Rekonštrukcia chodníka - BA Krasňany, Hubeného-Cyprichova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Marek Štefánek 19. októbra 2016

Dobry den, chcem sa spytat, ci je v poriadku naznaceny tvar chodnika, ktory je v rekonstrukcii medzi ulicami Hubeneho a Cyprichova. Ocakaval by som, ze chodnik bude priamy, ale vidim tu nezmyselny zlom. Aky zamer sa tymto riesenim sleduje?
Dakujem.

19. október 2016

atómové digitálky

Tu už nie je nič normálne,prečo by mal byť normálny zrovna chodník?
21. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opravu chodníka prepájajúceho Hubeného ulicu s Cyprichovou ulicou realizujeme na základe opakovaných žiadostí obyvateľov z predmetnej lokality, nakoľko rokmi užívania pôvodného chodníka došlo k jeho sadnutiu pod úroveň okolitého terénu a pri výdatnejších dažďoch bol tento chodník nepriechodný. V rámci prípravných prác pred rekonštrukciou bolo zistené, že v lokalite došlo ku zmenám vlastníckych práv (časť pozemku zmenila súkromného vlastníka za účelom budovania 8 park. miest). Súčasný vlastník bol našim stavebným úradom vyzvaný, aby hľadal také riešenie, aby nemuselo na budúcom parkovisku dôjsť k výrubu drevín. Jediným možným a prijateľným riešením bolo navrhnutie takejto “atypickej obchádzky” budúceho parkoviska, ktorá však zabezpečí zachovanie vzrastlej dreviny. Chodník je budovaný v šírke 120 cm a aj obchádzkový chodník má túto šírku. Preto nie je potrebné sa obávať o neprechodnosť týmto chodníkom. Okrem iného má byť úroveň parkoviska v úrovni chodníka a preto, keď na dotknutom parkovacom boxe nebude parkovať žiadne vozidlo, chodci môžu bez problémov prejsť priamočiaro cez túto plochu. Nevidíme dôvod na obavu o schodnosť tohto chodníka z dôvodu zlomu v tvare písmena „V“.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
23. október 2016

Marek Štefánek

Dobry den pani Miklankova,

Dakujem za odpoved. Pri vsetkej snahe ju nemozem povazovat za uspokojivu.

Dovolim si preto niekolko dodatocnych otazok:

1. Akym sposobom bude zabezpecene, ze teleso parkoviska bude v rovine s chodnikom? Bude tato poziadavka zmluvne vynutena?

2. O priamociarom prechode hovorite za predpokladu, ze parkovacie miesto nebude obsadene. Naozaj verite tomu, ze v Krasnanoch, kde je parkovacich miest trvaly nedostatok, bude prave toto miesto volne?

3. Ak bude parkovacie miesto obsadene, bude parkujuce vozidlo zasahovat do priamky chodnika. Znamena to, ze chodci budu o vozidlo doslova zakopavat. Myslite si, ze toto riesenie je prakticke a udrzatelne?

4. V akom casovom horizonte mozno ocakavat dobudovanie parkoviska?

5. Pokial je mi zname, aj pozemok, do ktoreho zasahuje zlom chodnika, je sukromny. Suhlasil jeho majitel s tymto riesenim?

6. Ake boli celkove naklady na rekonstrukciu?

7. Vidite priestor na to, aby sa vzniknuta situacia vyriesila zmenou trasovania chodnika?

Dakujem za odpoved a zelam pekny den.

Marek Stefanek
24. október 2016

Juraj

keby sa nepovolovali nadstavby vsade mozne, tak by nebolo treba robit taketo uzasne vymysly...to by ma strasne zaujimalo ako to parkovisko bude vyzerat medzi tymi stromami a kontajnermi. Sice vzdy lepsie ako parkoviska vzdialene 700 metrov od rekonstruovaneho domu, ale otázkou zostava, preco nadstavby? Ako take by ma to netrapilo, ale vidim ako kazdou nadstavbou sa zhorsuje moznost parkovania v Krasnanoch. A bude to este horsie....uz su tam aj taki magori, co maju na jeden byt 3 auta...potom majitel jedneho auta sa tam mota a hlada miesto. Taky luxus na parkovanie, na pomer obyvatelov a pomer plochy, nema skoro ziadne sidlisko, ale aj takto honosne dispozicie vie clovek za*rat...to je dokaz toho, ze ak cloveku poskytnete aj 2 hektare volnej plochy, tak do 5-6 rokov obsadi do posledného miesta aj to.
28. november 2016

Anonymný užívateľ

Na cestach sa zvykne sirka komunikacie v zakrutach zvacsovat, kvoli zakriveniu trajektorie vozidla (inu sirku komunikacie zabera vozidlo pri priamom smere a inu pri zatacani). Ked po tomto chodniku pojde mamicka s kocikom, tak v mieste zlomu, sa uz nedokaze s niekym vyhnut a ten niekto bude musiet zostat stat a "dat prednost" kociku.

To bol ozaj taky velky problem chodnik trasovat trosku inak? v mieste "obchadzky" sa mohol v obluku zmenit jeho smer a neustil by na Cyprichovu tam kde stary povodny chodnik, ale o 2-3m vedla.
28. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pripájam odpovede oddelenia cestného hospodárstva:

1. Požiadavka je špecifikovaná v podmienkach k stavebnému povoleniu.
2. I napriek trvalého nedostatku parkovacích miest, nie sú všetky parkovacie miesta obsadené 24 hodín denne. Nikto však neprehlásil, že toto parkovacie miesto bude voľné a preto bolo vybudované odbočenie chodníka. Prikladáme fotku dokončeného chodníka a fotku pôvodného chodníka.
3. V prípade, že bude na tomto mieste zaparkované vozidlo, chodec má vytvorený chodník široký 120 cm, po ktorom môže bez zakopávania prejsť za svojím cieľom.
4. Výstavba parkoviska bude zrealizovaná do konca roka 2016.
5. Zlom chodníka je vybudovaný na pozemkoch Hlavného mesta SR Bratislava, Primacialne námestie 1, Bratislava, PSČ 814 99, SR.
6. Zatiaľ nebola vystavená faktúra, práce boli ukončené dňa 21.10.2016.
7. Nie.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania