Ľudia bez domova na Rybnom námestí

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Martin 31. októbra 2016

Dobrý deň, chcel by som upozorniť na ľudí bez domova, ktorí prespávajú rovno na Rybnom námestí, fotka je z 29.10.2016.

01. november 2016

Iva

Dostať sa na Slovensku na ulicu nie je žiadny problém. Sama som zažila situáciu, keď som rok pracovala najprv v jednej firme a potom v druhej a ani jedna mi nezaplatila, takže som bola rok bez príjmu, napriek tomu, že som chodila do práce. Keď som si sťažovala na inšpektoráte práce tak ma vysmiali, že som mala odísť a nič neriešili. Obe firmy podnikajú veselo ďalej. Stačí urobiť nejakú fatálnu chybu alebo nebyť úplne zbehlý a nevedieť si poradiť a človek je hneď na ulici. Chcela by som , aby nás Magistrát informoval či má nejakú koncepciu pomoci ľuďom bez domova. Nech dajú link.
01. november 2016

Iva

Svojim príspevkom som chcela dať najavo nespokojnosť s fungovaním tohoto štátu, kde občan, ktorý celý život platí dane, obráti sa v popísanej záležitosti na Inšpektorát práce a ten NEKONÁ. Nie je to moja jediná negatívna skúsenosť s touto inštitúciou.
Ja som svoje záležitosti vyriešila trestnými oznámeniami a exekúciami a uspela som. Aký požičaj, taký vráť. Ale každý nemá prostriedky, vačšina ľudí žije od výplaty k výplate, ani si nevie poradiť v takejto životnej situácii, preto je toľko ľudí na ulici.

Neviem ako je to v Bratislave, ale v niektorých mestách vo svete dostávajú bezdomovci poukážky na osobnú hygienu, takže môžu ísť civilizovane na WC alebo si dať sprchu. Civilizovaná spoločnosť sa pozná podľa toho ako sa stará o slabých - deti, starých ľudí, chorých, bezdomovcov.

Čo sa týka "šťaniek". Pred časom som čakala na výletnú loď na Devín na Rázusovom nábreží, v priebehu 20 minút zo skupinky čakajúcich odbehli do kríkov vykonať potrebu cca 3-4 ľudia, aj keď o 10m ďalej je nová toaleta. Možno je to preto, že nikde nie sú šipky so značením, kde sa toaleta dá nájsť.
02. november 2016

Iva

Požiadala som emailom o pomoc s bezdomovcami o.z. Vagus. Ozvala sa mi Mgr Rosová, koordinátorka projektu Streetwork, že bezdomovcov navštívia a budú s nimi riešiť, aby neznečisťovali svoje okolie.
22. júl 2021

Martin Uváček

Bezdomovci už na tomto mieste neprespávajú.
10. január 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Podnet je znovu aktuálny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
13. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. január 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
S pozdravom.
29. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposielaný 13. januára 2023.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. február 2023

Martin

Stále v rovnakom stave.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania