Svojvoľné rozširovanie chodníka - Komárnická

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Nacbo Ynmynona 11. decembra 2016

Chodník medzi Komárnickou a Ružinovskou niekto "rozšíril" betónovými kockami v zeleni, asi kvôli parkovaniu. Prosím o vrátenie do pôvodného stavu, kým sa tým neinšpiruje niekto ďalší. Ďakujem.

11. december 2016

Rado

Asi nemáte auto, však?
12. december 2016

Maja

Napríklad ja auto mám a nerozumiem Vašej otázke, Teda rozumiem, najprv autá potom ľudia.
12. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Rozširovanie chodníka na Komárnickej ulici betónovými kockami nie je správny, ale odstránenie by viedlo k ešte väčšiemu znehodnotenie zeleného pásu. Dosadenie trávnika v tomto období nie je možné, vysadenie kríkového porastu, by mohlo narušiť prehľadnosť komunikácie. (podľa fotografie – je to situácia staršia, kocky tam musia byť už dlhšie v okolí nie je vidieť žiadne znaky po výkope, google maps je foto s dátumom 07/ 2014 a už tam tie kocky sú, na foto 04 / 2012 ešte nie sú)






kancelária starostu
14. december 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

treba radikalne urcit. cesta je pre auta chodnik je pre chodcov!!!
30. marec 2017

Nacbo Ynmynona

Áno, kocky tam boli umiestnené dávnejšie, to ale na veci nič nemení. Prosím o vrátenie do pôvodného stavu, nech sa tým naozaj neinšpirujú ďalší. Tráva v okolí sa už zelená, takže podmienky na výsadbu by mali byť v poriadku. Kedy plánujete realizáciu?
30. marec 2017

Nacbo Ynmynona

Rado, nikdy by ma ani len nenapadlo použiť auto ako univerzálnu výhovorku na porušovanie predpisov, ničenie zelene, ohrozovanie chodcov, obmedzovanie iných alebo ako oprávnenie na "čiernu stavbu" na majetku, ktorý mi nepatrí. Mnohí vodiči to tak ale robia a potom to tu tak aj vyzerá.
Keby si postavili parkovacie miesta na vašom pozemku, tiež by ste reagovali rovnako? Asi by ste rovno volali políciu. Ale keď nejde o váš pozemok alebo majetok, tak je to ok a tí čo si postavili parkovacie miesta sú zrazu obete? Zamyslite sa nad tým prosím.
22. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

všetky uvedené podnety boli opakovane predmetom obhliadky. O zisteniach bolo vyrozumená Mestská polícia.

MU Bratislava Ružinov
08. september 2017

Nacbo Ynmynona

Kedy bude vhodné obdobie na odstránenie kociek a dosadenie trávnika? Zatiaľ je podnet neriešený.
30. január 2018

Nacbo Ynmynona

Kedy budú odstránené betónové kocky a prebehne obnova zelene?
20. máj 2018

Nacbo Ynmynona

Kedy budú odstránené betónové kocky a prebehne obnova zelene? Vzhľadom na počasie je na to asi ideálna príležitosť.
04. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Pekný deň.

Ďakujeme za podnet.

Problematika rozšírenia chodníka na Komárnickej ulici betónovými dlaždicami bola opätovne prerokovaná v rámci odboru životného prostredia.
Rozširovanie chodníka na Komárnickej ulici betónovými kockami nebol správny, ale aj po zvážení trváme na pôvodnom stanovisku z roku 2016, že ich odstránenie by viedlo k ešte väčšiemu znehodnoteniu zeleného pásu. Súčasný stav poskytuje vodičom aspoň čiastočne možnosť parkovania bez toho, aby poškodzovali zeleň.

S pozdravom

Kancelária starostu
08. september 2018

Nacbo Ynmynona

Takže vedenie MČ má vedomosť o nelegálne postavenom parkovacom mieste a považuje to za nesprávne, ale aj napriek tomu situáciu nechá tak, lebo by vodiči mohli parkovať na tráve? Takto verejne schvaľujete podobné terénne úpravy, takže smelo budovať parkovacie miesta na zeleni, MČ je to jedno.
A teraz vážne. Na jednej z foto je vedľajší chodník, kde nie sú betónové kocky a nik tam neparkuje. Takže vaše obavy z ničenia zelene nie sú na mieste.
Žiadam o vrátenie do pôvodného stavu. Zároveň sa vyvarujte takéhoto verejného schvaľovania a obhajovania porušovania zákona. Vrhá to na samosprávu zlé svetlo a neviem či to stojí za tie 3 hlasy, ktoré tým získate.
22. september 2018

Nacbo Ynmynona

Autá aj napriek betónovým kockám stoja na zeleni, takže tieto kocky navyše aj tak nemajú žiaden efekt. Žiadam preto samosprávu, aby namiesto verejného obhajovania a schvaľovania porušovania zákona radšej konala a odstránila čiernu stavbu. Nikomu nejdete búrať dom, tak čoho sa tak bojíte? Alebo tam parkuje niekto z vás a preto tak bránite tých pár betónových kociek?
26. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

pri nedostatku parkovacich miest, resp. znacnemu narastu automobilov si myslime, ze zachovanie pasu kociek je formou riesenia ktore vyhovuje obyvatelom s autami, aj chodcom. Pokial sofer neparkuje vsetkymi 4 kolesami na spevnenej ploche, obyvatelia sa mozu obratit na mestsku policiu, ktora da takto parkujucemu obyvatelovi tzv "papucu".


s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania