Vraky na Ševčenkovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
niki 02. novembra 2016

Dobrý den,
Chcela by som poukázať na vraky, ktoré stoja pred domom Sevčenkova 25-27 a Ševčenkova 31-33, majú vyfučané kolesá, takže neodídu a tým blokujú tých par miest, ktoré tam ostávajú.

Ďalej, by som sa chcela poďakovať tým, ktorí rozhodli v zastavanom sídlisku o stavbe UPC a Daňového úradu, kde chodí cela Bratislava. My obyvatelia, ktorí tam bývame máme problem zaparkovať pri dome, ked sa vraciame s chorým dieťaťom od lekára či po hospitalizácii v nemocnici. Okrem toho, parkujú tam aj ľudia, ktorí dennodenne odchádzajú za prácou do Rakúska a odstavia si tam auta z okolitých miest a dedín.

Dakujem za pochopenie a prajem pekný deň

06. november 2016

Martin

Jeeej, dakujem za tento podnet, akurat dnes (6.11.2016) som chcel niekam/niekomu napisat, nech sa s tym zacne nieco robit.

A) strieborne auto (sevcenkova 31-33) je tam par mesiacov / tyzdnov. vyfucane gumy, evidentne nepojazdne a este aj hlupo zaparkovane mimo obrubnika, cize trochu brani v pohodlnej premavke.

B) bordove auto (sevcenkova 25-27) je tam uz niekolko rokov !!!! myslim, ze to auto bolo hlasene uz niekolko krat a nikdy sa s tym nic nespravilo. v aute zacina rast rastliny porast (ano v interiery), je rozbite, zdemolovane a na 100% nepojazdne.

C) chcem sa pridat k dakovacke vyssie za umiestnenie jednotlivych budov. V rozmedzi 1-dneho kilometra na pravej strane panonskej smerom do mesta najdete
- city university
- centralu upc
- administrativnu budovu
- danovy urad bratislava V.
- budovu plus 7 dni / admin budova

na druhej strane smerom na rusovce je zase
- nove sidlo vseobecnej zdravotnej poistovne (aj ja by som chcel postavit taku budovu keby som bol 140 milionov v strate :D )
- maju tam stavat nejaky novy barak (panonka.sk)
- a je tam zeleznicna stanica

Vzhladom k tymto vsetkym okolnostiam sa urcite pridaju k dakovacke aj ludia od viennagate a prilahlych panelakoch, alebo ludia z belinskeho a dokonca aj z fedinovej, lebo jednoducho tam sa parkovat ne-da!!!!!

Taktiez chcem pozdravit obstaroznych, obeznych, s prazdnym pohladom do zapisniku zapisujucich mestskych policajtov, ktori sa chodia ku danovemu uradu pravidelne odbavovat na poruseni zakazu zastavenia na zltej ciare. ale najviac ma to pobavi v case podavania danovych priznani v marci, kedy by to vela ludi podalo elektronicky, ale nemoze, lebo z rozkradnutych penazi nezostalo na RAM/ku a normalny server, takze stranka je stale nedostupna - tak ide na danak - ale neni tam kde parkovat, lebo prekvapujuco nikdo nemyslel na to ze ked tam postavim 8 funkcnych budov, mal by som tam spravit aj nejake garaze. v prvom rade na to malo myslet mesto, ked vyclenilo tie pozemky na vystavbu a malo dat podmienkov zmluvy aby bolo postarane o predimenzovanie parkovacich kapacit. (ak sa chcete ohanat tym, ze danovy urad ma podzemny parking a upc ma nadzemny parkhouse, tak sa ani nesnazte) - ten parkhouse by mal byt 4x taky sirkoky a tolko co ide do vysky, mal by ist aj do hlbky, aby to dokazalo uspokojit vsetky kapacity.

V neposlednom rade, chcem iba povedat, ze vystavba a rozvoj su podla mna super. je pekne vidiet, ze mesto, konkretne petrzalka rastie a je tiez super mat vszp, upc, danak, zeleznicnu stanicu, coffee house, tesco, 2 restiky atd atd podstate pod domom, ale ti co tam nebyvaju a schvalili vystavbu si asi vobec neuvedomuju, ako strasne poku**ili lokalne prostredie. ked som bol maly soplak, tam kde stal danovy urad som s tatkom pustal sarkana, namiesto upc bol umelo spraveny kopec, kde sme sa sankovali a vzdadu na dvore sme pred skolkou hrali so susedmi hokej. Teraz sa tam neda poriadne ani chodit a ne este hrat hokej, lebo tam musia stat auta na chodniku. Pri vystavbe vsetkych tych budov mali byt cele parkovacie kapacity prenesene do podzemia - podla mna vratene tej sidliskovej cesty a hore mala vzniknut pesia zona a park - bolo by to svetazit, len na slovensku sa nehladaju funkcne riesenia ale tak ako sa v tomto state robi vsetko, aj toto sa robilo tak, ze - ved sa uvidi - a toto sa podda casom a podobne. Ale co ja chcem stavat podzemnu cestu na sidlisku, pripadne vacsie garaze, ked mestska cast nevie ani opravit tie sidliskove cesty. Teraz pred tyzdnom ste sa velkolepo zmohli na opravu krizovatky sevcenkova-belinskeho, kde si na vypuklom kanale za posledne 4 roky, co to tam stalo, odtrhlo olejovu vanu asi 50 aut. Bravo - opravili ste 50 metrov z celkovej dlzky asi 800m uplne rozflakanych ciest iba na 2-3 uliciach v okoli.

Skoda, ze sa do komentarov nedaju davat fotky, iba zo sevcenkovej by som vedel poslat galeriu nezmyselnosti a nedbanie na kvalitu zivota a okolia.

ale trochu som odbocil od temy, takze prosim dojdite a nechajte odtiahnut tie auta!
Alebo ak je treba vieme vam s tym pomoct ak sa vam nechce, alebo na to nemate cas. nechame to nejak odtiahnut na vlastne naklady a potom Vam na urad posleme len fakturu. Staci to vyrovnat do konca roka aby bolo na povianocne vypredaje :) ak by to slo takto jednoducho, tie auta tam v utorok rano uz nejsu.
07. november 2016

Odpoveď samosprávy

Pri umiestňovaní a povoľovaní budov občianskej vybavenosti je stavebný úrad povinný skúmať súlad s územným plánom a dodržiavanie platnej legislatívy a noriem STN. Daňový úrad má zabezpečenú kapacitu parkovania v podzemných podlažiach objektu a hneď vedľa spoločnosť UPC vybudovala hromadnú parkovaciu garáž. Parkovacie kapacity pre uvedené objekty poskytujúce svoje služby boli naplnené.
Problém s parkovaním v uvedenej lokalite je však dôsledkom neregulovaného parkovania všetkých návštevníkov aj trvalo či prechodne bývajúcich obyvateľov, ktorí volia jednoduchšiu formu odstavenia vozidla na ulici a bez poplatku. Mestská časť Bratislava-Petržalka sa pred časom pokúsila zaviesť reguláciu parkovania, žiaľ, obyvatelia odmietli takýto spôsob riešenia problému. V súčasnosti pripravuje hlavné mesto SR Bratislava Všeobecne záväzné nariadenie o dočasnom parkovaní, ktoré by malo priniesť systém a poriadok do ulíc. Tento systém, pred jeho schválením, by mal byť prezentovaný aj občanom na verejných prerokovaniach.

mestská časť BA-Petržalka
07. november 2016

niki

Neopovedali ste, ako budete postupovat s vrakmi, ktore dlhodobo stoja s vyfucanymi kolesami na parkoviskách, dakujem a prajem pekny vecer N
07. november 2016

Martin

zdravicko, dakujeme za odpoved asi na jednu z piatich veci co sa tu riesi ;)
ale vacsina z mojho komentaru isla mimo temy, takze sa ospravedlnujem a podme vyriesit to preco bol tento odkaz napisany.
co spravime s tymi autami? poslete nam sem niekoho na "kukacku" ?
10. november 2016

Odpoveď samosprávy

Na Mitsubishi na Ševčenkovej ulici 25 bola osobou poverenou mestskou časťou Bratislava-Petržalka umiestnená výzva na odstránenie vozidla so stanovenou lehotou vyplývajúcou zo zákona o odpadoch, do kedy má vlastník vozidlo odstrániť. Ak tak vlastník vozidla v stanovenej lehote neučiní, mestská časť pristúpi k odstráneniu vozidla prostredníctvom zmluvnej spoločnosti.
Na Mazdu stojacu na Ševčenkovej oproti UPC bolo umiestnené upozornenie vlastníka vozidla na nevyhovujúci stav. V prípade, že do tridsiatich dní nedôjde k náprave zo strany vlastníka, mestská časť požiada okresný úrad o vyradenie vozidla z premávky. Až potom môže mestská časť pristúpiť k odstráneniu vozidla.


mestská časť BA-Petržalka
10. november 2016

Martin

dakujeme :) pockame teda do 10.12. ci sa ludia rozhybu
28. december 2016

Edita Višvaderova

A vraky su tam do dnes
28. december 2016

Martin

podla zakona a papiera na okne na to maju 60dni takze realne to bude az 10.1.2017
problem je ze to strieborne auto na okne ten papier uz nema... hadam to maju niekde v evidencii
15. január 2017

Martin

MU petrzalka - podme nato! nechajte prosim odtiahnut tie vraky zo sevcenkovej. zakonna lehota na napravu zo strany obcanov uz vyprsala. je na case aby ste to poriesili vy.
Dakujeme
15. január 2017

Martin

vraky sa po viac ako 60tich dnoch stale nachadzaju na ulici.
28. február 2017

niki

Veru vcera som isla okolo a ten vrak tam stale stoji
07. marec 2017

viktor

Aktualizacia z dnesneho dna. Mazda pred 33. ECV ZM528BV, tk a ek prepadnute 9/2016 tam stale stoji. Ziadna vyzva. V takto exponovanej lokalite je ostudne, ze zabera miesto ostatnym a mestska cast nekona.
07. marec 2017

Martin

vyzva tam umiestnena bola ale myslim, ze ju majitel alebo niekto strhol z okna.. Na 25ke tam ten bordovy vrak furt stoji - ten nema ani spztky
23. máj 2017

Martin

samosprava? mame nejake riesenie?

uz to bude pol roka odkedy sme nahlasili tieto vraky no stale zaberaju parkovacie miesto na ulici.

papiere/vyzvy na sklach uz davno nemaju.
vieme byt my obcania nejak napomocni v rieseni?
01. jún 2017

ooo

Atualizacia podnetu, nafotene vcera 31.5.2017 vraky bez zmeny, dokedy? Fotky su spred vchodu do UPC Sevcenkova a za rohom pri Tescu je stale ten cerveny vrak bez SPZ.
07. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Vozidlo Mazda 626 bolo odstránené 6. 6. 2017 mestskou časťou Bratislava-Petržalka.
Bordové Mitsubishi žiaľ bude môcť byť odstránené až po ukončení dedičského konania, ktorého predmetom je aj toto vozidlo.

mestská časť BA-Petržalka
07. jún 2017

viktor

Dakujeme za odstranenie vozidla. Ako vplyva priebeh dedicskeho konania na nelegalnost parkovania automobilu, ktory nesplna podmienky na prevadzku na verejnych komunikaciach?
04. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Vozidlo Mitsubishi bolo odstránené mestskou časťou Bratislava – Petržalka.

mestská časť BA-Petržalka
04. máj 2018

Ada

Dakujem za ostranenie vraku, ale stale ostavaju vraky na Sevcenkovej ulici, jedno pri danovom urade, uz rastie pod nim burina s SPZ BA 977EU
a dalsie pri Express Tescu oproti bytovke Senvcenkova 27 pri smetiakoch bordove Mitsubishi, ktore je taktiez uz dlho nahlasenie-.

Dakujem
20. september 2018

Odpoveď samosprávy

Vozidlá, ktoré sú predmetom podnetu boli odstránené mestskou časťou Bratislava - Petržalka.

Ing. Ladislav Milincký, oddelenie životného prostredia, mestská časť Bratislava - Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania