Vytláčanie aut do cesty z parkovacieho státia na ul. Šalviova 28

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Dana 18. októbra 2016

Dobrý deň, rada by upozornila na práve prebiehajúce uskutočnovanie výstavby panelových zábran na ulici Šaviova v Ružinove. Na týchto miestach pravidelne parkuju miestni obyvatelia a nový vlastník nizkopodlažnej budovy v týchto dnoch začal dávať betonové kvádre hned za tieto parkovacie miesta, čím sa všetky auta budu musieť posunuť dopredu do cesty a tam parkovať, pričom vznikne problem pre smetiarske a sťahovacie autá prejsť po ceste bez poškodenia zaparkovaných aut. Chcela by som sa opýtať, či je to legálne, či to je možné aby nás takto obral o 50 cm priestor za autom, hoci tvrdí, že mu auta naražaju do muru. Ako si potom maju občania vybrat veci z aut, ked vačšina nacuvava smerom k budove. Zaujíma ma, či na to má oprávnenie , či ten pozemok mu patri.

19. október 2016

Anonymný užívateľ

Videl som uz niekolko podobnych preliacenin na omietkach. Ani jeden vodic nezastavil a nekontaktoval majitela budovy aby mu skodu uhradil. Tomuto majitelovi sa teda vobec necudujem. A ano, je to ako v skolke - za zopar neposlusnych bude potrestana cela trieda...
19. október 2016

batman

Čo za absurdnosti tu ľudia niekedy riešia je až do neba volajúce. Pani Dana, keby ste boli majiteľom tej budovy garantujem Vám, že by ste už robili podobné opatrenia práve proti arogantným vodičom akým ste pravdepodobne aj Vy. Parkovacie státie môže vodič využívať len v takom rozsahu ako je pôdorysne vyznačené. Žiadne previsy combi vozidiel do polky chodníka ani nabúrané steny. To ma ide vystrieť keď to vidím. Bohužiaľ na slovač už platia iba fyzické zátarasy. Zobudte sa.
24. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Šírkové usporiadanie komunikácie a naväzujúceho parkoviska je v súlade s ustanoveniami STN 73 6056 Odstavné a parkovacie plochy cestných vozidiel dokonca s rezervou. Melioračné dosky TBM 2-50 sú osadené v okapovom chodníku budovy za obrubníkom parkoviska. Nie je to dopravné zariadenie t. j. nepotrebuje povolenie.





kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania