Vypnutie semaforov pri zast. Segnerova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Karlovešťan 18. októbra 2016

Na Karloveskej, pri zastávke Segnerova, sa nachádzajú semafory, ktoré sú tam iba kvôli priechodu pre chodcov. Veľmi často však cez cestu nikto neprechádza a výrazne to tak spomaľuje dopravu. Nebolo by možné vypnúť tieto semafory, príp. aspoň semafory pre električky (chceme predsa podporovať a zrýchlovať verejnú dopravu)? Ďakujem za odpoveď.

19. október 2016

Ynas

tie semafory sú na tlačítko, takže červená je iba vtedy, ak tam chodec je...to, že dlho trvá, kým chodcom zasvieti zelená, je iná vec...poctivec to stlačí, aj ak nejde auto...ale ak široko ďaleko nie je žiadne auto a chodec sa nevie dočkať, prejde aj na červenú...a potom svieti zbytočne červená oneskorene autám...stačilo by to inak nastaviť.
19. október 2016

Anonymný užívateľ

Ten semafor tam je dolezity a podstatny. To zdrzanie ked svieti cervena pre auta je podstatne kratsie ako cakanie na zelenu pre chodcov po stlaceni dopytoveho tlacitka.
19. október 2016

Karlovešťan

Ten prechod rozdeľujú semafory na tri časti. V častiach s autami nech semafory hoc aj ostanú (aj keď mimo špičky sú úplne zbytočné a okolité prechody to celé zvládnu aj bez semaforov), no skutočne nevidím dôvod aby desiatky ľudí v električke mali čakať kým nikdy nie viac ako 3-4 osoby prejdú.
20. október 2016

Lubos

Priklanam sa k tomu ze semafor je zbytocny. Na danom useku sa nachadzaju aj dalsie prechody pre chodcov bez svetelnej signalizacie a su bezproblemove. Tento semafor zbytocne zdrzuje plynulost dopravy (nehovoriac o hlucnosti a emisiach)
13. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hl. mesto cez vybranú projekčnú firmu pracuje na príprave projektu modernizácie električkovej trate Dúbravsko- Karloveskej radiály - spracovaná je projektová dokumentácia pre stavebné povolenie, ktorá je prioritne zameraná na preferenciu električkovej MHD. V rámci tejto stavby bude riešená aj zastávka MHD Segnerova a bezpečné pešie trasy k nej. Bude prehodnotené aj riadenie cez električkovú trať.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
30. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že v roku 2019 je plánovaná realizácia projektu „MODERNIZÁCIA ELEKTRIČKOVÝCH TRATÍ – DÚBRAVSKO-KARLOVESKÁ RADIÁLA“, ktorého súčasťou je rekonštrukcia cestnej dopravnej signalizácie na všetkých križovatkách cez električkovú trať, vrátane samostatných priechodov pre chodcov. Nové riešenie priechodov pre chodcov bude zahŕňať úpravu na dynamický režim riadenia, kde električky budú mať absolútnu preferenciu, čiže chodci dostanú signál voľno až po prejdení električky. Problém nedisciplinovanosti chodcov, ktorí prechádzajú cez priechod na červený signál, hoci aktivovali dopytové tlačidlá, v súčasnosti vyriešiť nevieme. Túto tému však dlhodobo komunikujeme s Krajským dopravným inšpektorátom a dodávateľmi zariadení pre cestnú dopravnú signalizáciu. Jedným z možných riešení je inštalácia detektorov chodcov na priechodoch.

Ďakujeme za porozumenie a trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania