Nevyužité kontajnerové státia na Drobného ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Mirka 02. novembra 2016

Dobry den.
Zaujimalo by ma ci je mozne "donutit" domy, aby vyuzivali kontajnerove statia na Drobneho ul., ked uz v davnej dobe vznikli. Kontanerove statia strasia na travnatej ploche a kontajnery na ceste.
Keby boli v stojisku, bolo by o par miest navyse na parkovanie a aj ludia by nemuseli stat na ceste ked vysypaju odpadky.
Pripadne ak sa nevyuzivaju, ci je mozne dat stojiska odstranit, aby sa tam nezhromazdoval neporiadok.
Dakujem.

02. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kontajnerové stojiská musia spĺňať isté odvozné štandardy, to znamená že nemôžu byť budované kdekoľvek, musia mať požadované rozmery, prístup, a pod. V neposlednom rade treba mať uzatvorenú
zmluvu s hlavným mestom. Je možné tieto "stavby" zbúrať avšak vo všeobecnosti je najvhodnejšie využiť existujúcu základovú dosku a obvodové steny asanovať. Budovanie kontajnerových stojísk si financujú vlastníci bytových domov, my ako mestská časť dávame na tento účel jednorazový príspevok. Ak vlastníci bytových domov na Drobného ulici 2 a 4 (platí to pre každého kto má záujem)prejavia záujem o vybudovanie kontajnerových stojísk radi s nimi celý postup prejdeme a pomôžeme im aj s výberom najvhodnejšieho miesta. Už so železnou pravidelnosťou riešime ukladanie odpadov v priestoroch týchto dvoch nevyužívaných stojísk. Tento rok už s asanáciou nevyužívaných kontajnerových stojísk neuvažujeme, v budúcom roku plánujeme v asanácii týchto stavieb pokračovať.
Snažíme sa byť v tomto smere maximálne nápomocný všetkým obyvateľom.
Čo sa týka nádob na komunálny odpad a triedené zložky komunálnych odpadov by sme tieto radi odstránili z komunikácii, no toto je problém ktorý zo dňa na deň neodstránime, no snažíme sa eliminovať nádoby na komunálny odpad z okrajov ciest.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
04. december 2016

Jan Mlýnek

Dobrý deň pán Blažej.

Ako si môžu budovanie kontajnerových stojísk (zrejme zakrytie a uzavretie) financovať vlastníci bytových domov, keď kontajnerové stojiská stoja na pozemkoch Hlavného mesto Slovenskej republiky Bratislava a sú nepochybne aj v ich vlastníctve. Financovanie z fondu opráv by bolo v rozpore so zákonom 182/1993. Umiestnenie kontajnerov na vozovke je nepochybne v rozpore so zákonmi a keďže sú často otvorené, dochádza k silnému znečisťovaniu širokého okolia a celej Drobného ulice. Situácia so znečistením od kontajnerov pri Drobného 2 a 4 je v okolí Drobného 1,3,5 a 7 už neznesiteľná, zvlášť na jeseň a v zime, kedy pravidelne fúka silný vietor.
Nevytvárajte hlavu 22 a riešte už konečne kontajnery na vozovke v celej Dúbravke a s tým aj kontajnerové stojiská. A nie tak, že ich zbúrate, ale naopak zastrešíte a dáte uzamknúť.

Ďakujem.

Jan Mlýnek
29. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Mlýnek,

je to možné tak ako som uviedol dňa 2.11.2016 že bytový dom uzatvorí zmluvu s vlastníkom pozemku - Hlavným mestom SR Bratislava. My dávame dotáciu 3000 eur na vybudovanie stojiska a pritom poplatok za odvoz prostredníctvom spoločnosti OLO a.s. hradí každý poplatník Hlavnému mestu SR Bratislave a nie MČ Bratislava-Dúbravka. To že správca bytového domu je povinný sa o tento odpad postarať a zabezpečiť jeho likvidáciu určilo hlavné mesto http://www.bratislava.sk/docistovanie-stojisk/d-79733/p1=204249.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania