Parkovanie - nový spomalovač na Studenohorskej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený

Pred priechodom treba zachovat zakonnu vzdialenost zakazu parkovania. Pokial budu takto parkovat auta, bezpecnost chodcov sa nezvysi ani vybudovanim spomalovaca.

06. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súvislosti s Vašim podnetom si Vám dovoľujeme odpovedať, že všetky novovybudované spomaľovače budú vyznačené vodorovným aj zvislým dopravným značením po skončení ich realizácie. Zvislé dopravné značenie bolo už realizované na Heyrovského ul. a bude postupne aj na ďalších spomaľovačoch na Studenohorskej ul. Momentálne vonkajšie teploty však neumožňujú vyznačiť vodorovné dopravné značenie. Predpokladaný termín ukončenia prác na všetkých spomaľovačoch je koniec roka 2016.

V.Rychtáriková, ODUR, MÚ BA- Lamač
06. december 2016

Eva Tonkovicova

Dobrý deň pani Rychtáriková,
ak si pozorne prečítate môj email, nepíšem o chýbajúcom označení spomaľovača dopravným značením, ale tom, že sa na tomto mieste pravidelne porušuje zákon tým, že tam parkujú autá v bezprostrednej blízkosti priechodu. Podľa zákona o cestnej premávke vozidlá nesmú zastaviť a ani stáť na priechode pre chodcov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred ním. Je to pre ochranu chodcov. To znamená, že pred priechodom pre chodcov nemôže byť vyznačené parkovacie miesto. Rovnaká situácia je na Heyrovského ulici pred novým spomaľovačom.
13. december 2016

Eva Tonkovicova

Dobry den,poprosim o reakciu na moj podnet. Mohlo by sa to vyriesit zrusenim vyznaceneho parkovacieho miesta a oznacenim vozovky zltou ciarou.
Dakujem.
Tonkovicova
05. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet som si prečítala pozorne a moja odpoveď smerovala k tomu, že momentálne nie je spomaľovač priechodom pre chodcov, pretože tam chýba dopravné značenie. Tak ako uvádzate, až to bude priechod pre chodcov označený vodorovným a zvislým dopravným značením bude takéto parkovanie pred priechodom porušením predpisov a budú môcť aj mestskí policajti udeľovať pokuty.
V prípade, že napriek tomu tam budú vozidlá parkovať budeme riešiť zákaz zastavenia a státia vodorovným dopravným značením, ale ako som uviedla až po zlepšení klimatických podmienok.


V.Rychtáriková, ODUR, MÚ BA- Lamač
08. január 2017

Eva Tonkovicova

Dobrý deň pani Rychtáriková,
ďakujem za odpoveď. Mám Vašej odpovedi rozumieť tak, že doteraz tie "zebry" neboli považované za priechody pre chodcov a že parkujúce autá tam neporušovali zákon??? Toto predsa nie je novinka, takto sa na Studenohorskej aj Heyrovského parkuje pred priechodmi už veľmi dávno a nikto z kompetentných s tým nič neurobil.
S pozdravom
Tonkovičová
08. máj 2017

Hayduke

Zákaz parkovania tam je!
08. máj 2017

Eva Tonkovicova

Moje prispevky su z decembra/januara.
09. máj 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

možno považovať podnet za vyriešený?

Ďakujeme za informáciu,

Martin Kollárik
[email protected]
18. máj 2017

Hayduke

Dobrý deň, áno, možno považovať podnet za vyriešený, ja som sem posielal aj aktualizáciu s fotkou z mobilu ale bola vymazaná neviem prečo
25. február 2018

Maschine Beats

a kde sa ma vlastne parkovat ? jedna jednoducha a priama otazka ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania