Výstavba vo veľmi tesnej blízkosti bytoviek

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Marek Blecha 27. marca 2013

Dobry den, snazil som sa nasmu panovi starostovi pisat aj osobne mail(nie len raz),ale ocividne dalej pokracuje v ignoracii obcanov Vychodneho.
Rad by som sa opytal na buducu vystavbu v priestore zahrad a JEDINYCH parkovacich miest pred bytovkami Dopravna 7-11.

Chystaju sa nam tu totiz oplotit celu travnatu plochu,zobrat parkovacie miesta a udajne aj ubrat s plochy detskeho ihriska z druhej strany. Nie je mozne aby nam tu zacali vystavbu bytoveho domu uz len kvoli zvysenej prasnosti,hluku,absolutneho obmedzenia na parkovani,vyrubania vsetkych stromov a nehat nas bez travnatej plochy,kde sme boli zvyknuti sedavat na lavickach.

Pana starostu som ziadal o vyslovenie jeho nazoru,bohuzial som sa nedockal ziadnej odpovede.

27. marec 2013

sinope

Zial klasika, pan starosta s vami bude komunikovat len pred volbami. Komunikaciu ignoruje aj s obcanmi inych casti Race, nie je to len Vychodne.
Odteraz si zapamatajte "Strana zelenych" = zaberieme vsetku zelen, betonom. Tolko, kolko developerskych nezmyslov ide do reality za jeho posobenia je nechutne.
27. marec 2013

Peter

Anonym..odkial viete, ze sa tam bude stavat? (vid pripad nedalekych Sajb, kde majitel pozemkov zabral plochy aby vydieral ostatnych).Koli objektivnosti by bolo dobre ukazat Vase maily aj s datumom odoslania.
27. marec 2013

Marek

Nie som anonym, meno som uviedol. Výstavba sa má volať obytný dom Rendez a môžete sa o nej dočítať napríklad na stránke račan.sk. Samozrejme, ak bude potrebné, kľudne svoje emaily poskytnem. Sem som ich nepridával kvôli ich dĺžke a totožnosti podstaty obsahu ktorý som napísal aj sem.
27. marec 2013

Martin

To je klasika - ja som tiez poslal zopar mailov ale ani na jeden mi nik neodpovedal. pritom si myslim ze boli slusne a logicky strukturovane. Vychodne je na pokraji zaujmu a asi im ro nedocvakne kym sa nevzburime. Ale budem posielat nadalej. Mimochodom vidiet ze problem nie je v peniazoch ale v ludoch, vela veci by sa dalo riesit bez penazi alebo len z malou sumou.
27. marec 2013

Anonym

suhlasim s autorom podnetu
27. marec 2013

Libor

Uz pred volbami mnohí upozornovali na skupinku akoze "Strany zelenych", ze to nie sú zelení, ale developerská skupinka. Dokonca bolo veľmi silné podozrenie na prepojenie Pilinského na developerov GRUNT. Vyzerá to tak, ze na tom bolo mnoho pravdy a ludia sa nechali manipulovat klamstvami skupinky "zelených" chlapcov".
Ako vidiet majú aj dost blízko ku Kmotríkovi a idú mu po ruke.
27. marec 2013

Miro Ščibrany

Starosta Pilinský koná vo veci developerských projektov spravodlivo - obyvateľov Rače, Krasňan aj Rendeza ignoruje úplne rovnako.
28. marec 2013

Lubo Krampl

Fakt kona spravodlivo. Ja som sa uz bal,ze zanevrel na Rendez. Mylil som sa. Aj Rendez dostane svoju nadielku baracikov. Presne podla predvolebneho hesla. Bojujem za vas. t.j. za vsetky casti Race. Takze developeri maju v Raci ZELENU. De facto a de iure.
28. marec 2013

Martin

mne by ani nevadili develop projekty keby boli kvalitne a normalne. ale preboha, mestsky urad nevie ani poupratovat ten bordel co tu je, pozametat chodniky a odpovedat na email...tak potom ako im verit v takychto projektoch, co od nich cakat? tot predchvilou som docital clanok v ktorom popisuje autor projektu Zelena hliadka - co su dobrovolnici ktori vo volnom case upratuju smetie a bordel v Bratislave - ake fiasko bola spolupraca s mestskym uradom v Raci, nevedweli ani odpratat co im dobrovolnici vyzbierali easte minuly rok, vratane azbestu hned vedla kupaliska v Krasnanoch. Uradnici v Raci nevedia presadit opravu cesty a jednat so zeleznicami, tak ako mozu managovat projekty? no neva, ja sa ich budem stale pytat.
28. marec 2013

Miro Ščibrany

Starosta a úradníci MÚ Rača developerské projekty nemanažujú, oni ich „len“ podporujú - bez ohľadu na to, či sú pre našu MČ prínosom alebo pohromou. Starosta na uzavretej fb-skupine Račania čosi vajatá (napr. o polyfunkčnom bytovom dome na Hagarovej), ale verejne nedáva žiadne vyjadrenia čo len vzdialene pripomínajúce jeho smelé predvolebné sľuby (http://www.pilinsky.sk/?nazov=volebny-program&j=1, časť „Pre lepšie bývanie“).
28. marec 2013

Marek

Ďakujem v prvom rade za takú masívnu podporu.
Už sme sa mohli naučiť, že predvolebné sľuby sľubmi aj zostávajú...
28. marec 2013

Miro Ščibrany

Marek, nechcem sa naučiť, že "predvolebné sľuby sľubmi aj zostávajú". Naopak, beriem ich smrteľne vážne a neplnenie sľubov budem tým, čo ich s ľahkým srdcom dali, oplieskavať o hlavu až do omrzenia!
30. marec 2013

Dušan Veselý

Chodím venčiť psa, poznam sa v Krasňanoch kde s kym. Včera som rečnil s jednou pani z Hagarova 19. Tiež spomínala Pilinského sluby o zastavení zahusťovania existujucich sídlisk z volebneho roku 2010. Ludia ho maju plné zuby. Má to zrátané.
01. apríl 2013

Milan L.

Pani a aky je tam uzemny plan? Lebo pocity su jedna vec a realita druha. Marek, hovorit ze nie je mozna vystavba lebo hento a toto, nie je argument o ktory sa da opriet v konani. Zatial tu citam len diskusiu nabrusenych diskutujucich, prizemne obvinujucich starostu z nejakych nekalych konani. Ako by ich jedna mater mala :-) Su sviatky a asi odpoved pravdepodobne bude po nich zo strany uradu. Pan Scibrany, hovorit o podpore developarskych projektov zo strany uradu a starostu je dost silne kafe nicim nepodlozene a silno zavanajuce Vasou antipatiou voci sucasnemu vedeniu.Lebo reci a pocity su jedna vec a prax druha. Z Vasich prispevkoch citit len averziu voci sucasnosti , Zabudli ste na minulost a ludi, ktory tento stav sposobili.
01. apríl 2013

Marek

Milan, je tu aj príspevok obsahujúci odkaz kde si môžete prezrieť ako má projekt vyzerať a ak to hodnotíte ako projekt možný, nech sa páči, skúste si mať v takejto blízkosti a za daných podmienok takúto bytovku v blízkosti Vášho bydliska. Predošlý starosta bol zásadne proti takémuto riešeniu. Tak prosím neobviňujte ľudí tu z neznalosti problematiky a zaujatosti. Keď Váš komentár značne naznačuje zaujatosť a súdržnosť so situáciou ktorá v Rači vládne. Ďakujem
01. apríl 2013

Miro Ščibrany

Milan L., antipatie vo veci územného „rozvoja“ Rače delím medzi starostov Bielika, Zvonára, Pilinského a p. Virsíkovú. na rozdiel od prvých dvoch starostov ten súčasný ešte môže niečo „zachrániť“, no jeho hra na mŕtveho chrobáka, výhovorky na predchodcov a nezáväzné až alibistické poloverejné vyhlásenia mnoho nádejí nevzbudzujú. keď Peter Pilinský súčasné developerské šialenstvo v Rači zastaví alebo aspoň výrazne utlmí (nástroje, argumenty aj podporu verejnosti na to má), rád to verejne ocením.
02. apríl 2013

Milan L.

Marek, ziaden prispevok som nenasiel. Este raz aby sme sa pochopili. Ja netvrdim, ze projekt je OK a urcite kazdy dotknuty obyvatel blizkeho okolia nie je nadseny, ale hovorim, ze ak nieco bolo povolene v minulosti v ramci uzemneho planu, tak je to sakramentsky tazka pozicia. A prave za predoslych starostov nastali tieto podstatne zmeny a sucasny ich musi riesit. Urcite to nie je lahkla pozicia, ale obvinovat niekoho , ze nechce nieco riesit, lebo to nie je tak ako si ja predsatvujem je neobjektivne. Poukazujem len na ton a styl diskutujucich, kde predpokladam, ze su asi pod mnohymi nickmi Ty isty, a budte si isty, ze nemam nic spolocne s nikym a ani nechcem mat. Len sa na to divam objektivne a nezaujato. Miro, nehnevajte sa ale neviem o tom ze by Raca mala niekedy za starostu zenu. Musim sa pousmiat nad tym, ze dokazete hadzat do jedneho vreca spominanych panov. Lahko sa kritizuje , tazko sa argumentuje. Zatial som nevidel ani podstatu tohto problemu, pretoze ani oficialne nic o tom to projekte nebolo zverejnene, ale Vy uz viete ze hra mrtveho chrobaka, ze nic necini. Toto su reci uboleneho hraca, ktory sa rad kopne do nepriatela a prifarbi svoju retoriku aby vyzerala hrozostrasne. Plakat a protestovat trebalo vtedy ked sa o nasej Raci rozhodovalo v minulosti. Vtedy som nepostrehol ziadne aktivity Vas a podobnych diskutujucich. Teraz ocakavate, ze starosta ucini zazraky v nasej MC a vyzenie vsetkych zlych developerov. Sa zobudte a budte realista. To co niekto s prepacenim v minulosti posral, teraz si vsetci odskaceme. Neviem, ci viete ake su vobec mozne retrospektivne moznosti v ramci zmien uzemnych planov. A stavat sa do pozicie hrdinu, ze ja by som to dokazal na jeho mieste je hlupost do oci bijuca. Skuste dat riesenie, ktore bude mat hlavu a patu a potom diskutujte a ponukajte riesenie jak obyvatelom tak aj vedeniu.
02. apríl 2013

Miro Ščibrany

Milan L., kým dávame z našich daní na mzdy a odvody starostu a jeho tímu na MÚ ročne cca jeden a pol mega €, riešenia, ktoré majú hlavu a pätu, je povinný predkladať starosta, nie Miro Ščibrany alebo ktorýkoľvek iný obyvateľ Rače.

kandidát na starostu Peter Pilinský v roku 2010 sľuboval boj „proti zámerom developerov presadzovať nezmyselné projekty zahusťovania“. už vtedy mal vedieť, či je taký sľub reálne splniť. jeho dokola opakované výhovorky na Bielika a Zvonára nie sú po vyše dvoch rokoch starostovania vôbec namieste.
02. apríl 2013

Dušan Veselý

Sluby 2010:
"Pre lepšie bývanie
Budeme bojovať proti zámerom developerov presadzovať nezmyselné projekty zahusťovania výstavbou polyfunkčných objektov v už existujúcich „zabývaných" lokalitách."
02. apríl 2013

Milan L.

Pani. Nechcem sa Vas dotknut, ale ak niekto ma vydane uzemne rozhodnutie boj je o to tazsi a v legislativnych podmienkach tohto statu takmer nezvratitelny. Boj starostu moze byt aj tym, ze nevyda (bude sa snazit v ramci zakona obmedzit v co najvacsej miere), ziedne ine dalsie uzemne rozhodnutie v zastavanych obytnych zonach. Zatial som nic take nepostrehol. Este raz, skuste dat jednotlive riesenia aj Vy, ak tvrdite, ze este nieco v ramci byvalych rozhodnuti sa moze zmenit, lebo inac su to len prazdne reci a Vo vasom pripade averziou (evidentnou) voci sucasnemu starostovi. Ako sa hovori, reci su reci a chlieb sa je.
02. apríl 2013

Miro Ščibrany

Milan L., nie som taký útlocitný, aby sa ma tvoje názory dotkli :). tým skôr, že nepoznáš „developerské“ status quo v Rači:

1) na http://www.racan.sk už cca pol roka uverejňujeme články s pripomienkami k developerskému „rozvoju“ Rače,
2) v dvoch záležitostiach (zahusťovanie zóny Račany Rosso, výstavba polyfunkčného bytového domu Hagarova) sme rozbehli petičné akcie, pripravujeme ďalšie,
3) pre projekt Račany Rosso sme vytvorili osobitnú stránku http://rosso.racan.sk
4) investora zóny Račany Rosso sme dotlačili k verejnej prezentácii jeho urbanistickej štúdie a MÚ k tomu, aby konečne začal verejnosť v RV ako-tak o developerských projektoch informovať,
5) spracovali sme a verejne diskutovali pripomienky k viacerým developerským zámerom (Pod vinohradom, Dolná Pekná, Ohnavy, VIN VIN, druhá vzletová dráha na letisku M. R. Štefánika, ...)
6) z vlastných zdrojov sme vydali špeciálne PDF a printové vydanie občasníka račan.sk výber venované developerským projektom http://files.racan.sk/downloads/casopis/racan.sk-vyber-2013-00.pdf

prečítaj si prosím všetky materiály a prispej do prebiehajúcej verejnej diskusie. každý hlas - aj kritický - je potrebný a cenný, lebo v územnom „rozvoji“ Rače sa toho za posledné roky po*ebabralo viac než dosť. našťastie sa toho ešte dá dosť zachrániť, lenže samo od seba sa to neudeje. zvlášť, keď „zelený“ starosta namiesto toho, aby konal, mlčí alebo sa alibisticky vyhovára.
02. apríl 2013

Dušan Veselý

súhlas!
02. apríl 2013

marek

Miro Scibrany, bodaj by bolo viac ľudí ako ty v Rači...
02. apríl 2013

Miro Ščibrany

Marek, aj podnety a diskusie na tomto portáli, články a komentáre na občianskom portáli račan.sk (www.racan.sk) a príspevky na viacerých fb-skupinách dokazujú, že v Rači, Krasňanoch a na Rendezi je mnoho ľudí, ktorým nie je jedno, čo sa okolo nich deje a ktorí sú pre obrat k lepšiemu ochotní aj veľa urobiť.
02. apríl 2013

Juraj Janci

Od sucasneho starostu sa ocakavala aj vyssia komunikacia voci obcanom, ocakaval sa jeho jednoznacny postoj k rozbehnutym projektom. Pre starostu urcite nemoze byt problem, dokonca ani v sucasnosti, vyjadrit verejny nazor ako voleneho zastupcu obyvatelov Race, ci s projektom ako osoba suhlasi, alebo nie. Ale on nerobi ani to!!
Nebolo by zle, keby bola vypracovana analyza (primarne by to mal vypracovat MU Raca) - ktore projekty nie je mozne zastavit a ktore je mozne zastavit a akym pravnym sposobom je to mozne vykonat. Ak by takyto dokument existoval, chapali by sme to ako volu starostu nieco riesit, respektive byt na strane obcanov.
02. apríl 2013

Miro Ščibrany

Juraj, myšlienka vypracovať analýzu projektov, ktoré sa pripravujú alebo sú v pokročilejšom štádiu rozpracovanosti, je výborná, no rátať s tým, že pri súčasnom starostovi ju vypracuje MÚ je asi nereálne. v každom prípade by na vypracovanie takejto analýzy mala zatlačiť komisia MZ pre výstavbu a územné plánovanie. my občania si môžeme vyžiadať všetky doterajšie vyjadrenia odd. výstavby a územného rozvoja (ved. Ing. arch. Virsíková) a všetky relevantné rozhodnutia MZ (mnohé z nich máme) a spracovať si takú analýzu vo vlastnej réžii. v čiastkových prípadoch sa to už deje - viď analytické články Miša Drotována. Mišo robí prácu, ktorú by mali robiť starosta s p. Virsíkovou.
02. apríl 2013

Paťka

Pisete tu o uzavretej skupine racania, a co uzavreta (aj ked je verejna) skupina priatelia race? :D podstivo sledujem obe skupiny a v tej druhej mi to pride ako skupinka zaujiatych ludi co tam len kritizuju a nadavaju na starostu drotovan, scibrani, vesely este nejake "hlavne" mena co najcastejsie prispievaju a co prispevok to utok.. jedovite reci. plne jedu, hnevu, zavisti. hlavne ze vystupujete ako vystupujete ... hhaha. SMIESNE. alebo smutne...
02. apríl 2013

Paťka

Ja starostu vlastne obdivujem, ja byt starostka tak na ZIADNY vas email komentar ani nic by som nereagovala nech sa aj pose*ete a od jedu vas v tej vasej komunitnej skupinke roztrhne, vid vesely co sa do slova a do pismena ide pos*at z toho ze jeho fotecky odmietli.. :D uz len z principu by som tie fotky odmietla bez toho aby som si ich pozrela a nech by boli akokolvek pekne. vy ste banda stazovacov notorickych ! ktory nevedia alebo nechcu ocenit nikdy a nic! vzdy je vsetko zle. Ale keby ste vy kompetentny vsetko by bolo super vsakze:-)
02. apríl 2013

Miro Ščibrany

Paťka,
ešteže si sa ozvala, starosta aspoň vidí, že starostuje skvele :D.
02. apríl 2013

Paťka

Ja nehovorim ze starostuje skvele, ale rozhodnie lepsie ako predchodca a nie vsetko je ZLE. Nikde ale fakt nikde som nevidela od VAS alebo vyssie spominanych jedenu co i len jednu pochvalu alebo nejake pozitivum. Vsetko je zle zle a strasne zle.
Vy by ste urcite vyhrali cenu starosta sveta. :D
02. apríl 2013

Juraj Janci

Voleny zastupca si musi zvyknut na to, ze jeho praca bude kritizovana a jeho psou povinnostou je si svoju pracu obhajit. Skusme si problem stazovatelov ukazat na priklade:
Starosta XY v roku 2045 rozhodne o 100 (problemoch, projektov, temach). 35 z nich je hodnych vyraznej kritiky a povedzme, ze obcania aj budu kritizovat - maju co. Cize X aktivnych obcanov spusti vlnu kritiky spomenutych 35 (tem, projektov, problemov). Su toho plne noviny, bloggy, dokonca sa objavia aj transparenty. Vysledok je, ze aktivni obcania nekritizuju 65 (tem, projektov, problemov), lebo s nimi do velke miery suhlasia a su s nimi spokojni.
Zaver:
1. Existuje X ludi, ktori kritizuju zle rozhodnutia starostu v 35 pripadoch.
2. Existuje X ludi, ktori kritizuju kritizujucich (tych z bodu 1.), ze su notoricki stazovatelia a kritizuju vsetko a vsade, pricom ako vidime na prvy pohlad by sa tak mohlo zdat, ale nemusi to tak byt.

Ergo: To, ze niekto kritizuje, este neznamena, ze nutne kritizuje celu pracu starostu, len ludsky mozog si niektore veci velmi rad zjednodusi, aby to bolo pre neho jendoduchsie. Zaroven, ak niekto chce upozornit svojich lenivych spoluobcanov aby sa kriticky pozerali na pracu tych, ktorych zvolili, nemozme ich automaticky oznacit za notorickych zurivych psov. Niektorym obcanom starosti koncia na prahu svojich dveri, ale tak liberalna demokracia nefunguje, hlavne nie na urovni komunalnej politiky!!! Apatia a ignoracia (niekedy prejavena pritakavanim) verejnych problemov este nikdy nezlepsili ziadnu politiku v ziadnej krajine!!!
02. apríl 2013

Juraj Janci

pokracovanie...
vela zalezi aj od vaznosti - dopadu (tem, problemov, projektov). Ak tych 35 kusov rozhodnuti sprzni celu mestsku cast, kde skolabuje doprava, skolstvo, zvysi sa s anonymitou kriminalita, tak aj tych 65 super rozhodnuti starostu o tom, ze kralik Jozko moze papat aj zltu mrkvicku na lavicke pri obchodnom dome, co predtym nemohol, je nam koniec koncov uplne na nic.
02. apríl 2013

Miro Ščibrany

nikde som nenapísal, že „všetko je ZLE“.

pri hodnotení práce starostu a vedenia MČ Rača sledujem tri prioritné oblasti: 1) otvorenosť samosprávy voči obyvateľom, 2) rozhodovanie o verejných peniazoch a 3) rozhodovanie o územnom rozvoji a výstavbe v Rači. ani v jednej z týchto kategórii som pri najlepšej vôli nenašiel nič, za čo by som mohol starostu pochváliť - moje negatívne hodnotenia potvrdzujú aj nezávisle zdroje, napr. hodnotenie 100 najväčších samospráv v roku 2012.

ak niekomu stačí na pozitívne hodnotenie starostu Pilinského to, že na rozdiel od býv. starostu Zvonára s ľuďmi komunikuje, neberiem mu to, no na pozitívny obraz Petra Pilinského mi to nestačí. tým skôr, že aj komunikácia p. Pilinského má vážne medzery: odohráva sa v uzavretej fb-skupine Račania, kam názoroví oponenti nemajú prístup alebo sú odtiaľ vyhadzovaní, a riešia sa tam okrajové témy, o skutočne zásadných veciach je tam hrobové ticho. zhrniem to krátkou vetou: áno, starosta Pilinský komunikuje, no výberovo, povrchne a manipulatívne.

netvrdím, že byť dobrým starostom je ľahké. nie, naopak, je to náročná práca vyžadujúca odborné znalosti a etické aj charakterové danosti.

tvrdím len, že Rača si zaslúži lepšieho starostu než akým bol Pavol Bielik a Ján Zvonár a akým je Peter Pilinský.
02. apríl 2013

Juraj Janci

este jeden priklad a uz cusim :-)
Rodicia na svoje dieta tiez zvysuju hlas (kritizuju ho), nie preto, lebo nemaju radi dieta, ale preto, lebo im zalezi co z toho dietata vyrastie. Napriek tomu by im niekto mohol vycitat, ze rodicia su zurivi. Ak ma niekto aspon trochu logicke myslenie, musi vediet ci ta kritika je len zurivy vykrik do tmy, alebo je opravnena. A to sa ako obcania len ucime, len skoda, ze uz nie sme davno vyuceni.
02. apríl 2013

Milan L.

Miroslav.
1-Osobne si myslim, ze informacii je habadej a boli uverejnene jak v periodikach tak aj na strankach ci uz oficialnych MC alebo na socialnych sietiach. Je mi dost smiesne od Vas pocuvat, ze ich nemate, pretoze som si otoril niektore racianske noviny a je ich dostatocne dost. Starosta myslim si ze este aj pred volbami presne pomenoval co nas caka aneminie, co sa tyka vystavby.

2- Hovorite akoby ste boli Vy , ktory spasil tuto MC a jediny poukazujete na vystavbu vo Vasom nazvem to dost tendecnom www.racan.sk. Podla mna zavadzate , ako som vyssie spominal informacii je dosta, staci si ich len vyhladat.

3- Uvedomte si laskavao, ze postavenie starostu ako predstavitela obce a jeho vyjadrenia su vnimane aj protistranou a on si zo svojej pozicie nemoze dovolit hovorit do vetra tak ako Vy , ktory tu riesite udajne necinnosti samospravy. Jeho slova su vnimane zo strany potencionalnych nazvem investorov ako zavazne stanoviska a castokrat sa poukazuje na nich ako na porusovanie zakona. Ako sa hovori, niekedy je menej viac. Hrat sa na hrdinov ako to robia predstavitelia inych MC, ze sa bojovo postavia pred kamery a hovoria, hluposti o tom ako vsetko zastavia a skonci to stiahnutim chvostika a naslednou vystavbou, pretoze nase zakony su na strane druhej. Takato lacna reklama je podla mna jedno divadlo na oblbnutie volicov.

4: TO NAJDOLEZITEJSIE! doteraz som nikde nenasiel ziaden akykolvek zamer na poukazovany projekt. Neviem ci p.Marek Blecha len strasi, ale ako som vyssie pisal, nech mi ukaze nejaky inevstorsky zamer na zaklade coho usudzuje, ze sa tam uz ide stavat. Majitel pozemku si moze robit co chce so svojim majetkom, cize aj oplotit. Nie je to v poriadku, ale treba sa opytat tych, co mu to umoznili, ked nadobudol majetok a tych co tam schvalili uzemny plan vystavby.Takychto pripadov su na Slovensku stovky ba az tisice.Ak si spominam tak cerstvym prikladom su aj nedaleke Sajby,.

Zaverom pani a damy by som bol rad, keby ste sa nenechali uniest emociami a silou mocou neboli nabruseny na nieco o com nevie ani samotny zadvatel podnetu. Nechcem byt sarkasticky, ale ste ako svorka psov, kotrej pohodi niekto kost a oni sa jej nevedia nabazit,
Ja si vymyslim, ze u nas sa ide staviat, lebo si tam niekto ohradil nieco., obvinim vsetkych a budem mat pocit vitaztva?
Alibisticky sa sprava nie starosta ale Ty , ktory chcu aby sa tak spraval, Z
02. apríl 2013

sinope

Pan Milan, vela slov, malo faktov:
1. informacii je dost, konstatovanie, ktore je subjektivne. Starosta pomenoval problemy - ake? ktore? napiste konkretne, co pomenoval?
2. opat konstatovanie, ze informacii je vela a subjektivne oznacenie tendencnosti alternativneho zdroja informacii
3. ano, postavenie starostu je ine ako vybliakavat na ulici, ale ak si precitate kritiku bez svojej vnutornej zaujatosti, najdete tam vela skutocnych problemov - dom Hagarova je pred stavebnym povolenim, Kadnarova zastavana, Rinzle Pinzle...furt vsade samy barak...to nie je subjektivny pocit, to je fakt, na rodziel od vasich slov
4. nenasli ste zamer? Dolna Pekna, nic? Hagarova nic? verejne prejednavanie Racany Rosso nic?

Ono, ked vam ked sa neviete narvat do elektricky, ani prejst autom do mesta, tak to je celkom problem nenadavat a este k tomu viete ze vam to cele zahustia este viac. Pan Milan...zobudte sa....byvate tu vobec?
02. apríl 2013

Braňo

to Milan,
1. kedy a v ktorých médiach sa starosta vyjadroval k spomínaným problémom. Poprosím link alebo číslo periodika, etc.
2. nerozumiem pojmu "tendenčný" www.racan.sk. Veď to nie je verejnoprávne médium, je to vyjadrenie názoru občana/občanov Rače. Prispievať tam môže každy, aj Vy.
3. Starosta má zastupovať záujmy občanov, nikoho iného. Ak ho občania požiadajú aby zaujal stanovisko, má to urobiť.
"Jeho slova su vnimane zo strany potencionalnych nazvem investorov ako zavazne stanoviska a castokrat sa poukazuje na nich ako na porusovanie zakona" - nehnevajte sa Milan, ale toto je úplná hlúposť.
4. O tomto zámere neviem nič ale viem o ďalších X (Ohnavy, Rosso, Rača Rendez, Dolná Pekná, Huštekle, atď.)
02. apríl 2013

Dušan Veselý

Milan L., starosta už bol alibista. Vo volebnom roku 2010, ked sa nechal fotografovať vo vinohradoch ako záchranca račianskych viníc a sluboval stop zahusťovaniu sídlisk. Teraz ma stiahnuty chvost, lebo musí naplňať očakávania určitych skupín.
02. apríl 2013

Peter

Sinope, Brano.
Dajte jeden dokaz ze v starosta vydal stavebne povolenie v spominanych pripadoch alebo ze zmenil uzemny plan alebo ucinil nieco, co islo proti obcanom. Pretoze dovtedy su to naozaj len reci do vetra, skor nenavistou jedincov. Tiez si myslim, ze postavenie predstavitela obce je ine ako tu spominanych prispievatelov, ktory ani castokrat nevedia co je uzemny plan, uzemne rozhodnutie a pod.
A tiez by som rad vedel ako prisiel dotycny pan , ktory tu podal tento podnet na Dopravnej ulici, ze sa tam ide stavat?
02. apríl 2013

Peter

Dusan
Chvost mate stiahnuty Vy neustavnym sedenim a vymyslanim konspiracii pred PC. Dam Vam radu, chodte na cerstvy vzduch , date si volno a bude Vam lepsie. :-)
02. apríl 2013

Marek

Prepáčte že Vás stopujem, ale nerád by som aby sa tu ľudia hádali... Aj keď sa názory líšia,faktom ostáva, človek volený ľuďmi ny mal s týmito ľuďmi komunikovať. Dnes je to mesiac čo pán starosta neapeloval a ignoroval môj mail. Nevravím že všetko je riesitelne, a všetko je jeho chyba, ale mlčanie nevycracia podozrenie. Okrem toho viem že predmetná stavba kompletne prešla jeho rukami.
02. apríl 2013

Braňo

Peter, čo z toho čo som napísal sú reči do vetra? Kde v tejto diskusii niekto tvrdí že starosta niečo schválil?
To čo ma trápi (a vidím že nielen mňa) je absencia postoja starostu a zároveň poslanca MsZ k spomínaným problémom. Ja neviem ako bude hlasovať ako mestský poslanec, ja neviem či vydá stavebné povolenia (napr. v kauze Hagarova). Zastupuje vôbec záujmy Račanov? Stojí si za svojimi predvolebnými slubmi? Od starostu očakávam jasný postoj a prípadné riešenia. Doteraz sa tvári akoby sa ho to vôbec netýkalo. Ako volič sa cítim oklamaný.
02. apríl 2013

Dušan Veselý

užívateľ "Peter" je bud starosta osobne, alebo Bednarič.
Veľký brat to stále sleduje.
02. apríl 2013

Peter

Marek, mozem vediet ako viete, ze stavba presla jeho rukami? Aka stavba? Vsak doteraz ste nepredlozili nic , co by Vase tvrdenia o vystavbe potvrdzovalo. Dajte jeden dokaz. Potom sa necudujte, ze Vam neverim, lebo neviete svoje tvrdenie podlozit niecim relevantnym. Viete, tvrdit, ze som poslal udajny mail starostovi a on mi neodpovedal, je ako by to hovoril urazeny ziacik na skole. Existuju predsa postupy, ktore by Vas postup hodnoverne potvrdzovali.
Brano, odvolavate sa tu na x-inych stavieb v suvislosti so starostom, tak som reagoval , ze povedzte kde pochybil, kde isiel proti obcanom.Naozaj ma to zaujima.Nepochopil som paraleru s mestskym poslancom. Komunikovali ste s nim? Ako viete, ze neriesi veci? Marek napise, ze sa nieco ide stavat, nikde o tom nie je zmienky a myslite si, ze starosta musi citat tuto diskusiu a reagovat na kazdy nezmysel, ktory tu niektory jedinci prezentuju?
Dusan. Samozrejme som velky brat. Ale mojej mladsej sestry ak Vam to staci. Nechapem kam tym mierite, ale nevadi, dufam, ze Vam Ta hodinova pauza pri PC pomohla.
02. apríl 2013

Miro Ščibrany

Peter, so starostom máš popri krstnom mene spoločnú aj záľubu drzo odporúčať ľuďom pauzu pri PC. nevidím dôvod neveriť Marekovmu tvrdeniu - poznám prípad, kedy starosta neodpovedá v dôležitej verejnej záležitosti na e-mail z novembra minulého roka.
02. apríl 2013

Peter

Miro, myslim, ze niektory jedinci ako Dusan by tu pauzu tu naozaj potrebovali. Lebo miesto riesenia konkretnych podnetov sa to tu pravidelne zvrhava na osocovanie starostovej osoby tymi istymi ludmi dookola, Straca sa tu podstata riesenia problemov. O tomto som tu pisal aj minule.Niekdo napise podnet a ani nepocka na vyjadrenie kompetentnych a okamzite si vytvara vlastnu odpoved vacsinu rovnajucej sa hluposti. Ak mas dojem, ze Ti niekto neodpoveda na mail, co ovsem je tvrdenie proti tvrdeniu, mozes ziadat predsa odpoved na zaklade infozakona. Stranka ma riesit podstatu veci a nie na vybijanie svojej hluposti a nenavisti, co v poslednom case nadobudlo obludne rozmery a mnohe nicky su evidentne jeden a ten isty clovek, co je zjavne.
02. apríl 2013

Miro Ščibrany

Peter, súhlasím s tebou v tom, že diskusie na OPS by sa podľa možnosti nemali odkláňať od podstaty podnetu. na rozdebatovanie širších komunálno-politických súvislostí máme aj iné fóra.
03. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

V septembri 2010 podala firma Viscon, s.r.o., Hlohovec na Mestskú časť Bratislava - Rača návrh na vydanie územného rozhodnutia o umiestnení stavby Bytový dom Dopravná k.ú. Rača na pozemkoch p.č. 4784/145, inž. siete na pozemkoch p.č. 4784/215, 4784/220, 4784/217, 4784/216, 4784/137, 4784/92, 4784/144, k.ú. Rača. Vzhľadom na neúplnosť predložených podkladov pre posúdenie stavby stavebný úrad rozhodnutím v 10/2010 vyzval v súlade s ustanovením § 35 ods.2 stavebného zákona navrhovateľa na doplnenie návrhu a konanie podľa ustanovenia § 29 ods.1 zákona č.71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok) v znení neskorších predpisov prerušil. Na základe žiadosti bol predĺžený termín na doplnenie dokladov. V stanovenej lehote predložený návrh nebol doplnený, preto stavebný úrad územné konanie o umiestnení stavby podľa § 35 ods. 2 stavebného zákona v 01/2011 rozhodnutím zastavil.

Terajším vlastníkom pozemku s parc. č. 4784/145 v blízkosti bytového domu Dopravná 7-11 je firma JADALU, s.r.o., Bratislava /LV č. 10069/. Mestská časť Bratislava - Rača neregistruje žiadnu žiadosť od tejto firmy na výstavbu bytového domu ani oplotenia pozemku.

Upozorňujeme, že záväzné stanovisko k stavbám riešeným v územnom konaní vydáva Hlavné mesto SR Bratislava nie mestská časť.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
03. apríl 2013

Juraj Janci

Pan starosta tiez nereaguje na moje maily, ale to nie je az take podstatne. Pre porovnanie, pisal som o jednom probleme v Pezinku, co sa ma tiez osobne tyka, ale p. Solga bez problemov odpisal, aj ked problem zatial nevyriesili, ale aspon viem, ze sa nieco deje.
Starosta nemusi odpisovat, ale nech da podnet svojim zamestnancom, to je jeho aparat, ktory ma toto riesit. Ano, uz to budem riesit cez zakon 211/2000 Z.z..
Pan Peter, som zvedavy, ci budete ziadat o fakty, aj vtedy ked uz po staveniskach budu behat bagre. Myslim, ze aj vtedy si ich budete pytat.
03. apríl 2013

Miro Ščibrany

Juraj, lehoty na odpoveď starostu a pracovníkov MÚ sa vzťahujú aj na žiadosti/podnety občanov zaslané e-mailom, takže odpovedať obyvateľom Rače MUSIA nielen na podania odkazujúce sa na zákon 211/2000 Z.z.. Občan má právo na odpoveď, starosta môže nanajvýš poveriť vybavením záležitosti niekoho zo svojich podriadených.

Odpoveď pani prednostky je dôkazom užitočnosti tvojho návrhu, že by mal na stránke MČ visieť zoznam všetkých stavebných zámerov a projektov s uvedeným status quo. A preroko(vá)vané materiály by sa zo stránky nemali sťahovať, ale by mali byť z úradnej tabule premiestňované do osobitnej časti stránky s uvedením aktuálneho stavu (pripomienkovanie, odvolanie, rozhodnutie, zamietnutie, ...). Občan by nestrácal čas hľadaním podkladov a nezaťažoval by takouto agendou ani úradníkov MÚ.
03. apríl 2013

Milan L.

Po vyjadreni MC je jasne, ze ziadna ziadost na ziadnu sucasnu stavbu nebola podana. Ako som hovoril, robi sa tu zbytocne rozruch bez toho aby si dotycny stazovatel vobec overil informacie tam kde ma a to na urade. CIze niekto si vymysli nieco neoveri a predklada ako zlyhanie kompetetnych. Potom sa tu pisalkovia rozdrapuju o tom ako je vinny ten a ten. Myslim si, zeby sa mal samotny autor staznosti ospravedlnit kompetentnym za zbytocne vasne .
03. apríl 2013

Miro Ščibrany

... odzneli tu aj konštruktívnejšie závery.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania