Zrúcanina

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 13. marca 2016

Zdravím. Oproti našej bytovke na Tomášikovej ul. 10 stojí už niekoľko rokov zrúcanina bývalého OD Ružinov. Pravidelne od leta do jesene niekedy aj cez zimu tam chodievajú rozkrádať a trieskať s kladivami. Na koľko tu bývajú aj malé deti, dosť ich to ruší pri spánku. Nechodia tam však len ****** ale aj narkomani a podobne. Je to jednak zle ohradené a jednak zbytočne to zaberá plochu ktorý by sa dala určite lepšie využiť minimálne ako detský park alebo park pre psíčkarov alebo celkovo oddychový park. Bol by som rád nielen ja ale určite aj ostatní obyvatelia keby sa s touto stavbou niečo robilo. Či už sa zbúrala alebo sa tu niečo z toho vybudovalo lebo len to tu zbytočne chátra láka nielen deti ktoré si tam môžu ublížiť, ale aj narkomanov a cigánov. Za Vašu odpoveď a vybavenie veci vopred ďakujem. S pozdravom Břoušek

28. marec 2013

Anonym

zburat ZBURAT
29. marec 2013

miro

zodpovedný je pán Ivan Líška, ktorý už niekoľko rokov len sľubuje a h...o robí .... to v´daka nemu sa nám v okolí množia potkany, bezdomovci, feťáci .... a naše deti sa nemajú kde hrať ....
02. apríl 2013

Karol Břoušek

už som o tom počul aj čítal, že tu malo byť z toho nákupné centrum ale nič stále sa nedeje a ani sa diať asi nebude a ide mi to tu pekne na nervy.. už minule sme volali hliadku na tých cigánov a hneď jak ich zbadali tak sa dali na útek ale zopár ich pochytali ako kradnú plot
02. apríl 2013

Magdaléna Kubínyiová

Mnohí nechápeme,prečo sa stým nerobí poriadok.Zbúrať ,vysadiť trávu a vytvoriť "zelenú zónu" aspoň do času,keď sa rozhodne čo ďalej.Je to tak náročné? Alebo počkáme až sa odohrá nejaká tragédia?
03. apríl 2013

Karol Břoušek

Oni skôr čakajú na tu tragédiu asi. Ale čítal som tu že v tomto roku by sa to malo rozbehnúť, že majú dáku nemeckú banku ako sponzora a upravujú projekt n a modernejiší ale ja osobne pochybujem, že z tohoto volačo bude tento rok a aj nabližšie roky. Som zvedavý, či sa to pohne a akým smerom ak vôbec.
12. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nehnuteľnosť je vlastníkom súkromnej firmy Yosaria Plaza. Ešte v roku 2011 bola nehnuteľnosť v dražbe, ktorej výsledok majiteľ nehnuteľnosti napadol na súde. Na liste má už niekoľko plomb.
Od mestskej časti Ružinov majiteľ dostal pokuty 60 tisíc eur a 3 000 eur, voči obom sa odvolal na súd.
Okrem toho sa naša organizácia Cultus Ružinov súdi s investorom za to, že neplatil za prenájom časti pozemku, a za to, že ho užíva už neoprávnene. Cultus Ružinov žiada vypratať spomenutú časť pozemku (ide o časť Papánkovho námestia).



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
13. apríl 2013

kpt

No park pre psickarov....no este to tak...
19. apríl 2013

Karol Břoušek

kpt no stále by to bolo lepšie ako chátrajuca zrucanina plná nebezpečia
21. apríl 2013

miro

zodpovedný je pán Ivan Líška, ktorý už niekoľko rokov len sľubuje a h...o robí .... to vďaka nemu sa nám v okolí množia potkany, bezdomovci, feťáci .... a naše deti sa nemajú kde hrať ....
21. apríl 2013

Karol Břoušek

Miro viem kto je zodpovedný a to nám zjavne nepomôže. Mama robí na súde niekoľko krát som jej to pripomínal ale ona to nemá vo veci a nemôže s tým nič urobiť ale vraj sa to rieši majú to tam a prebieha viacero súdov voči tomu len nejak sa z toho evidentne vždy vykrúti a mesto s tým nič spraviť nevie.
08. máj 2013

miro

**** Komentár bol zmazaný, nakoľko obsahoval vyjadrenia, ktoré nie sú v súlade so všeobecnými etickými princípmi a zásadami. (Hlasovanie pod komentárom nevyjadruje súhlas/nesúhlas so zmazaním pôvodného príspevku.) ****
15. júl 2013

Pd

Prečo to už nezhabal exekútor, keď majiteľ neplati?
13. marec 2016

Michal

Chátrajúci skelet budovy

Deviantné prostredie s chátrajúcim skeletom budovy plné bezdomovcov. Táto "zrúcanina" je najhorším prvkom a vizitkou v mestskej časti Ružinov. Taktiež nielen, že zhoršuje výzor tejto lokality, ale je veľmi nebezpečná pre deti.
09. október 2021

Ladislav Dudor

Stav nezmenený.
10. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako sme informovali už v marci 2020 v časopise mestskej časti Ružinovské Echo, ktoré sa distribuuje to 43-tisíc domácností v Ružinove, v TV Ružinov a ako o tom informovali aj ďalšie regionálne, ale aj celoslovenské médiá, na konci roka 2018 túto chátrajúcu budovu získal nový vlastník, ktorý zabezpečil čistenie, ohradenie a stráženie tohto priestoru. V marci 2020, teda pred viac ako rokom a pol, sme zároveň informovali o víťaznom projekte, ktorý tento skelet nahradí.
https://www.ruzinovskeecho.sk/clanok/hirosima-ruinu-nahradi-projekt-znameho-architekta
Už v tom čase sme informovali, že "to, že poznáme víťazný projekt, však neznamená, že sa okamžite začne búrať a stavať. Dôvod, prečo skelet ešte stále stojí, je ten, že podľa platného stavebného povolenia mal tvoriť základ novej výstavby. Ďalšou fázou teraz bude príprava konkrétneho investičného zámeru a ak nenastanú žiadne nepredvídateľné komplikácie, do dvoch rokov by mali byť všetky povolenia a môže sa začať búrať. Samotná výstavba by mala trvať približne tri roky a bude rozdelená na niekoľko etáp."
Aj na jar tohto roka prostredníctvom médií investor vysvetľovali, v akom stave je budúcnosť tohto miesta a uviedol, že "aktuálne sme v procese povoľovania a pripravujeme všetky podklady, ktoré sú potrebné na získanie povolenia pre náš projekt." Zároveň dodal, že projekt by sa do realizačnej fázy mohol posunúť vo štvrtom kvartáli roka 2022, keď by sa mohol začať búrať skelet. https://www.teraz.sk/regiony/projekt-ktory-ma-nahradit-skelet-v-r/532181-clanok.html:
Keďže budova je v súkromnom vlastníctve a momentálne prebieha proces získavania potrebných povolení - pretože ani búrať skelet nie je možné len na základe toho, že je (bezpochyby) vizuálne nevábny, nemá mestská časť zo zákona možnosť ovplyvniť to, ako dané miesto vyzerá.

Vzhľadom na tieto skutočnosti žiadame tento podnet označiť za uzatvorený.

https://www.ruzinovskeecho.sk/clanok/zlozita-legislativa-jednoducho-sprievodca-uzemnym-stavebnym-konanim

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania