Parkujúce autá na nevhodných miestach

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
martin 14. decembra 2016

Dobrý deň,
MČ Ružinov by mohla všade na Ostredkoch žltou čiarou označiť miesta, kde je zakázané parkovať z dôvodu, že odstavený automobil prekáža v prejazde nákladných vozidiel ako sú sťahovacie dodávky, hasičské autá, vozidlá spoločnosti OLO a podobne.
Jedným z nich je napríklad úsek komunikácie popri kontajnerovom stojisku pred vchodom Mesačná 11. Viackrát sa stalo, že vozidlá OLO neodviezli odpadky, pretože okolo nevhodne parkujúcich áut jednoducho nemohli prejsť.
Zároveň odporúčam zvážiť označiť žltou čiarou všetky prístupové komunikácie (chodníky), ktoré ústia do jednotlivých vchodov bytoviek, ktoré nikdy neboli určené na parkovanie, ale iba na vykladanie tovaru. V súčasnosti sa využívajú bezohľadnými vodičmi na parkovanie.
Zdroj obrázku: Google Street View

18. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Kde môže vodič zastaviť a stáť striktne určuje zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke § 23, ods. 1 – stáť sa na obojsmernej komunikácie môže len vtedy, ak ostane pre každý smer jazdy voľný jazdný pruh šírky najmenej 3m t.j. musí ostať voľná šírka vozovky najmenej 6m, na jednosmernej komunikácii vtedy, ak ostane voľný jazdný pruh šírky najmenej 3m . To jasne určuje zákon. To, čo žiadate je duplicitné dopravné značenie. Ohľadom problémov s odvozom komunálneho odpadu MČ Bratislava – Ružinov zorganizovala rokovanie s účasťou OLO a.s., Mestskej polície a Krajského dopravného inšpektorátu.




kancelária starostu
referát regionálneho rozvoja

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania