Parkovanie v okolí zóny Silvánska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
U NAS TAKA OBYCAJ 11. novembra 2016

Poprosim o urgentne riesenie parkovania na uliciach v okoli pilotnej zony Silvanska. Co s tymi tyzdnovo zaparkovanými vozidlami nerezidentov, ktore obsadzuju parkovacie miesta v okoli pilotnej zony parkovania?

14. november 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

Moj text na podnet bol uplne iny!

Test rezidencneho parkovania na Karloveskej vytlacil cezpolne SPZ na susedne ulice, ziadame samospravu o zrealizovanie napravy a to asap!
16. november 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

Neskutocna zhoda.. 7 cezpolnych SPZ... nahoda alebo dôsledok politiky samospravy?
16. november 2016

Milan

To je demencia samospravy, definitivne, na dlhych dieloch je aspon 1/3 aut zaparkovana od pondelka do piatku a nepohnu sa, zvacsa cezpolne SPZ... dosledok toho je ze ludia nemaju kde stat. Rezidencne parkovanie riesi len problem ludi s trvalym pobytom, co ak maju ludia ale najom a nemaju teda trvaly pobyt ?
16. november 2016

Michal Oravec

KV nic ine nezaujima, len "pilotna zona" a "skusenosti" z nej. Okolo nech sa deje cokolvek, MC je to uplne jedno.
18. november 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

najviac vystihuje problem. ten golf kombi s PD spztkou pred ZS Frnatiska..
policia nespravi nic lebo nebolkuje chodik a pritom stoji cele dni na tom mieste.. ako provokacia.. mne nikto nemoze ....!!!
poprosim samospravu o oznacenie listkom. pokutou ...alebo odpratanim na zberne parkovisko!
22. november 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

vcera napocitanych vyse 20 cudzích SPZ
okolo rezidencnej zony, ktora vytlacila cudzie SPZtky na nase ulice...aj okolo Miestneho Uradu KV, a zakladnej spojenej skoly na karloveskej...tam ich je nakvadrat aj na cely tyzden!!!
23. november 2016

Peter

Cudzim SPZ je dost jedno,ze byvaju 4 v jednom byte a kazdy svojim autom,od nedele poobede do piatka maju zaparkovane auta pred domom....Som zvedavy,ci by sa im pacilo,keby hladali miesta na zaparkovanie 20 minut a viac vzdy,ked idu naspat domov z BA.Verim,ze teraz trpia okolite netestovacie ulice,ale nejak to skusit treba a verim,ze rezidentne parkovanie pride do platnosti na kazdej ulici v Karlovke.Co Ba chyba su parkovacie domy,miesta na okrajoch BA,ktore stoja 1 euro na den,boli by pokryte MHD spojmi,kde by tito mimo BA mohli parkovat cely tyzden,tak,ako je to skoro v kazdom vacsom meste po svete.
23. november 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

suma sumarum.. len kvôli cudzim SPZtka budem platit rezidencny poplatok.20-70€ ..
lebo cezpolni urcite nezaplatia.. 500 € a viac poplatok za parkovanie...
nepojdu do parkovacích domov..
ved oni si aj jedlo dovezu z tej SL, SN, PP, PT...
23. november 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

vcera vecer opet vyse 20 aut cezpolnych SPZ v okoli rezidencnej zony ...blokuju obyvatelom parkovanie..
23. november 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

hlavne pred skolou je vidno zhromazdisko SPZ.... ...nehovorim pred miestnyn urad..
23. november 2016

Srdcom Karlovešťan

Zial, sposob akym sa tento "pilotny projekt" riesi sposobil nie len to, ze ludia kt. sem dochadzaju za pracou/ziju tu prechodne a pod. boli vytlaceni na "Vase" ulice (ulice v okoli "pilotnej zony") ale aj ludia, ktori su rezidentmi kvoli viacerym dovodom nemozu parkovat v mieste svojho bydliska - "pilotnej zony" a teda musia auta parkovat pochopitelne na dalsich uliciach.
Najvacsi problem vidim vsak v tom, ze MiU tuto skutocnost akoby ignoruje a vyhodnocuje si projekt na zaklade uplne nelogickych analyz ktore su postavene na hlavu a nereflektuju skutocny stav (dedukujem z vyjadreni a stanovisk publikovanych na soc. sietach, vo "FAQ" k tejto teme etc... napr. vytipovany den kedy partia ludi bola napocitat volne rez. boxy k urcitej hodine a nasledne vyhodnotenie ze oni vlastne zvysili pocet volnych miest vo vecernych hodinach o *tu vlozte velky prirastok* co je absolutny nezmysel, samozrejme, ci uz ako podklad pre nejaku analyzu tak aj vyhodnotenie skutocneho stavu).
Mam obavu z toho, ze taketo nerozmyslene skusanie sa este velmi zvrtne, nastastie nam uz Kosice ukazali ako sa to robi (riesenie kauzy EEI) tak si mozme brat priklad.
Takze "podtrzeno secteno" spoluobcania Karlovej Vsi, ospravedlnte pritomnost mojho vozu pod Vasimi oknami, pod tymi mojimi mi MiU parkovat neumoznuje, tento problem ignoruje, reaguje nevecne (alebo nereaguje vobec). Podla mojich informacii by mala byt v kaviarni EVA (horne parkovisko nad OD Centrum) k dispozicii peticia proti tomuto projektu.
01. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

navstivil som miestny urad a apeloval som na potrebu doriesenia odklonenych cudzích SPZ z okolitých parkovisk. vraj to budu riesit.. ale akoto asi nie je jasne a urcite to bude v nedohladne..

dovtedy.. fotenie a stierace zdvihat na protest?..
01. december 2016

Milan

Ty musis byt superprimitiv ked pises taketo sprostosti. Ti ludia tam parkovat legalne mozu, rovnako ako ty. Miestny urad ma v pazi riesenie problemov svojich obyvatelov(ako si napriklad ty alebo ja), a ty podnecujes na zdvihanie stieracov na aute ktore nie je tvoje ? Daj si pozor, aby ta niekto nevidel, mozno bude mat roxor.
01. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

mas pocit ze tvoje navrhy vedu k rieseniu veci alebo iba pises...prihluple kommenty?...
ja podnecujem na riesenie ihned a nie o pol roka alebo rok..vidim ako to je ..cele obsadene parkovanie na tyzden ti vyhovuje ?...
01. december 2016

Milan

Podnecujes ku konaniu, ktore nic nevyriesi len utoci na ludi, ktori za to nemozu. A nie nevyhovuje, dokonca som rovnako nespokojny ako ty, ale nebudem preto dvihat stierace a podobne veci. Keby sme takto rozmyslali a konali vsetci, nikam sa nedostaneme. Tym ze dvihnes stierace si neuvolnis miesto na parkovanie a rovnako ti ludia, ktory byvaju v prenajme (mimo BA SPZ) nebudu mat kde stat tak ci onak.
01. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pochopil som az teraz Milan je cezpolny

MIMO BA spz maju kde stat.. zberne miesta
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/24442/vyuzivanie-zachytnych-parkovisk-v-karlovej-vsi

v rakusku by okamzite samosprava konala !

tu su v samosprave infiltrovani nebratislavcania a tak to potom vyzera.. benevolancia ...
01. december 2016

Milan

Nesom CP, o to nejde, mam SPZ BA. Mestská časť nemôže vodičom motorových vozidiel prikazovať, aby využívali v podnete spomenuté parkovacie plochy. Je to tam napisane, cize vsetci mame rovnake prava. Treba zmenu toho nariadenia, inak ti rovnako CP moze povedat nech tam ides ty sam :)
15. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

Milankovi.. cize rovnake pravo pred vasou bytovku je aj to ze na tyzden tam zaparkuju 6-8 cezpolnych...co potom spravite?...
15. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetné autá parkujú v súlade s dopravnými predpismi, verejné parkovanie mimo rezidenčných zón je podľa zákona aj podľa všetkých iných predpisov dostupné akémukoľvek autu. Mestská časť postupne zavádza rezidenčné parkovanie - v súlade s parkovacou politikou, predmetná zóna, kde sa nachádzajú vyfotografované autá má byť spustená v priebehu 1. polroka 2017.

Nakoľko predmetné autá neporušujú žiadne predpisy, parkujú v súlade so zákonom na mieste na tom určenom, parkovanie je v zmysle predpisov možné pre akékoľvek auto - neexistuje žiadne ľudské právo na parkovanie.

Michal Drotován
vedúci odd. dopravy a ŽP
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
15. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

poprosim ADMINA o uvedenie podnetu ako vyrieseny!
lebo takto sa to robi, za takymto ucelom sa riesi problem.. odpovedou bez toho aby sa vykonalo nieco na napravu situacie...
odpoved samospravy je dostacujuca a tym vyriesila problem !
15. december 2016

Michal Oravec

Ach, radsej tu nepiste take veci ak to naozaj nechcete. Admini su dobri ludia a robia to zadarmo vo volnom case, nie je to uplne ich vina, ze automaticky po akejkolvek hlupej alebo nicnehovoriacej odpovedi udradnika oznacia podnek za vyrieseny. Je to hlavne vina uradov co na nas vsetkych seru a hned potom zleho a hlavne nejasneho nastavenia pravidiel oznacovania podnetov na tejto stranke. + admini nemaju vzdy zapnute detektory ironie.
15. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

tentokrat to myslim v dobrom.. chcem aby to bolo oznacene ako vyriesene.. lebo podla vedúceho dopravy v KV je to rozhodnutie bez domyslenia následkov ...v poriadku!
18. december 2016

Milan

Spustenie rezidenčného parkovania na Sekulskej ulici spôsobilo zníženie počtu parkovacích miest v tejto lokalite. Nerezidenti z tejto lokality teraz parkujú už aj v slepej uličke - časť Kuklovskej pred rodinnými domami. Znemožňujú doposiaľ relatívne dobré parkovanie obyvateľov slepej ulice-Kuklovská. Množstvo zaparkovaných áut často znemožňuje vjazd vozidiel dopravnej obsluhy (vozidlá OLO, zimná údržba ciest,) a v prípade potreby aj hasičským vozidlám.
S lokálnym rezidenčným parkovaním teda vonkoncom nie je možné súhlasiť. Pokiaľ sa nezavedie celoplošne, nemá význam.
Z tohto dôvodu žiadame zaviesť rezidenčné parkovanie aj na Kuklovskej ulici-vjazd k rodinným domom.
19. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

milan .. update v prospech riesenia veci...pokracovanie len prispeje k prehodnoteniu rozhodnutia jednostranného riesenia bez predvidania následok v prilahlych uliciach....napr.. pred OC centrum.. borska ulica je 2 hodinove povolene parkovanie.. KONTROLUJE TO NIEKTO?
15. január 2018

Miro mikrovany

Polovica Karloveskej ulice rezidecna zona, druha zas odkladacia:
Apelujeme na zriadovatelov rezidecnej zony Silvanska, ze zriadenim tejto parkovacej politiky presunuli cezpolne auta, ktore blokuju celotyzdnovo parkovisko na druhej strane Karloveskej - 26-30.
Uvedte napravu! Slubovana parkovacia politika mesta a samospravy robi iba problemy rezidentom!
30. január 2018

PRAVO REZIDENTA

dobry den,

na zaklade necinnosti, nekoncepcnosti a porusovania prav vasou sluzbou pre obcanov ako Mestkej casti/dopravneho oddelenia,
po konzultacii na oddeleni rezidencneho parkovania, dopravneho oddelenia kancl. p. rossova, kde mi boli dane informacie vo veci rezidencnej zony na karloveskej ulici - kedy sa od okt. 2016 presunuli nerezidecne auta /na druhu stranu ulice karloveska 26-30 a okolie, auta blokuju parkovanie prilahlych bytoviem obcanov - platitelov dani !, kde po konzultacii s byvalou prac. p. kratochvilovou bolo uznane nedomyslenie stavu veci..

, nie su do dnesneho dna terminy plany a harmonogram na uvedenu problematiku, neodpoveda sa podnety na tuto temu, ale hlavne NERIESI SA STAV, ktory ste zapricinili !

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/34695/parkovanie-v-okoli-zony-silvanska

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/47577/poskodena-znacka-v-rezidenstskej-zone-na-levarskej

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/34577/sporne-znacenie-rezidencnej-zony-silvanska

Tymto dnesnym stavom sa porusuju platne predpisy - parkovanie sa stava neprijemnym zazitkov, hlavne vo vecernych hodinach trpi sa stav kedy auta parkuju pred bytovkami, vo dvoroch, pred parkujucimi autami/blokovanie, odstranuju sa parkovacie kocky, zdvihaju sa stierace, dokonca zacali tyzdnovo parkovat udrzbarskej auta samospravy na uvedenej ulici.. ako provokacia?
.. az to vedie k usudku ze to bude pokracovat do nepravneho stavu vybavovania si uctov ...podpalovanim?/adamiho ulica etc.?

mame zato ze pilotny projekt na silvanskej/ karloveskej nie je kontrolovany, nie je podkontrolou zriadovatela.. tymto ziadame o zrusenie tohto projektu.. alebo okamzite zaradenie celoplosne prilahlych ulic do rezidecnej zony

chceme aby tato tema bola prerokovana na buducej dopravnej komisii 5/2/ o 16,00
Kde sa radi chceme zucastnit a spytat na presne TERMINY a harmonogram.

!Predsa kazde zastupitelstvo , oddelenie, pracovnik ma v naplni prace aj terminy, neodchadzate domov ked padla, ze nieje nieco dokoncene!
30. január 2018

Srdcom Karlovešťan

Tak "milá" p. odbornicka a inzinierka dopravy Kratochvilova uz utiekla od tohoto bordelu co tu napachala? Ach, kiez by aj v sukromnom sektore ludia mohli takto beztrestne experimentovat.
Ale ku diskusii, neda sa len plne suhlasit. U mna este absurdnejsi stav, ako defacto rodeny Karlovestan co ma v tejto MČ celu blizku rodinu, samozrejme s trvalym pobytom som nenaplnil podmienky rezidenta, ktore sa akosi za behu formovali tak, ako statistikam vyhovuje. Bohuzial, som tiez ten co vam parkuje pod oknami na prilahlych uliciach zony. Ako poslusny obcan si nedovolim zaparkovat v rezidecnej zone bez karticky na ktoru vraj nemam narok (subjektivne rozhodnutie sa stavane na niekoho nazore). Na druhu stranu, zona je plna vozidiel porusujucich predpisy. MP a MČ su absolutne necinni v tejto veci. Teraz uz len treba pockat kym sa tento neporiadok uprace, ak to nie su kompetentni schopni zariadit treba zmenit kompetentnych.
Davam do pozornosti aj Facebookovu "fanpage" MČ KV kde sa cas od casu tiez rozbehne pekne negativna diskusia ohladom stavu rez. parkovania, tam obćas niekto odpovie, sice nevecne a neurcito ale odpovie.
30. január 2018

PRAVO REZIDENTA

pridite v pondelok na komisiu...
30. január 2018

PRAVO REZIDENTA

nemam profil...napiste im ten text...ak s tym nemate problem..
16. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Po 6 rokoch zavedenia rezidentského parkovania v 2 zónach KV môžeme skonštatovať, že občania s trvalým pobytom v zónach oceňujú rezidentské parkovanie. Situácia v zónach sa stabilizovala. Sú pripravené projekty na zavedenie rezidentského parkovania na ďalších uliciach KV. Pravidlá parkovania v zónach odsúhlasuje miestne zastupiteľstvo.
Tento podnet uzatvárame ako neaktuálny.

Ing. Beata Boháčiková, odd. dopravy a verej. poriadku MÚ MČ Karlova Ves
16. jún 2023

PRAVO REZIDENTA

pani bohacikova,

pozdravujem,
pisem staznost na vyjadrenie kompetentje uradnicky vo veci
zamerneho blokovania parkoviska karloveska 24-30 autami,
ktore su odklonene 6 a viac rokov zo silvanskej rezidencne zony,
umyselne propagujete nezmysel a zlyhanie samospravy, poskodzujete moznost parkovat na tomto parkovisku rezidnetom a robite nas obcanmi druhej kategorie,

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/34695/parkovanie-v-okoli-zony-silvanska
je to vase zlyhanie, za ktore mate niest zodpovednost!!!

pozadujem okamzite vyvodenie zodpovednosti a opatrenie na napravu


rezident
16. jún 2023

Andrej

Dobrý deň p. Boháčiková,

je podľa Vás pravdepodobné, že rezidenti sú "spokojní" (Vaša dedukcia, s ktorou nesúhlasím) aj vďaka tomu, že nezvládnutie pilotného projektu ste sa snažili "skorigovať" tým, že je umožnené - resp. nie je trestané - nesprávne zónové parkovanie v prípade že zaparkované auto má rezidenčnú parkovaciu kartu?
V mojich očiach je toto veľmi nízky prístup, odhliadnúc od toho, že je využívaná akási šedá dohoda s mestskou políciou o nepokutovaní vozidiel porušujúcich predpisy za týchto podmienok čo mi príde v dnešnej dobe úplne sedliacka praktika z rokov 90tych.
Skúste si kvantifikovať koľko % zaparkovaných áut parkuje v zóne o 22:00 mimo vyznačeného parkovacieho miesta, to Vám dá veľmi približný odhad ako veľmi celá politika zlyhala a nemusíte "konštatovať" z "pocitov" ale môžete sa oprieť o nejaké pevné metriky.
Čo sa stane, ak nastane zmena a MP začne tvrdo kontrolovať dodržiavanie predpisov a ~20%(?) rezidentov bude denne pokutovaných, bude stále konštatovaná spokojnosť?

Veľká škoda, že parkovacia politika ostala na rozhodnutí MČ a obrovská škoda, že ste sa nenechali inšpirovať inými, naozaj úspešnými projektami z okolia. Bohužiaľ, KV bude teraz trpieť. Za 6 rokov absolútne bez akejkoľvek sebareflexie, bez akejkoľvek úpravy v pilotných projektoch ste skonštatovali z pocitov že je to OK a uzatvárate tieto podnety z pozície moci.

Ak si úprimne myslíte, že pilotný projekt bol zvládnutý tak klobúk dole, budete asi jediný projektový tím ktorý zvládol tak komplexnú tému hneď na prvý šup bez nutnosti čokoľvek zmeniť počas pilotnej fázy - to sa len tak nevidí ani pri oveľa menších projektoch.

Iba upresním pre ostatných - podľa zónového značenia - zóna s regulovaným státím nie je možné zastaviť a stáť na inom ako vyznačenom mieste. Keďže miest je žalostne málo, rezidenti využívajú naďalej každý ako-tak akceptovateľný kúsok asfaltu či chodníku na zaparkovanie a je to nelegálne tolerované aby p. Boháčiková mohla skonštatovať spokojnosť.

Viac citácia z vyhlášky:
"...č. IP 27a a č. IP 27b:
Značky Zóna s plateným alebo regulovaným státím (č. IP 27a) a Koniec zóny s plateným alebo regulovaným státím (č. IP 27b) vyznačujú oblasť, *kde státie vozidiel je dovolené len na vyznačených parkovacích miestach* a za dodržania podmienok vyplývajúcich z použitého symbolu príslušnej značky a spresňujúcich údajov, napríklad času regulácie alebo platenia, spôsobu platenia alebo regulovania a podobne. Inak je vodičom vozidiel na takto označenom území stáť zakázané..."

Je mi ľúto, že takto dôležitý krok k zlepšeniu parkovacej situácie v MČ skončil úplným fiaskom a ešte viac mi je ľúto že si to niekto z MiÚKV dovolí okomentovať ako úspech ako bodku vo vlákne, kde sa nenašiel jediný pozitívny vstup od obyvateľov. 6 rokov "progresu".
16. jún 2023

PRAVO REZIDENTA

pan andrej to treba napisat na mail. tento podnet uz uzavreli ja som im to pisal na mail. a tu iba zverejnil
16. jún 2023

Andrej

Uz som skúšal všetky slušné formy komunikácie. Je to zbytočné, niekto si stanovil ako to bude a tak to je. Teraz sa už iba konštatuje spokojnosť za ľudí :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania