Zriadiť svetelnú križovatku na Rusovskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Michal T 23. októbra 2016

Na križovatke Rusovskej cesty s Lenardovou a Handlovskou je taká hustá doprava, že je potrebné spraviť svetelnú križovatku. Zvýši to nielen plynulosť dopravy, ale hlavne aj bezpečnosť (najmä pre chodcov) a umožní aj autám z vedľajších ciest sa pripojiť.

Takisto by sa mala križovatka hneď dorobiť na bezbariérovú., kedže z časti už taká je.

23. október 2016

autopravo

Ta sa uz planuje.
24. október 2016

Michal T

Tak super. Viete poslat nejaky link na EIA posudzovanie alebo na projekt?
25. október 2016

Stefan

Too su vyhodne peniaze, plynulosti to urcite nezrychli, kedze zase MHD busy sa len spomalia. Je pravda ze pripojit sa na hlavnu cestu do opacneho smeru je problem, ale napr je preto chodim cez Zaporozsku. Radsej by tu vestu mohli opravit, nie len okolo kanalov.
27. október 2016

Michal T

Len na Zaporozskej je zas problem, ze je velmi zle vidiet spoza toho podchodu doprava. Keby to nenarusilo jeho statiku, mohol by sa kludne kusok toho muriku a konstrukcie spilit.

Plynulost busov ok, ale to sa da vyriesit preferenciou, nie?
12. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Problematika križovatky Lenardova - Rusovska cesta sa už dostala do poslaneckých priorít a v tomto roku začal GIB obstarávať projektovú dokumentáciu pre možné riešenia križovatky. Realizácia tejto investície bude závislá od projektového riešenie a jeho finančných nárokov, pokiaľ budú na túto investíciu schválené finančné prostriedky v rozpočte hl. mesta.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
12. december 2016

Stefan

Preferanciou na semaforoch? Este nikde v Petrzalke nie je. Zial. Len na konecnej 83 pri Technopole.
12. december 2016

Stefan

Preferanciou na semaforoch? Este nikde v Petrzalke nie je. Zial. Len na konecnej 83 pri Technopole.
26. január 2017

Peter Cmorej

Ja to kontinualne riesim od kedy som sa stal poslancom. Semafor tam asi nebude, ale ako rychle riesenie chceme zrusit ostrovcek a urobit tam pripajaci pruh (vyriesenie odbocenia z Lenardovej, prechod sa posunie) a zmenit zjednosmernenie Handlovskej a Kremnickej (vychadzalo by sa z Kremnickej). Ako vacsie riesenie chceme kruhovy objazd na odbocke na Berg. Vyriesi to aj tuto nestastnu odbocku a kto bude chciet ist z Lenardovej do lava, ten sa bude moct otocit na kruhovom objazde vzdialenom 300 metrov.
19. december 2019

Martin

Dobrý den, takmer každý deň chodím cez tuto križovatku, nehody su tam pravidelne(zažil som aj niekoľko do týždňa) Ked si spočítate všetky škody na súkromnom, verejnom majetku a zdraví, zistíte, že náklady na stavbu svetelnej križovatky sú vlastne extrémne nízke. kľudne ju môžete na noc vypnúť, ale v kritických hodinách je križovatka extrémne nebezpečná.
19. december 2019

Peter Cmorej

Dobrý deň, aktuálne by už malo prebiehať územné konanie na umiestnenie svetelnej križovatky. Pevne dúfam, že budúci rok sa to už bude realizovať.
07. jún 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Žiadne semafory ani v roku 2022.
09. jún 2022

Helena

Semefor na križovatke Rusovská - Lenardova

Križovatka na Rusovskej - Lenardovej je jedna z najkritickejších v Petržalke. Dnes sa tam opäť stala dopravná nehoda. Už roky sa hovorí o riešení, napr. semaformi. Pri prechádzaní chodca sa často stáva, že jedno auto zastaví, ale vodič v ďalšom pruhu chodca nevidí a nezastaví... Odbáčajúce autá (či už z Lenardovej alebo Handlovskej) čakajú dlho a pri odbáčaní si chodca na prechode nevšimnú... Vodiči často - najmä v špičke, jazdia po Rusovskej neprimerane rýchlo.
Cez cestu často prechádzajú starší ľudia a deti. Koľko obetí dopravných nehôd bude ešte potrebných?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania