Odstavené auto s neplatnou EK +STK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Inka 04. decembra 2016

Dobrý deň, prosím o riešenie a odstránenie vraku nepojazdného auta bez platnej STK a EK. Stojí tu už od leta 2016 rovno pred vchodom bytového domu Nejedlého 16, Dúbravka. Keďže mestská časť vyhradila parkovacie boxy na prenájom vedľa bytového domu, žiadam mestskú časť, aby zabezpečila, aby obyvatelia domu na Nejedlého 16 v Dúbravke mohli parkovať bez problémov aj bez platenia a vraky tu nezavadzali. Ďakujem. Halenárová

05. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Halenárová,
ďakujeme za podnet. Najprv musíme vylustrovať prostredníctvom polície držiteľa vozidla a vyzveme ho na odstránenie vozidla v lehote do 60 dní (lehotu ukladá zákon § 67 ods. 10 a 11) a následne v prípade, že držiteľ vozidlo neodstráni v zákonom stanovenej lehote zabezpečíme odstránenie vozidla my na náklady držiteľa vozidla. To aké atribúty musí vozidlo spĺňať, aby mohlo byť odstránené popisuje § 67 ods. 1 písm. a) a b) zákona o odpadoch.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
03. máj 2017

Miroslava

Dobrý deň, v akom je to štádiu? Ubehlo už 5 mesiacov a auto tam stále stojí.
Ďakujem.
04. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

rád by som veci uviedol na pravú mieru. My konáme na základe § 67 ods. 1 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch, teda ak vozidlo poškodzuje, ohrozuje životné prostredie alebo narúša estetický vzhľad obce. V zmysle tohto ustanovenia nie je neplatnosť technickej alebo emisnej kontroly dôvodom na odstránenie vozidla, platnosť Tk a Ek kontroluje príslušný okresný úrad a nie mestská časť.
Ustanovenie § 67 zákona o odpadoch spôsobilo viacero problémových situácii a tiež boli dôvodom že spoločnosť P+K ktorá vykonávala odstraňovanie vozidiel v MČ Dúbravka oznámila pozastavenie činnosti a my sme boli nútení hľadať nového dodávateľa tejto služby. Dodávateľa služby máme teraz riešime zmluvné záležitosti. Je našou povinnosťou zabezpečiť to, aby mali obyvatelia kde parkovať, ale je potrebné si uvedomiť, že my môžeme vykonávať iba to, čo nám zákon umožňuje bez ohľadu na to, či so znením zákona súhlasíme.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
04. máj 2017

Miroslava

Ďakujem za odpoveď. A to, čo ste písali v decembri, že vylustrujete držiteľa vozidla a vyzvete ho na odstránenie vozidla v lehote do 60 dní ste spravili? Nezareagoval?
Pekný deň.
04. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Áno to sme spravili tiež a tiež sme požiadali Okresný úrad Spišská Nová Ves, odbor dopravy a pozemných komunikácií aby nariadil vykonať držiteľovi vozidla technickú a emisnú kontrolu, alebo vyradil vozidlo z evidencie.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
09. máj 2017

Inka

Dobrý deň p. Blažej,
mám na Vás otázku: keďže je tu ten problém neodstránených "vrakov" a mestská časť Dúbravka o tom veľmi dobre vie, prečo potom predáva voľné miesta na parkovanie /parkovacie boxy/ vedľa domu na Nejedlého 16 ? Ako vlastníci bytov, ktorý tu platia dane /nie nájomcovia/ každý večer riešime kde zaparkovať auto. Prichádzam k názoru, že pomaly nebude kde parkovať, lebo buď tu parkujú autá s inými EČV /vďaka obyvateľom ubytovní z iných okresov, ktorých je tu okolo domu viac než dosť! zaparkujú a 3 týždne sa s autom nepohnú/ alebo sú predané boxy. Toto je dôvod, prečo máme záujem, aby bol ten vrak odstránený čo najskôr. Ak nemáte večer kde zaparkovať, aj to jedno miesto padne veľmi vhod. Pekný deň.
Halenárová
10. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Halenárová,

pán Blažej robí všetko možné preto, aby sme čím skôr odstránili maximálny možný počet vrakov z našich ulíc a umožnili parkovať našim obyvateľom. Vďaka jeho každodennému úsiliu bolo vyriešených už viac ako 80 nepojazdných áut v Dúbravke, viac informácií nájdete tu https://www.dubravka.sk/files/documents/miestny_urad/zoznamy/vraky-evidencia.pdf
Povolenia na parkovanie na vyhradených parkovacích miestach udeľuje mestská časť predovšetkým kvôli veľkému záujmu obyvateľov o tieto miesta. Samozrejme, že sme si vedomí každodenných problémov s parkovaním v Dúbravke a veríme, že v čoskoro sa podarí v rámci celej Bratislavy posunúť dopredu otázku rezidentského parkovania. Minulý rok mestské zastupiteľstvo Bratislavy schválilo zásady novej parkovacej politiky v Bratislave. V Dúbravke pripravujeme v súlade s týmito zásadami nové pravidlá rezidenčného parkovania, ktoré uprednostnia obyvateľov s trvalým pobytom v našej MČ na úkor dlhodobo odparkovaných mimobratislavských áut.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
13. september 2018

Lukáš Bartošovič

zdravim, odstavene auto je uz asi na vrakovisku alebo srotovisku, pri vchode Nejedleho 16 a ani v blizsom okoli som ho nenasiel - podnet je tymto asi vyrieseny!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania