Bezbariérová úprava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Martin Nýdr 05. novembra 2016

Takto diletantsky zrealizovala firma PaB na zadanie magistrátu bezbariérovú úpravu priechodu pre chodcov. Všimnite si to napojenie chodníka zo zámkovej dlažby. Toto by v Rakúsku neurobili, no magistrátu na tom nezáleží, tak tu odvádzajú aj takúto prácu za naše peniaze! Potrebné doplniť obrubník a uložiť chýbajúcu dlažbu.

07. november 2016

Stefan

Smutne smutne a smutne. Jediny kto je vesely je magistrat s jeho hlavnzm hrdinom v ulohach. Same reci ale skutek utek.
11. november 2016

Vlado Bukovsky

Štefan, však sa pozri ako makajú na Panónskej. Normálne sú tam každé ráno dopravne zápchy :-)) a hlavný hrdina bol už aj v telke :-)
11. november 2016

Martin Nýdr

dnes som pozeral, že tie dlaždice pre nevidiacich vytrhali a prerobili a niečo nahradili asfaltom, ktosi sa asi sekol...
19. november 2016

cestár

Vážení páni, za tento stav - chaos v doprave a nekvalitu prác je v plnej miere zodpovedný p. primátor Nesrovnal s jeho obslužným personálom. To, čo produkujú od minulého roka a pokračujú celý tento rok- dážď, sneh, neprípustné teploty pre pokládky živičných, betónových zmesí a samotných podmočených podkladných vrstiev, sa nedá pomenovať nijak inak, ako arogancia moci na vlastných obyvateľov, tých obyvateľov, z daní ktorých mu všetci poslanci mestského zastupiteľstva až na jedného, ktorý sa nebál preukázať svoj názor a zdravý rozum, schválili exkluzívny plat - najvyšší, aký je možný - 4 503,0 €. Pán primátor s celým vládnym zlepencom sa prebudili a v rámci predsedníctva Slovenska v Rade Európy, začali opravovať komunikácie a chodníky hlava nehlava, čo mnohým pracujúcim, študentom a deťom podstatnou mierov predlžovala čas dochádzky či už na požadované miesto alebo návrat domov. Dodávateľ je nútený do nekvality, pretože také kvantum práce sa nedá stihnúť za dodržania noriem vplyvom klimatických podmienok, pretože ešte jednu vec nedokončia a sú prekladaný na druhú prácu a je toho podstatne viac, čo mám k tomu ale niekedy inokedy
21. november 2016

Martin Nýdr

Súhlasím, je to chyba objednávateľa, nie realizátora.
04. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
V roku 2016 sme prioritne zrealizovali bezbariérové priechody pre chodcov v Petržalke v počte 57 kusov. To bola prvá etapa, v ďalšom období plánujeme výmenu asfaltových krytov chodníkov v našej správe. Na Vami popisovanom mieste firma PaB zrealizovala bezbariérový priechod v súlade s našimi požiadavkami. Chodník zo zámkovej dlažby, ktorý žiadate opraviť je súčasťou komunikácie, ktorá je v správa MČ Petržalka.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. január 2017

Martin Nýdr

Ďakujem že ste vôbec odpovedali, ale prosím Vás pekne, čo je to za nezmyselnú odpoveď, tento chodník bol normálne napojený na ten asfaltový chodník a pri stavebných úpravách bol poškodený a nenapojený na nový bezbariérový priechod. Toto nemyslíte vážne, to má Petržalka opravovať nedorobky po magistrátnych zásahoch? Chodník od Vás nežiadam opraviť, ale technologicky uviesť do pôvodného stavu, t.z. aby bol napojený ako pôvodne! Prosím admina na presunutie zodpovednosti na magistrát.
04. január 2017

Odkaz pre starostu

Preposlal som podnet na MČ Petržalku, aby sa aj ona k podnetu vyjadrila. Následne ak potvrdí, že je to mimo ich kompetencie to presuniem opäť na Magistrát.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
04. január 2017

Martin Nýdr

Ďakujem, tiež som písal na MČ, že ako poškodila magistrátna akcia dobrý chodník vybudovaný mestskou časťou
05. január 2017

Martin Nýdr

Takto vyzeral chodník pred zásahom magistrátu. Okrem toho že bol na niektorých miestach zarastený, bol plnohodnotne napojený a s obrubníkom až po asfaltový chodník. Žiadam magistrát aby vykonal nápravu, doplnil obrubník a rovnakým typom dlažby opravil formou PaB poškodený chodník.
05. január 2017

cestár

Vážený p. Nýdr a ostatní diskutujúci. Keď si dôslednejšie pozriete fotografie a prečítate odpoveď oddelenia komunikácie a marketingu, je to niečo nevídané a hrozné. Nebudem to celé citovať .."firma PaB zrealizovala bezbarierový priechod v súlade s našimi požiadavkami", tá odpoveď si protirečí. Ďalej sa pozrite, kde sú odstavené mechanizmy. Určite stavebnou činnosťou narušili a poškodili pri výkone prác aj jestvujúci dlažobný chodník, na stav ktorého sa teraz vyhovárajú, tak ho mali opraviť hneď bez neopodstatnených výhovoriek a keď už, tak pred realizáciou mali práce koordinovať s mestskou časťou Petržalka, lenže to "ja magistrát" nepovažujem za potrebné. Výsledok celej činnosti je hrozivý, kde ostala odbornosť po ktorej sme v roku 1989 volali, takto sa diletantsky nesprávali ani nomenklatúrne kádre pred uvedeným rokom.
05. január 2017

Stefan

Všetko je to o ľuďoch. O nastavení spoločnosti. Hlavný hrdina na magistráte ma iné úlohy od ľudí v pozadí a to za každú cenu sa tam udržat. Preto je ho plny FB. Ale inak skutek utek, a podľa mňa nič horšie tu asi ešte nebolo. Reálne sa za dva roky v Ba nič poriadne nespravilo.
05. január 2017

cestár

Pán Štefan, to máte 100% pravdu, nič horšie tu skutočne ešte nebolo a pevne verím, že už ani nebude. A čo sa reálne spravilo - len chaos nad chaos. Vy vôbec nepočúvate p. primátora, čo všetko zrealizoval, za hlavnú stanicu sa bil, ako to treba zrušiť, neschopný primátor Ftáčnik, urobil pre nájomcu nový povrch na parkovisku, ktorý mu aj vyznačil a peniažky tečú niekde inde, len nie do mestskej kasy. Urobil cyklistický chodník zo Šancovej na hlavnú stanicu, po ktorom sa živote neprevezie, lebo tam pôjde len sebevrah alebo kaskadér, zaparkoval svoje auto v mestskej garáži za peniaze daňových poplatníkov, vyriešil parkovanie - chaos nad chaos, zvýšil daň z nehnuteľností, zničené hniezda belorítok pod mostom SNP, Myslím si, že takto vládnuť dokáže každý z nás. To, že sa chválil, že idú podpísať memorandum o parkovaní a nepríde tam ani jeden starosta, že už aj samotní starostovia sú znechutení s prácou magistrátu, že zmysli petičné hárky proti hazardu, to p. primátorovi ale ani riaditeľovi magistrátu nevadí. Len by chcel brať peniaze a na to pekne doplatil. Daň za rozvoj - čo je ďalšia zlodejina na všetkých obyvateľoch. Chcel mať 100%, potom už stiahol a nakoniec si starostovia vybavili, že všetko - 100% ide na mestskú časť s čím v plnej miere súhlasím. Po tomto všetkom by každý reálne uvažujúci človek a tobôž politik - prečo teraz nehovoria o politickej kultúre v Európe, kde po tomto všetkom by mal abdikovať a nie brať nekresťanský plat za chaos, ktorý vytvára v Bratislave nielen pre obyvateľov ale aj tých "cezpoľných", ktorí musia tráviť nezmyselný čas v dopravných zápkach, ktoré arogantných a necitlivým spôsobom vytvára pri opravách komunikácií, keď sú tí cezpoľní nútení dochádzať za prácou mimo svojho trvalého bydliska.
05. január 2017

Peter

ten chodnik skor sluzi na parkovanie. vid prívesný vozik tak tam parkuju auta aj dalej. tazko nieco volat chodnik ked je to v skutočnosti parkovisko. takze neviem co tu rozčuľujete ked ten chodnik (parkovisko) chodci. ani nemaju sancu využívať.
19. jún 2017

Peter

Chodnik upraveny , vyriesene vlecka moze parkovat aj nadalej,..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania