Aktualizovať podnet
Rozoberanie retarderu

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Rozoberanie retarderu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený

Pri zakladnej skole na Sokolikovej ulici, zacal nejaky dobrak rozoberat cerstvo osadeny retarder.Postupne z neho miznu jednotlive casti.V starsom prispevku ste ziadost o odstranenie tohto retarderu zamietli,takze to niekto skusa takto.Po doplneni chybajucich casti,by bolo vhodne znemoznit jeho dalsie rozoberanie.

25. október 2016

batman

Akým spôsobom si predstavujete znemožnenie ďalšieho rozoberania?
26. október 2016

Peter Kovac

Akym sposobom?Napriklad zamernym poskodenim hlav skrutiek,ktorymi su diely uchytene o vozovku,aby nebolo mozne ich demontovat.Predpokladam ze ten kto ich "ukradol"nepouzil karbobrusku a pod.
26. október 2016

batman

Nepomáha. Videl som už rozobraté aj také retardéry.
27. október 2016

Peter Kovac

Potom uz ostava len betonova verzia.
28. október 2016

Obyvateľ Dúbravky

Pán Kováč, vy asi nemáte čo robiť od dobroty. Vďaka vám tu máme 4 super nové retardéri opravené , vďaka vašim promptným upozorneniam. Mali by ste sa na to pozrieť aj trocha z druhej strany. Neobhajujem toho, čo to vytrhal ale viem ho pochopiť. Predstavte si, že bývate na galbaveho alebo povazanovej a vašu každodennú cestu domov. Keby nebol zrušený prejazd cez koľaje tak by to každý prežil tento retardér ale už je toho fakt veľa. Skorej by mali viac policajti dozerať na vodičov v tejto oblasti aby púšťali ľudí a neprekracovali rýchlosť. Tento prechod skoro nikdo ale nevyužíva ale nevadí ani deti. Na západe sa retardéri nemontuju lebo sa tam jazdí slušne, škoda že takto doplacame na týchto ľudí.
28. október 2016

Dúbravčan

Dobrý deň, plne súhlasím s názorom "Obyvateľa Dúbravky" bývam v tejto lokalite a poznám situáciu aj ako vodič a aj ako chodec. V prípade nového retardéra pri ZŠ Sokolíkova 2, je na mieste povedať že tento retardér je absolútne zbytočný, ale to už bolo aj na iných miestach spomenuté. Deti buď chodia autom s rodičmi, alebo od zastávky po chodníku z jednej strany, alebo z druhej popri škôlke na Švantnerovej. A čo je najdôležitejšie vchod do školy pre deti je zo strany školského ihriska! Tým pádom argument zvýšenia bezpečnosti detí pri tejto škole je absolútne nezmyselný, pretože žiadne dieťa (samozrejme pár ľudí po tom prechode cez deň prejde a možno veľmi malá hŕstka detí, ale tým chcem povedať možno tri, možno dve) tento prechod nevyužíva. Preto celkom nerozumiem Vašej iniciatíve pán Kovac. Žijem tu dosť dlho na to, a verte že si nepamätám že by na tejto ulici a to isté platí aj pre retardéry na Hanulovej (keď boli v stave, akoby tam neboli) že nedošlo k žiadnemu incidentu spôsobenému rýchlou jazdou automobilu. Za seba môžem povedať, že Vašou iniciatívou ste mi v pomerne veľkej miere skomplikovali situáciu s príchodom a odchodom domov. Keď každý deň len v okolí svojho domu prejdete aj 8 krát cez retardér, tak je to naozaj na nič. Ostatní obyvatelia tejto lokality nech si spravia názor sami.
03. november 2016

Odpoveď samosprávy

Retardéry pred školami majú svoje opodstatnenie a budeme ich naďalej udržiavať funkčné.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
24. november 2016

Dusan Travnicek

Musim prispiet, ako vodic, tak aj ako chodec.
retardér je nieco, ako smetiak pre hovienka pre psov. To je jedno, ci tam je, alebo tam nie je, dementa to nezabrzdit, slusneho cloveka to obtazuje - nici mi to vozidlo, ktore si zakupil zo zdanenych penazi.
Ja, ako sofer, ktory ma 50 000 km rocne na krku, co logicky znamena VELA casu za volantom, aj ked sa ponahlam, prechod je svate miesto, kde moje prava ubudaju, bez ohladu na to, ci je tam prekazka alebo nie, retardér alebo nie.
Ale taketo retardéri mam rad obist, v protismere.
Aky zmysel ma ten retardér? Spomalit ma ? Preco ? Aky zmysel ma spomalit na 5kmh, ked nikto nikde ? Preco nemozem ist 20kmh, tj podla uvazenia a situacie (noc, obed).

Specialne pre pana Kovaca, kedu z sa snazi byt mudry.
Podmen a to logicky - retardér spomali vozidlo na 5kmh, namiesto PLYNULEHO prechodu 20-30kmh v danej oblasti, aj ked je tam 50tka. Toto spomalenie znamena vyuzivanie brzd, a to znamena brzdny prach v okoli, naslenda akceleracia znamena vyssie emisie a bordel vo vzduchu, viac mikrocastit z pneuamtik a celkovo - viac Co2, viac hluku, viac chaosu a viac pocitu bezpecia. toto ste chceli PAN KOVAC? TOTO ?! ha, tak to mate mat..

Ked pan kovac chce byt dolezity, mal ist k policii a cihat na buranov, ktori ohruzuju kohokolvek na priechode. ale ved OK, aj sanitku to spomali, ked pan kovac dostane infarkt z tolko nervov.. to uz nebude moj problem.
24. november 2016

Dusan Travnicek

Tymto by som chcel apelovat na MU Dubravka, ale aj ine MU, aby robili skor osvetu, nez davali prekazky. To by som prirovnal k tomu, keby kazdy 1 obcan musel prejst 30cm obrubnik, lebo cyklissti alebo skateri na skateboarde ohruzuju dochodcov - avsak ako dan za toto oaptrenie by malo, ze dochodca by si musel kupit rebrik, aby vysiel na chodnik. respektive, vysoky obrubnik znemuznuje vozickarom volny pohyb.
No ale na obranu ukrivdenych chodcov, co plne chapem, treba posilnit trest za ohrozenie chodcov na priechode.
Dnes som bol svedkom toho, ze vozidlo sa ruhilo poceste, chodec bol isce 1meter pred priechodom, uz na ceste, v polovici priechodu, ale to, ze prechadzal 1 meter mimo namalovanu zebru, ktora uz ani nie je vidie poriadne, nedava pravo vodicovi ho zrazit - chdoec musel vyslovene odskocit. To je na vodicak, logicky. A nie na retarder, kedze to bolo na hlavnom tahu z dubravky, cez patronku smerom do prava na kaufland, cas priblizne 7:07 az 7:09 ,den 24.11.2016 - pokial je ta krizovatka pod kamerovym zaznanom, kludne sa mozete presvedcit na vlastne oci. Ale taketo pripady nie su ojedinele, vidavam ich casto a tak isto aj policia by ich mohla vidiet, ked ich vidim ja.
Na retarder staci pneumatiky s vysokym profilom, trpia hlavne auta, ktore maju nizkoprofilove, aj napriek vsetkej ucte k chodcom.
Alebo ked uz retarder, aby bolo ZRETELNE, ze sa blizime k priechode, tak aspon nie prudky - staci jemny uhol, moze byt aj vyssi (dajme tomu 30-40cm vysoky, ale prevysenie a uhol nadjazdu nizsi, nech netrpia tlmice a cele vozidla - takyto tiez nie je jednoduche preletiet ignorantsky 50kmh)
26. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Retardér je opätovne opravený.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
25. marec 2018

Anonymný užívateľ

Pokiaľ sa budú občania tejto krajiny za volantom správať ako zver, tak budú trpieť aj slušní ľudia. A analogicky to funguje aj v iných sférach života. :-(
11. apríl 2018

Viliam

Poškodený retardér ul. Švantnerova

Poškodený retardér na ul. Švantnerova pri ZŠ Sokolíkova, poškodenie sa pravidelne opakuje, niekto vedome retardér odstraňuje, navyše ani funkčný neplní svoju funkciu lebo väčšina vodičov ho jednoducho obehne "myšičkou". Upraviť retardér na celú šírku vozovky, resp. zvážiť drahšie riešenie stavebnou úpravou vozovky do úrovne chodníka
11. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Je tam škola a škôlka a z toho vyplývajúci zvýšený pohyb chodcov pričom je veľa z nich detí. Neustále pretrvávajú sťažnosti na bezohľadných vodičov v tejto oblasti. Dali sme tam retardéry a sľúbili sme ak budú rozoberané, že pôjdeme do betónových. Sami vidíte výsledok, takže plánujeme tohto roku vybudovať nové ale už podstatne odolnejšie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
18. august 2018

Tomas Buzinger

Zničený spomaľovač na Švantnerovej ulici

Dobry den, na Svantnerovej ulici je zniceny z jednej strany spomalovac pred prechodom pre chodcov, ktori pouzivaju najma deti zo ZS Sokolikova. Je to zo strany kde z kopca Tavarikovej osady rychlo jazdia auta, takze osadenie spomalovaca tu plni ucel na ochranu chodcov.
10. október 2018

Viliam

Podnet je natrvalo vyriešený - buduje sa stavebná úprava retardéru

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania