chodníky v Krasňanoch

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Chodniky v Krasnanoch-Raca su v zlom stave, popraskany a droliaci sa asfalt, velke prepady a vydutia, chybajuci asfalt na velkych plochach.

25. marec 2013

Juraj

Keby sa peniaze danovych poplatnikov nepouzili na minulotyzdnovu zahranicnu sluzobnu cestu vedenia MU,uz mohol byt tento chodnik opraveny. A pol Krasnan tiez. A s toho predaneho vina co ho tam jeden bral druha cast Krasnan. Pilinsky sa po volbach vychvaloval,ze budu chodit pesi. Tak nech predaju tie volkswageny a je novy asfalt aj v Raci. Prepustit asistenta Jonu. Nech vrati financne prostriedky od roku 2011 a je vyasfaltovany Rendez. Ked vrati dalsi tzv.zeleny Raci 22 000 euro budu opravene Zahumenice a Komisarky.
25. marec 2013

Odpoveď samosprávy

Chodníky v Krasňanoch na ulici Cyprichova, Hubeného, Kadnárova a Pekná cesta sú v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava. Na nebezpečné výtlky či už na cestách, alebo na chodníkoch, upozorňujeme správcu komunikácií telefonicky, listami alebo elektronickou poštou.

Pravidelne po zimnom období vykonávame spoločnú obhliadku komunikácií v správe magistrátu, na základe ktorej potom správca komunikácie zabezpečuje opravy podľa dôležitosti komunikácie a závažnosti výtlkov.

Stav komunikácií /ciest aj chodníkov/ v správe mestskej časti sme si teraz po zime už zmapovali, pripravili sme súťažné podklady a výmer - výkaz a v najbližších dňoch bude do Vestníka verejného obstarávania zaslaná výzva na prijímanie ponúk na realizáciu stavebných prác v rámci riadneho verejného obstarávania v zmysle zákona.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
25. marec 2013

Anonym Krasnansky

nemozte ist kydat do inej diskusnej skupiny. toto je stranka na riesenie realnych problemov a nie citanie vasich dristov. piste si dennicek, pomaha to.
25. marec 2013

Anonym Krasnansky

Odkaz patril prvemu diskutujucemu, nie prednostke.
25. marec 2013

Milan Polakovic

Admin. Kam zmizol podnet z dnesneho rana tykajuci sa problemu ulice Cyprichova 2-18 o odhrnani snehu, jazdy aut rychlo a v protismere, a potrebe vyznacenia prechodu pre chodcov?

Samosprava uz aj odpovedala, ze to patri magistratu, lebo tade jazdi MHD .-)
Na to diskutujuci zareagovali, ze tam MHD nejazdi alebo aby MU Raca povedal ake cislo?

Ako je to mozne, ze cele toto zmizlo?
25. marec 2013

Odkazprestarostu.sk

@Milan Polakovic: z dnešmého rána neevidujeme žiadny podnet. Myslíte tento z decembra? https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/2645/jednosmerka
25. marec 2013

Milan Polakovic

Admin dakujem za reakciu, ano je to ono. Rano sa mi to zobrazilo navrchu, akoby novy podnet a zrazu, ked som sa chcel k tomu vratit a napisat reakciu, uz to tam nebolo. Cudne, ale dakujem.

A teraz ta moja reakcia, po informacii, ze podnet je z decembra:
Nic sa tam nezmenilo (okrem toho snehu, uz sa nemusi odpratat), auta jazdia ako blaznive a do protismeru, uplne samozrejme. Trebalo by s tym nieco robit.
Samozrejme, ze MHD tade nejazdi, to bol z miestneho uradu v Raci asi pokus o vtip. :)
26. marec 2013

Martina

Milan Polakovic, jazdi tadial (BMW) X1 a konecnu ma pri novostavbe:-)
Problem je, ze tie chodniky su rozbite aspon dva roky, takze nie je pravda, ze robia vsetko pre to, aby boli chodniky opravene. Ked som vybavovala vytlk na ceste(pri Hubeneho ul. v blizkosti ZS) osobne na magistrate, bol urobeny do dvoch tyzdnov! Takze, v com asi tak bude problem?
26. marec 2013

Peter

Milan Polakovic. Nielen cesty kde jazdi MHD patria magistratu. Aj Cyprichova, treba pozorne citat .Staci si otvorit mapu cestnych komunikacii a hned to vidite.
Pre Juraja. Ako mozete investovat do majetku, ktory Vam nepatri a nie je zvereny? Dajte navod, aby ste neporusili zakon.
26. marec 2013

Milan Polakovic

Peter ja som reagoval na to, ze v odpovedi miestneho uradu bolo napisane ze po Cyprichovej jazdi MHD, co je samozrejme nezmysel :)))))
26. marec 2013

Dušan Veselý

Toto sú presne tie chodníky, kde sa neodhrňa sneh. Občan sa raz naštve a nebude platiť dane. Potom obce budu sem zverejňovať neplatičov daní?
26. marec 2013

sinope

co chodniky? kuknite ake sory aut a kazdym rokom sa ulice zaplnuju. Kazdy si postavi 4-te poschodie v Krasnanoch, lebo nechce platit zateplenie zo svojho, ale potom papuluje, ze nema kde zaparkovat.
28. marec 2013

Alexander

Peter tak preco potom investujes do jedneho nemenovaneho Krasnanskeho zdruzenia,ked niesme jeho zriadovatel a nam nepatri? Nevidim rozdiel medzi cestami a timto OZ. Totiz oboje sa nachadzaju na uzemi Race. Aj cesty a chodniky su tu pre ludi. Presne tak,ako preferovane OZ.
30. marec 2013

jozef

alexander, ake oz mate na mysli?
06. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Odstupujeme ho na príslušné oddelenie správy a údržby komunikácií. Ako iste viete, v súčasnosti je prioritou témou v údržbe komunikácií oprava výtlkov po zimnom období, ktoré sú veľkým problémom bratislavských ciest. Tieto opravy sú finančne náročné pre ich množstvo a rozsah a ani príspevok VÚC a štátu nebude postačovať na komplexné opravy povrchov ciest. Neviem Vám preto sľúbiť, že chodníky v Krasňanoch budú v blízkej dobe opravené. Hlavné mesto má v správe celkovo takmer 400 km ciest ktoré spolu tvoria 4 milióny m2.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
28. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oznamujem Vám dobrú správu. Na základe preverenia situácie ne mieste spolu s pracovníkom mestskej časti Rača boli vytypované najhoršie úseky chodníkov ktoré je potrebné opraviť. Opravu správca objedná v krátkom čase po zameraní rozsahu opráv.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
28. máj 2013

Dušan Veselý

Kecy, žiadne cesty sa v BA neopravujú.
28. august 2013

Miro

Opravilo sa nieco vobec?
29. august 2013

Dušan Veselý

Nie, neviem o opravenych chodníkoch nič.
25. február 2019

Martin Uváček

Chodníky Kadnárova, Cyprichova, Hubeneho v Krasňanoch boli opravené v rokoch 2017-2018. Podnet vyriešený. Treba aktualizovať.
27. február 2019

Martin Uváček

Podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania