Nepriehľadná zastávka - Mlynské nivy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Nacbo Ynmynona 14. novembra 2016

Prosím o odstránenie reklamy minimálne z bočných stien prístrešku MHD. Na bokoch by malo byť priehľadné sklo, aby mali cestujúci dobrý výhľad na prichádzajúce spoje. To je problém hlavne keď prší a pod prístreškom je viacero ľudí - nedá sa vtedy každú chvíľu vystrkovať hlavu, či môj spoj nestojí druhý v poradí. Takýto problém ma viacero zastávok. Z tmavej nepraktickej "krabice" na zastávke nastúpime do ďalšej tmavej "krabice" - všetko vďaka reklamným polepom, ktoré už DPB začína dávať naozaj všade. Keď bude DPB žiť len z reklamy a cestovné bude zadarmo, tak nepoviem ani slovo. Ale ak chcete motivovať ľudí, aby používali MHD a ešte za ňu aj platili pomerne vysoké peniaze, tak ju naozaj urobte "pre ľudí". Ďakujem.

14. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, zastávka Mlynské nivy nie je v správe Dopravného podniku Bratislava. Vašu žiadosť preto postupujeme na Magistrát hl. mesta SR Bratislavy, ktorý má uvedenú zastávku/prístrešok v správe.

odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
16. november 2016

Maja

Super tak magistrát bojuje proti reklamnému smogu a samo ho vytvára. Blahoželáme, to je neskutočné...Prosím pána primátor ešte o nejaké dobré nápady, po dani z nehnuteľnosti, parkovacej politike by sa ešte niečo zišlo.

S pozdravom
21. november 2016

cestár

Milá pani (slečna) Majka, to nemajte strach, p. primátor Nesrovnal je veľmi skúsený človek, urobí Bratislavu veľkomestom, on je skutočne expert, super manažér a niečo geniálne určite vymyslí. Pôjde do televízií sa pochváliť, čo vymyslel a ako bojuje za Bratislavčanov a občania to zaplatia. Veď ste mohli vidieť, ako bojuje proti reklamám, až ich musí sám chudáčisko demontovať, hlavná vec, že pred voľbami visel na každom druhom plagáte, veď za ten neskutočný plat z daní ľudí si to zaslúži, či nie?
23. november 2016

Maja

Milý cestár, ďakujem za "povzbudivé a vizionárske slová", bohužiaľ dnes som si všimla, že na Rožňavskej ceste blízko Fresh Marketu vyrástli 2 krásne nové osvetlené megabordy. Už však nemám silu písať na tento portál, keďže viaceré moje podnety ostali bez akejkoľvek reakcie kompetentných. ....Nečakala som od nového primátora nejaké zázraky, ale aspoň udržiavať čistotu, stop novým reklamným zariadeniam a poctivú prácu mestskej polície by nemalo byť nemožné....
07. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme, že sa zaujímate o naše mesto. Váš podnet ohľadom nepriehľadnej zastávky MHD sa vyrieši ukončením rekonštrukcie ulice Mlynské Nivy, ktoré je plánované na tretí kvartál 2020. Veríme, že nová ulica prinesie väčší komfort obyvateľom, ako aj návštevníkom Bratislavy. Zároveň sa chceme ospravedlniť za dlhodobé neriešenie vášho podnetu.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
29. november 2019

Martin Uváček

Navrhujem uzavrieť podnet. Cela ulica aj zastávky sa budujú nanovo.
08. september 2021

Haky

Mlynské Nivy-obmedzený výhlad na prichádzajúce spoje

Dobrý deň. Stále sa v meste objavujú zastávkové prístrešky, ktoré plnia svoj účel velmi obmedzene až pochybne. Nerozumiem, prečo reklamy nemôžu byť umiestnené na zadnej stene (prichádzajúci si ich tam predsa zaregistruje), v Bratislave musia prekážať vo výhlade. Aj keď v tomto prípade (ak by bol iba jeden prístrešok), by výhlad zostal zachovaný, keďže reklama je "na odjazdovej" strane, no iba v prípade ak by tam bol prístrešok len jeden. Takto na tejto zastávke (podobne ako na Hodžovom alebo pri Ekonomickej univ.) kde za sebou zastavuje viac spojov naraz, viaceré prístrešky s reklamou na bočnej stene iba prekážajú. Velakrát mi už ušiel spoj, ktorý stál druhý/tretí v rade, lebo z mojho miesta ho kvôli stene s reklamou nebolo vidieť. Situácia je ovela horšia, keď na zastávke čaká viac ludí. Nik nechce zostať "uzavretý" davom ludí pod prístreškom, lebo musí vybehávať a sledovať, či už nejde spoj. Takmer jediný poriadny výhlad pri väčšom množstve ludí je na Patrónke, keďže tam nie sú tieto sklenené haraburdy s reklamami (možno ešte Zochova pri starom rozhlase). Na tejto zastávke na Nivách dokonca chýba aj odchodová (digitálna) tabula, takže o spojoch neviete nič, ale tá by neprehladnú situáciu nevyriešila. Ak sa budú takto stavať viaceré prístrešky bez výhladu na prichádzajúce spoje, bude treba hlásenie o prichádzajúcich spojoch ako je na železničnej stanici. Buď vymeňte prístrešky za jeden "velkokapacitný" s dostatočným výhladom, alebo dajte reklamné panely na zadnú dlhú stenu (vedla "nástenky" s odchodmi). A na všetkých zastávkach, kde čakajú v jednom okamihu velké množstvá ludí!!! Páni architekti alebo kompetentní z DPB ten problém nevidia, ak chodia MHD? Teda AK VÔBEC MHD-čkou chodia....🤔
08. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Aj napriek rekonštrukcii danej ulice problém na rovnakej zástavke pretrváva - k podnetu bola pridaná aktualizácia a stav podnetu zmenený na V riešení.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
09. september 2021

obcan

Pre mompetentnych: Obcania su vam pre srandu??!!! Ste financovani z dani tych obcanov!!! Prvy podnet bol dany 14.NOVEMBRA 2016!!!!!!!!!! To svedci o com???!!!! 😠
28. január 2023

Haky

Stále je tam neprehladný chaos. Chystá sa s tým niekto niečo robiť? Na zhodnotenie situácie netreba vysokú školu. Stačí použiť sedliacky rozum.
28. január 2023

obcan

6'5 roka nie su 2 primatori hl. mesta so svojimi zodpovednymi schopni vyriesit rakyto trivialny problem, ktory ale zneprijemnhje zivot obcanov!!! Hlavne, ze napr. na namestie SNP sa namalovali kolecka. Za peniaze nas, danovych poplatnikov, si robite PR a arogantne ignorujete takyto podnet od vlastnych obcanov - ktori vas financuju, vazeni zodpovedni!!! 😠

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania