Nefungujúca preferencia električiek na križovatke Alexyho

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
František 20. októbra 2016

Na križovatke Saratovská-Alexyho už niekoľko týždňov nefunguje na svetelnej križovatke preferencia električiek. Preferencia, ktorá bola zavedená s rekonštrukciou trate, urýchľovala prejazd elektirčie, teda nosného dopravného systému mesta. Teraz električky stoja na križovartke rovnako dlho ako autá, čo je v rozpore s politikou podpory MHD. Neviem či sa jedná o technickú závadu, alebo zapracovala autičkárska loby. Prosím o preverenie situácie.

25. október 2016

Neviem Nechcem

Na FB sa zas ludia stazovali, ze to bolo zle nastavene a auta a ludia tam stoja strasne dlho. Vyzera to tak, ze bud je priorita elektricka, alebo vsetko ostatne.
24. november 2016

Dusan Travnicek

Elektrickou nejazdim, no ja by som im dal pravo prednostnej jazdy, nech je sranda. Ved co, ktory sofer by si chcel zmerat sily s elektrickou? :D ja rozhodne nie... A to pisem, ako sofer s najazdom pomerne velkym.
Chybou Slovenska je, ze nemame uzakenene odbocenie v pravo vzdy ked je volno. Tj, preco mame zelene sipky, ktore nesvietia, aj ked nic logicky z povahy krizovatky nemoze ist smerom, ktorym by vozidlo odbocilo do prava. Vo vyspelom zapade to funguje bez problemov. USA, Kanada, zapadna EU, UK. atd atd
Cervene vlny na semaforoch tomu tiez nepomahaju. Cize podla mojho nazoru, nie je to chybou elektricka vs auta a chodci, ale skor nesystematicnosti v dobe informacnych vekov v 2016, coskoro 2017.
jednoducho tieto krizovatky potrebuju cloveka, ktory vie co robi, a ktory ma chut situaciu zlepsit. a verim, ze by sa naklady na takeho zamestannca MC Dubravke ale aj celej bratislave vratilo vo forme spokojnych obcanov a bezpecnych ciest.
revizori sa musia tesit, ked je potom dlzka cesty MHD dlhsia ako podla grafikonu, listky skor vyprsia a exspiruju.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania