Chodníkové výtlky na Martinčekovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Tomáš Materňák 06. decembra 2016

Na chodníku pri Tesco expres, na Martinčekovej ulici, je niekoľko väčších asfaltových výtlkov. V tesnej blízkosti je aj Domov dôchodcov, jeho obyvatelia chodia s pomocnými vozíkmi do parku, alebo Tesca a je to pre nich celkom dosť namáhavé a nebezpečné prekonať tieto výtlky.

12. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Mestská časť Ružinov eviduje uvedené výtlky, opakovane sa na nás so žiadosťou o opravu obracali obyvatelia.
Žiaľ Mestská časť Bratislava Ružinov vykonáva opravu na komunikáciách a k nim priľahlých choníkoch, ktoré sú zaradené do siete miestnych komunikácii III. a IV. triedy a boli Mestskej časti Bratislava – Ružinov zverené do správy protokolom z roku 1992.
Predmetná spevnená plocha nie je zaradená do siete miestnych
komunikácií I.-IV. triedy a z uvedeného dôvodu nebola predmetom zverenia do
správy MČ Bratislava Ružinov.


kancelária starostu
12. december 2016

Tomáš Materňák

Tak prosím skúste upozorniť ,,správneho" správcu tejto komunikácie. Prípadne by bolo na mieste požiadať ho o bezodplatný prevod do správy MČ Ružinov, napríklad o susedný záhon ruží sa stará Ružinovský podnik VP služieb, a.s., aj park aj cesty.
Ďakujem a prajem veľa úspechov.
Materňák
16. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetná plocha nie je zaradená v sieti komunikácií, ako uviedla mestská časť. To znamená, že nie je v správe ani magistrátu hl. mesta ani mestskej časti. Zodpovednosť teda je na tom, kto túto plochu postavil, resp. je súčasťou - príslušenstvom nejakej blízkej stavby, ktorej slúži ako prístupová plocha.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
01. október 2017

Obyvateľ Ružinova

Obrovské výtlky na chodníku pred Tescom na Martinčekovej 2

Prosím kompetentných o opravu obrovských výtlkov na chodníku pred Tescom Expres na Martinčekovej ulici č.2. Po tomto chodníku chodí veľké množstvo ľudí vrátane starších z neďalekého domova dôchodcov, ktorí majú sťaženú pohyblivosť.
16. jún 2018

Obyvateľ Ružinova

Chodníky sú opravené. Keď sa chce, tak sa to dá vybaviť.
11. september 2023

Palo Palfy

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Podnet davnejsie vyrieseny ako pisal uzivatel predo mnou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania