Čierna stavba megabordu - Nubium, s.r.o.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Vladimír Klimo 23. novembra 2016

Čierna stavba dvojitého megaboardu v areály Gymnázia Ladislava Novomestkého porušuje paragraf 127 odsek 1 občianskeho zákonníka nadmerným zvýšením svetla v nočných hodinách prostredníctvom svetelných reflektorov natočených v smere susediacej bytovky Perly Ružinova. Je smiešne, že BSK ako zriaďovateľ školy toleruje a nekoná voči takémuto počínaniu na školských priestranstvách. Taktiež nevidím žiadne nápravne konanie zo strany stavebného úradu Ružinov i napriek potvrdeniu čiernej stavby a postúpenie veci ako správny delikvent.

24. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Na základe vykonaného štátneho stavebného dohľadu povereným zamestnancom stavebného úradu podľa § 99 stavebného zákona v areály školy Gymnázia L. Novomeského na Gagarinovej ulici v Bratislave sa zistilo, že na mieste stavby sa nachádza toho času nepovolená reklamná stavba, a to osvetlený doublebigboard s 2 reklamnými plochami nad sebou, každá o rozmere 9,6 x 3,6 m.Na základe skutkového stavu zisteného pri výkone štátneho stavebného dohľadu stavebný úrad v zmysle § 102 ods. (1) stavebného zákona vyzval stavebníka, aby vykonal nápravu, konkrétne aby:
uviedol predmetnú reklamnú stavbu do súladu s rozhodnutím z roku 2010, kde sa povolila len jedna reklamná plocha v lehote do 30 dní.



kancelária starostu
24. november 2016

Peter Pavlík

Pan Klimo, skuste sa kvoli nadmernemu osvetleniu obratit na Regionálny úrad verejného
zdravotníctva Bratislava ([email protected], http://www.ruvzba.sk/index2.html).
24. november 2016

Vladimír Klimo

V odpovedi samospravy chybaju dolezite terminy. Podla citacie odpovede zo stavebneho uradu, ktoru ma k dispozicii spravca bytovky: "Dňa 30.09.2016 bol povereným zamestnancom stavebného úradu vykonaný štátny stavebný dohľad." Zial stavebny urad nas doposial neinformoval o termine upovedomenia. Cize nevieme ci vobec bol stavebnik upovedomeny a zavana to trochu prietahmi na stavebnom urade.

Nevyzera to tak, ze by doslo vobec k nejakej snahe k naprave z pohladu prevadzkovatela megaboardu. Firma nadalej ponuka reklamu na bigboarde ako cast svojho portfolia. Predpokladajme max 30 dni na vyzvu stavebnym uradom a dorucenie prevadzkovatelovi megaboadu postou (2 dni na dorucenie+18 dni prevzatie), a dalsich 30 dni na riesenie situacie + zohladnenie sviatkov, cize do konca roka 2016 by malo prist k naprave.
29. november 2016

Ružinov - Prievoz

Dnes tam bola už len jedna plocha či sa mi to zdalo?
30. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nepovolená reklamná stavba bola odstránená.

kancelária starostu
30. november 2016

Vladimír Klimo

Iba ciastocne bola vykonana naprava. Doslo k zruseniu 1 reklamnej plochy.

Avsak podla vyjadrenia stavebneho uradu: "Aktuálna podoba a natočenie reklamnej stavby ktorá je toho času uskutočnená na predmetnom pozemku nie je povolená stavebným úradom. Vzhľadom na to, že povolená stavba nebola osvetlená a nebola ku stavbe povolená prípojka NN, nebolo na reklamnú stavbu potrebné posúdenie osvetlenia. Dňa 30.09.2016 bol povereným zamestnancom stavebného úradu vykonaný štátny stavebný dohľad. Na základe štátneho stavebného dohľadu bude stavebník vyzvaný na nápravu, ktorá bude spočívať v uvedení reklamnej stavby do súladu s vydaným stavebným povolením č. SÚ/CS 5657/2010/7/KAR-34 zo dňa 25.10.2010, právoplatného dňa 26.11.2010 a stavebník bude postúpený na správny delikt."

Cize co je stale nedoriesene je NN pripojka a osvetlenie stavby.
03. december 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Klimo,
k tým informáciám ste sa dostali cez osobnú komunikáciu so zamestnancom stavebného úradu?
Vyzvem MČ Ružinov o vyjadrenie sa k tomu.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
03. december 2016

Vladimír Klimo

Odpoved prisla od stavebneho uradu pre bytove druzstvo a nasladne na vlastnikov bytov vo forme emailu. Dakujem.

S pozdravom
Klimo Vladimir
05. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebník bol vyzvaný k náprave a to odstránenie reklamnej stavby bez povolenia a zrušiť osvetlenie do 30 dní od prevzatia výzvy. Reklamnú stavba je už odstránená a osvietenie má lehotu do 7.12.2016 odstrániť.


kancelária starostu
13. december 2016

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň, odstránila si spoločnosť osvetlenie do stanoveného termínu?
13. december 2016

Vladimír Klimo

Dobry den prajem, svetla sa sice nezapnu v noci, ale reflektory su stale namontovane. Neviem co si o tom clovek ma mysliet. Ako keby cakali na legalizovanie osvetlenia. VK
03. marec 2017

Vladimír Klimo

Aktualne sa otvorilo nove stavebne konanie na navysenie a obnovu povodnej verzie ciernej stavby. Cize, ked niekto spravi preslap, tak v podstate to nie je take komplikovane zlegalizovat ako sa zda. Odpoved uradu, ak neudate pravne argumenty, preco to neodklepnut, tak stavba bude povolena. Ale ved na Slovensku je to tak jednoduche. Tak preco nepodporit podnikanie i na ukor zneprijemnovania zivotneho prostredia nadbytocnym visualnym smogom a svetelnym smogom v podani reflektormi rozziarenej izby celu noc.
07. november 2017

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň,

Už to bolo dodatočne vyriešené a všetko je v najlepšom poriadku?
Ďakujem za preposlanie na MÚ.
08. november 2017

Vladimír Klimo

Dobrý deň prajem, za predpokladu, že miestny aj krajský stavebný úrad by rešpektovali zákony (možno boli viacej informovaný ako pracovať so zákonmi od roku 2015), starosta Ružinova, by nebol pro-reklamne naladený a reálne by sa aj zaujímal o názor desiatok ľudí z bytovky. Tak určite by sa nelegalizovali čierne reklamné stavby a nebolo by treba posielať súdne konania alebo návrhy na mimoriadne opravné prostriedky. Ale ináč vitajte na Slovensku, kde vlastne nič nie je nemožné. A ďakujem samozrejme za trefné fotografie "legálnych" čiernych stavieb.
19. júl 2020

Marek

Gagarinova-reklama-vizuálny smog

Nocne osvetlenie bilboardu na krizovatke Tomasikovej a Gagarinovej - oproti Perle Ruzinova v noci neprimerane vizualne vyrusuje, reflektory svietia priamo do okien budovy na Seberiniho 6/C. Svieti silno celu noc co ma za nasledok, ze v bytoch nie je potrebne v noci mat zazate svetlo (!), kedze svetlo neprimerane osvetluje byty.
20. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
21. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
29. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetná reklamná stavba má platné stavebné povolenie ako i kolaudačné rozhodnutie, preto považujeme podnet za uzavretý.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
24. september 2020

Vladimír Klimo

Dobry den prajem,

dnesnym dnom vydal Okresny sud BA I zrusenie zakonnosti stavebneho konania krajskeho aj okresneho stavebneho uradu. V preklade, sud potvrdil, ze stavebny urad okresny ako aj krajsky nekonal podla zakona a teda neustal pravnu argumentaciu, cim vydal nezakonne stavebne povolenie pre spolocnost Nubium. Po nadodobudnuti ucinnost mozme predmetnu stavbu oficialne nazvat "cierna stavba" s posvatenim uradnikov okresneho ako aj krajskeho stavebneho uradu Ruzinov. Dakujem aj magistratu ohladne zainteresovanosti do tohto pripadu a snahe pochopit situaciu konstatovanim "stavba ma vydane stavebne povolenie".

S pozdravom

VK
29. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po konzultácii podnetu s kolegami zo stavebného úradu Vás v ich mene prosíme aby ste sa s novými informáciami obrátili priamo na stavebný úrad cez mail alebo telefonicky.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania