Kontajner na staré veci - Pri mlyne

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin Bak 02. novembra 2016

Dobrý deň
Zaujímalo by ma, či úrad vie o tomto novom kontajnere na staré oblečenie a jeho umiestnenie je odsúhlasené. Miesto je totiž ideálne ako nová skládka všetkého možného čo sa do kontajnera nezmestí alebo nepatrí.
Takéto kontajnery prevádzkuje kade kto, často za komerčným účelom. MČ by mala vysúťažiť jednu organizáciu, ak to bude komerčná firma tak by si za to mala dať normálne zaplatiť, a každopádne by kontajnery nemali byť kade tade ale na presne vymedzených stanoviskách, najlepšie pri kontajneroch na separovaný odpad.
S pozdravom

02. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.



Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát Mestskej časti Bratislava-Vajnory



09. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Bak,
Ďakujeme za Váš podnet, týkajúci sa oprávnenia na uloženie kontajnera na staré veci na ul. Pri mlyne.
Tento kontajner ako aj ostatné kontajnery boli umiestnené na presne určené miesta na území mestskej časti Bratislava-Vajnory oprávnene a to na základe Zmluvy o zabezpečení zberu použitých textílií, odevov a obuvi č. 149/2016/ZOZZ uzavretej medzi Mestskou časťou Bratislava-Vajnory a občianskym združením EKOCHARITA SLOVENSKO SLOVENSKU dňa 17.10.2016. Táto zmluva je zverejnená na web stránke mestskej časti Bratislava-Vajnory od 17.10.2016. Predmetný kontajner je určený len na zber textílie, odevov a obuvi.
Vaša námietka že sa priestor môže stať novou skládkou je nepravdepodobná. V zmysle § 13 písm.a) zákona č. 79/2015 o odpadoch sa zakazuje uložiť alebo ponechať odpad na inom mieste ako na mieste na tom určenom v súlade s uvedeným zákonom a taktiež podľa Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Vajnory č. 01/2013 o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti Bratislava-Vajnory na verejných priestranstvách sa zakazuje odhadzovať, vysýpať a rozsýpať akýkoľvek odpad a iné nepotrebné veci mimo nádob na to určených. Priestory okolo odpadových kontajnerov sú monitorované našimi pracovníkmi a v prípade výskytu nežiadaného odpadu je tento odstránený.
Skúsenosti z iných mestských častí je taká, že pri týchto kontajneroch sa obyčajne žiaden iný odpad nevyskytuje.

S pozdravom

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania