Močarisko v Líčšom údolí

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Martina 19. októbra 2016

Dlhodobo presakuje voda, hniloba, zapach, hniezdo komarov, pretekanie vody cez chodnik na ulicu.
Prichadzajucou zimou voda zamrza a vylieva sa, hrozi nebezpečenstvo šmyku a urazu. (Lokalita Liščie udolie 182-186, plocha oproti)

02. november 2016

Odpoveď samosprávy

Podnet na základe vecnej a miestnej príslušnosti postupujeme magistrátu hlavného mesta.
Po konzultácii s Lesmi SR, odporúčame ohľadom regulácie drobného vodného toku sa obrátiť na Slovenský vodohospodársky podnik, povodie Dunaja.

Ing. Lucia Ličková
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves
21. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobry den,
na uvedenom mieste je havaria BVS. Infraservices a.s. si podali ziadost o povolenie rozkopavky. Oprava by mala byt zrealizovana do Vianoc. Teda mocarisko vzniklo z dovodu poruchy na potrubi. Kedze podobna havaria tam bola cca 2-3 roky dozadu, zaslali sme vodarom podnet na kontrolu plochy a potvrdila sa havaria...

S pozdravom

Mgr. Halina Trubínyiová
Oddelenie dopravy a ŽP
[email protected]
Tel: 00421 2 602 59 215


Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
08. marec 2017

Martina

V decembri sa zacalo riesenie nahlaseneho problemu "močarisko v Liščom údolí", problem sa ciastocne vyriesil, ale pani stavbari nedokoncili svoju pracu: ostali tam dve nebezpecne nezasypne jamy a bezpecnostna paska je uz davno postrhavana, a neplni tak svoju ulohu ochrany, aby do jam niekto nespadol. Ostalo to tam ako na stavenisku!
03. apríl 2017

Martina

Na jeseň m.r. sme opakovane iniciovali riešenie problému "Močarisko v Líščom údolí".Doposiaľ nedošlo k riešeniu predmetného problému. Pretrváva stav, ktorý nielen ruší estetiku okolia (rozoraný trávnik, balvany, vyvalené a poškodené stromy, blato...proste ZDEVASTOVANÉ ŽIVOTNÉ PROSTREDIE), ale je aj OHROZUJE BEZPEĆNOSŤ OBČANOV A HLAVNE MALÝCH DETÍ!!! (hlboké, nezasypané jamy po vodároch a neznámej firme, ktorá zavádzala telekomunikačné káble). Ako občania sme svojpomocne čiastočne zasypali jamy, ktoré boli 2M HLBOKÉ A BEZPROSTREDNE PRI CHODNÍKU PRE VEREJNOSŤ!!!
Myslím, že takáto arogancia zo strany tých, ktorý tieto škody napáchali (vodári a telekomunikácie?) by mala byť dôsledne vyšetrená i "odmenená".
Dovolím si navrhnúť, že podobné situácie by mali byť monitorované i iniciované nielen občanmi ale aj Mestskou políciou, ktorá sa denne v tejto lokalite pohybuje.
V tejto súvislosti si dovoľujem tlmočiť POĎAKOVANIE Mestskej polícii, ktorá dňa 29.03.t.r., podvečer bezodkladne zasiahla v lokalite Park SNP (na podnet občanov), kde došlo k vážnemu porušovanou poriadku i ohrozovania občanov i detí!!! podnapitými a sfetovanými osobamí. Srdečná vdaka!
Dovolím si v mene občanov i návštevníkov Parku SNP požiadať a poprosiť o konečné doriešenie problému "Močarisko". Predmetný zodpovední (vodárne, telekomunikácie?) by mali byť nielen upozornení ale i "riešení" za arogantný prístup resp. neriešenie tohto problému.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania