Vajanského nábrežie - neúplné stromoradie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Iva 04. decembra 2016

Žiadam Magistrát Bratislavy o informáciu vo veci stromoradia na Vajanského nábreží . V novembri 2016 bol osadený strom pred domom č. 11 a vykopaná jama na strom na rohu s Kúpeľnou ul. pred č. 9, ktorá bola opäť zasypaná a k zasadeniu stromu nedošlo. Na stromy sú vyhradené miesta pred domom číslo 19 a 21.
Pýtam sa:
1/ V ktorom roku a mesiaci sa uskutoční zasadenie jednotlivých stromov pred
uvedenými číslami domov Vajanského nábrežie 9,19 a 21?

2/ Prosím názov , adresu a telefón na firmu, ktorá bude zasadenie stromov
realizovať

Ďakujem

05. december 2016

jajbolina

Na tomto mieste je prechod pre chodcov, dosť využívaný, skôr by malo Staré mesto investovať do oparavy tejto časti chodníka a miesto jamy pre strom tam osadiť dlažbu aby tam bol dostatočne kvalitný a bezpečný prechod pre chodcov.
05. december 2016

Iva

Milý TreskPlesk Vajanského nábrežie nespravuje Miestny úrad Staré Mesto ale Magistrát. Keby to bolo Staré Mesto bola by väčšia šanca, že sa to vyrieši. Takto netuším, či sa vôbec dočkáme nejakej reakcie.
05. december 2016

Peter Oravec

Duplicita s
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5731/vypilene-stromy-na-vajanskeho-nabrezi
Pravidlá portálu OPS:
"Ak zistíme, že Váš podnet je zhodný s podnetom, ktorý sa na portáli už nachádza, kategorizujeme takýto podnet ako duplicitný, dostanete upozornenie, že Váš podnet bol zverejnený ako aktualizácia staršie evidovaného podnetu."
15. december 2016

Iva

Chcela by som týmto podporiť pripomienku pána TreskPlesk, že pred domom na Vajanského nábreží 9, by bolo potrebné namiesto osadenia stromu na rohu s Kúpeľnou ulicou, na prechode smerom k Osobnému prístavu, investovať do opravy tejto časti chodníka a miesto jamy pre strom tam osadiť dlažbu, aby tam bol dostatočne kvalitný a bezpečný prechod pre chodcov.
Niekedy tam chodia aj väčšie skupiny turistov z lodí a autobusov a ten strom skutočne na prechode prekáža a nie je to bezpečné.
23. jún 2017

Iva

Pred časom boli zasadené nové stromy v časti ulice od čísla 5 po roh s Kúpeľnou ulicou. Predpokladám, že časom príde aj na ostatné prázdne stromové miesta v ulici. Žiadam informáciu, či sa zruší stromové miesto pred domom č. 9, na rohu s Kúpeľnou ulicou, ktoré je v priestore prechodu pre chodcov a či sa urobia úpravy na chodníku tak, aby toto miesto chodcom neprekážalo. Žiadali sme to už v predchádzajúcich príspevkoch. Cez tento prechod často prechádzajú veľké skupiny zahraničných turistov a prechod je v tomto stave diskonfortný. Stromové miesto prekáža v plynulej prevádzke prechodu.
23. december 2017

Iva

Vianočná zvesť - práve sa mi donieslo, že Ježiško nám v podobe pána starostu Števčíka nadelil pod stromček opravený chodník na rohu Vajanského a Kúpeľnej . Evidentne to psychicky nevydržal a dal to opraviť ,aj keď je táto ulica v kompetencii Magistrátu. Škoda, že takto "psychicky labilní" :- ))) nie sú viacerí úradníci na Magistráte. O čo krajšie by sa nám žilo.
23. december 2017

jajbolina

Tak pochvala odo mňa starostovi MČ Staré Mesto p. Števčíkovi, aspoň niekto v tomto meste z platených úradníkov robí. Vďaka.
26. december 2017

Peter Oravec

Ak tomu dobre rozumiem, tento podnet je o chýbajúcich stromoch na Vajanského č. 9, 19 a 21. Ako vyplýva z aktualizácie tohto podnetu:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/27586/suche-stromy-na-vajanskeho-nabrezi
strom, resp. stromy boli vysadené pred Vajanského 9 (v oblasti bývalých kúpeľov Groessling), ale neboli vysadené na Vajanského ulici pred domami s číslami 19 ani 21.
Podnet ako celok teda nebol vyriešený.
Ďakujem.
26. december 2017

Iva

Presne tak, došlo iba k čiastočnému riešeniu na najfrekventovanejšom mieste, pred Osobným prístavom. Tento prechod využívajú skupiny turistov, ktorí chodia na parkujúce lode v Osobnom prístave. Ten stav bol skutočne alarmujúci. Ale Vajanského nábrežie patrí medzi hlavné triedy v meste a malo by vyzerať reprezentatívne. Zatiaľ je to skôr hanba. Pripadá mi to ako keby niekto zanedbával v Prahe Pařížskou ulicu alebo v Paríži Champs Élysées . Na tejto ulici sú dve budovy Univerzity Komenského so 100 ročnou tradíciou , konzertná Moyzesova sieň,hlavná budova Slovenského Národného Múzea so 100 ročnou tradíciou od významného slovenského architekta M.M. Harminca, nábrežie s výhľadom na jednu z dvoch najväčších riek v Európe, ktorá prechádza 10timi štátmi,Osobný prístav, kde stoja lode s cudzincami z celého sveta, blízko je ďalšia koncertná sieň Slovenskej filharmónie Reduta a Magistrát Hlavného mesta Bratislavy sa tvári ako keby len zabudol upratať nejaký chlievik na zadnom dvore kdesi na dedine.
26. december 2017

jajbolina

Súhlasím s Ivom, celé vajnorské nábrežie by si zaslúžilo komplexnú rekonštrukciu (novú dlažbu, osvetlenie, samozrejme siete pod dlažbou). Pod rekonštrukciou myslím nadštandardné prvky: KVALITNÚ DLAŽBU (terajšia sa už rozpadáva), stromy s úzkym kmeňom a korunou. Niečo takéto
Agát biely
https://www.dreviny.sk/galeria-kategorie-rastlin/m/
https://bratislava.sme.sk/c/7440456/vyrubane-stromy-na-bratislavskej-trencianskej-ulici-nahradili-nove.html
26. december 2017

Iva

Tie agáty vyzerajú nádherne, to by som chcela. To by tú ulicu úžasne zútulnilo a pozdvihlo.
Tie nerovnosti od koreňov stromov sú aj na Vajanského napríklad pred prielukou , vedľa č.11, tam je to najmarkatnejšie, tam podľa mňa idú korene stromu z pozemku kde je prieluka pod chodník a ničia chodník. Chodník je tam úplne zvlnený a keď je tma alebo niekto zle vidí tak sa tam potkne a môže spadnúť. Pred dlhšou dobou si tam náš sused úplne rozbil tvár. Vyzeral ako by ho niekto prepadol, tak bol dobitý. To by sa malo riešiť. V Starom Meste býva veľa seniorov,ľudia horšie vidia, aby neboli úrazy.
To sú také parciálne nedostatky tej ulice, ktoré by bolo treba vyriešiť. Chcela by som vedieť či má niekto na Magistráte nejaký plán, alebo sa to robí len tak živelne, alebo vôbec ???
11. január 2018

jajbolina

Prosím redakciu aby podnet označila ako vyriešený, časť chodníka napájajúcu sa na prechod pre chodcov opravili. Rekonštrukcia celého chodníka vrátane výdadby drevín je iná téma. Ďakujem.
11. január 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sa ale pôvodne týka chýbajúcich stromov. Boli tieto stromy doplnené?

Vďaka za informáciu,

s pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
05. júl 2018

Iva

Stromy stále neboli doplnené. Mohol by sa administrátor opať obrátiť na magistrát, možno že sa teraz , pred voľbami, dočkáme aj nejakej odpovede.
09. jún 2020

Peter Oravec

Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
11. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Admina by sme týmto chceli poprosiť o uzavretie podnetu, pretože rovnaký podnet evidujeme pod číslom ID 5731. Tu môžete sledovať jeho riešenie:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5731/vypilene-stromy-na-vajanskeho-nabrezi

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. jún 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
toto som tu napísal 5.12.2016:

"Duplicita s
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5731/vypilene-stromy-na-vajanskeho-nabrezi
Pravidlá portálu OPS:
"Ak zistíme, že Váš podnet je zhodný s podnetom, ktorý sa na portáli už nachádza, kategorizujeme takýto podnet ako duplicitný, dostanete upozornenie, že Váš podnet bol zverejnený ako aktualizácia staršie evidovaného podnetu."."

Ani neviem, či som rád, že po štyroch rokoch došlo na moje slová.
S pozdravom,

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania