Biskupské klobúky a špaky na novoopravenej zastávke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Peter 15. decembra 2016

Na zastavke Most SNP - linky 50, 70 atd. je na chodniku biskupska capica, ktora tam vobec neplni ziadnu funkciu (teda ak nemyslime, ze na zastavke MHD nou branime parkovat autam...) Dnes rano cezen spadla starsia pani, snad si nic nezlomila, zaloba by mesto asi nieco stala...

Rovnako dalsie 3 su v trave smerom Razusovo nabrezie do centra, zbytocne brania rast trave a stoja v ceste chodcom. Verim, ze ak by tam niekto zaparkoval auto, pri frekvenci hliadok policie by sa tam dlho nezostalo.

+ zastavka je oblozena spakmi, viem, ze predsednictvo uz skoncilo, ale stalo by za to dat tam jeden kos, argument, ze fajcit na zastavke sa nema asi nie uplne obstoji, ludia fajcia pri Dunaji a spak supnu do travy...

dakujem, pekny den, Peter

19. december 2016

Iva

Včera 18.12.2016 som bola na inkriminovanej zastávke. Na tejto zastávke jednoznačne dochádza k sústavnému porušovaniu zákona 377/2004 Z.z. konkrétne § 7 ods. 1, ktorý hovorí o zákaze fajčenia v priestoroch zastávok a na zastávkach. Ohorky sú nahádzané priamo pod stožiarom, ktorý označuje zastávku. V zákonom stanovenej vzdialenosti od zastávky je umiestnený veľký kôš s nádobou na ohorky vo vrchnej časti. V tej počas mojej prítomnosti bolo minimum ohorkov, ale väčšina bola nahádzaná na zem pri koši s nádobou na ohorky !!!!
Je jednoznačne potrebné, aby Mestská polícia a inšpektori čistoty začali systematicky kontrolovať toto miesto a pristúpili k sankciám, to znamená, aby konečne začali pokutovať ľudí, ktorí tam fajčia a hádžu ohorky na zem. Pokiaľ viem , tak bloková pokuta za fajčenie na zastávke je 33€ a za odhodený ohorok je 10€. Myslím, že ľudia by si po takýchto pokutách rozmysleli, či sa budú ešte na nábreží správať ako prasce. Nábrežie je reprezentatívna zóna tohoto mesta , a podľa toho by to tam malo aj vyzerať.
20. december 2016

Iva

Dňa 19.12. 2016 som podala písomný podnet na inšpektorov verejného poriadku Mestskej časti Staré Mesto, kde žiadam , aby zastávka bola monitorovaná a ľudia, ktorí porušujú zákon a znečisťujú zastávku a priestor okolo nej boli pokutovaní. Na druhý deň som dostala odpoveď , že zastávky MHD nie sú v pôsobnosti Mestskej časti, ale Dopravného podniku. Inšpektori na môj podnet zvýšia kontrolu daného priestoru.
Rovnaký podnet som poslala veliteľovi Okrskovej stanice Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy - Staré Mesto pánovi Jozefovi Hitkovi. Ten mi zatiaľ neodpovedal. A na Obvodné oddelenie PZ Staré Mesto - stred.
Už toho mám skutočne plné zuby, ako to tu vyzerá. Neprispôsobivých ľudí, ktorí robia neporiadok je plné mesto. Nie sú iba v romskych osadách. Choďte sa pozrieť na túto zastávku. Čo ohorok to neprispôsobivé individuum. A je ich tam požehnane.
02. január 2017

Iva

Je 2.1.2017 dostala som list od vrchného komisára ing. Ivana Lechnera povereného vedením Mestskej polície, kde všeobecne píše o porušovaní paragrafu 7 zákona č. 377/2004 Z.z. a sankciách na území Bratislavy. Žiadne konkrétne opatrenia, ktoré by sa vzťahovali na sledovanú lokalitu, žiaľ, list neobsahuje.
12. január 2017

Žofia

Z toho čo som odsledovala na portáli odkazprestarostu som si všimla dosť problematické riešenie vzniknutých problémov - buď územie nie je v správe mesta ale mestskej časti či súkromnej osoby alebo niekoho iného, alebo daná vec nie je v kompetencii daného úradu. V skratke riešenie vzniknutých situácií je zdĺhavé a komplikované a niekedy nemožné lebo neexistuje predpis alebo VZN ktoré by orgán mohol uplatniť. Viem, že tieto veci nie sú také jednoduché ako si ich občan predstavuje, ale nebolo by možné nahnúť legislatívu v prospech jednoduchšieho riešenia vecí?
Ešte by som chcela pochváliť prístup pani Ivy - obrátila sa na kompetentných, využila zákon. Zaujíma ma ďalší postup samosprávy, resp. kompetentných.
30. máj 2017

Iva

Magistrátu sa podarilo problém s fajčiarmi a záplavou ohorkou na zastávke vyriešiť len čiastočne. Zrušenie trávnika pomohlo, ale problém s ohorkami na začiatku zastávky priamo pod označením zastávky pretrváva. Domnievam sa, že by tiež pomohlo, keby sa jeden smetný kôš s popolníkom umiestnil na plochu pred zastávku , kde zvyknú parkovať autobusy s turistami a kde je tiež dosť ohorkov a neporiadok. Ešte sa domnievam, že by pomohla zvýšená kontrola inšpektorov čistoty a mestských policajtov, ktorí by mali pokutovať, pretože najviac ohorkov je predovšetkým momentálne priamo pod stožiarom, ktorý označuje zastávku, takže tu jednoznačne pravidelne dochádza k početnému porušovaniu zákona 377/2004 Z.z. konkrétne § 7 ods. 1, ktorý hovorí o zákaze fajčenia v priestoroch zastávok a na zastávkach. Alebo by som hľadala riešenie v nudgingu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania