Nebezpečne sa nakláňajuci sa strom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený

nebezpečné sa naklanajuci strom ktorý ohrozuje deti ktoré chodia do materskej skoly

14. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet.
Po vykonaní obhliadky dňa 1. 12. 2016, bolo skonštatované, že ihličnan Abies concolor, sa nebezpečne nakláňa. V korune dreviny, boli viditeľné suché konáre a časť ihličia žltla. Drevina bola sledovaná už dlhšiu dobu, náklon sa zhoršoval. Nakoľko drevina rástla v tesnej blízkosti komunikácie na ktorej nie je vybudovaný ani chodník pre peších – ohrozovanie nie len premávky na komunikácii ale aj chodcov. (v odkaze pre starostu- spomenutá škôlka, škola, väčší pohyb detí), taktiež stojisko kontajnerov (ohrozenie okolia drevinou).
Výrub dreviny bol nevyhnutný, pod spomínaným stromom sa nachádzajú inžinierske siete, v zelenom páse medzi komunikáciami, náklon dreviny poukazoval na zdravotný stav a jeho vyvrátenie by malo následky s ktorými by sa len ťažko dalo vysporiadať.

Na magistrát Hlavného mesta SR Bratislavy, bola odoslaná žiadosť s umiestnením náhradnej výsadby aj na parcelu, kde rástla drevina. Ako náhle príde súhlas s výsadbou, v najbližšom možnom termíne vhodnom na výsabdu budú dreviny dosadené na zelený pás na Budovateľskej ulici.





kancelária starostu
14. december 2016

juraj

Ďakujem už je odstráneny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania