Zle nastavený semafor na križovatke Farského - Jantárová

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Marian 10. novembra 2016

Pri prejazde električiek Križovatkou Jantárová - Bosákova - Farského má električka vždy zelenú bez čakania (pravdepodobne snímač vyhodnocuje prítomnosť električky a upravuje jednotlivé cykly semaforu) a pri intervale prejazdu električiek 2-3 minuty sa stáva že vozidlá čakajúce na Farského nedostanú zelenú aj viac ako 5 minút (3-prejazdy eletričky). Druhý problém je v dĺžke intervalu zelenaj kedy z tohto smeru prejde križovatkou len 4 až 5 vozidiel.
Je možné optimalizovať riadenie tejto svetelnej križovatky?

16. november 2016

PaloP

Táto križovatka je totálna katastrofa.
Jediné čo funguje je priorita pre električky. V prípade že idú električky za sebou tak chodci zbytočne stoja na červenej hoci by mohli mať zelenú (smer zo zastávky električky k TPD) Súčasne s električkou majú zelenú autá rovno v smere od hraničiarov do mesta (málo frekventované). Potom sa stáva, že interval je pre chodcov neatraktívny, prechádzajú na červenú a je len otázkou času kedy tam dôjde k tragédii. Možno sa to potom začne riešiť, ako býva v tejto krajine zvykom.
Najlepšie by bolo zaviesť indukčné snímače na tejto križovatke, aby zbytočne nemal zelenú smer, ktorý nie je vyťažený.
05. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, svetelná signalizácia na tejto križovatke je riadená práve tak, že je nastavená na preferenciu verejnej dopravy - električiek, ktorým dá automaticky prioritu. Je to v súlade s celomestskou koncepciou preferencie verejnej dopravy.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
05. január 2017

Marian

Dobrý deň, preferencia verejnej dopravy je v poriadku, ale nie len električiek. Na tej križovatke v kolónach stoja aj autobusy, niekedy aj tri za sebou a tie obsluhujú časti mesta nedostupné električkou, a v poslednom rade aj autá pretože nie všade je možné cestovať MHD, takže by som sa neschovával za koncepciu ale skutočne optimalizoval riadenie tejto križovatky aj s ohľadom na chodcov ako bolo pripomienkované v komentári iného občana.
Marian, obyvateľ Petržalky
16. jún 2017

Peter Griač

Milá samospráva,

súhlasím so zadávateľom podnetu. K vašej odpovedi, dlho sa čaká na červenej aj na Jantárovej ceste v smere z mesta ak sa ide rovno alebo na Farského a tam sa nedáva prednosť žiadnej električke. Naozaj by sa nedalo pozrieť prosím na zoptimalizovanie tejto križovatky?

ďakujem
Peter, obyvateľ Petržalky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania