Aktualizovať podnet
Chýbajúci popolník / smetný kôš

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Chýbajúci popolník / smetný kôš

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rusovce

V riešení
meno
zuzana 14. decembra 2016

Odkedy bol zruseny priamy spoj Rajka - Nove SND, stala sa zastavka Gastanova aleja v Rusovciach prestupnou zastavkou pre obyvatelov Rajky. Vela cestujucich fajci (v povolenej vzdialenosti) od zastavky a ked pride autobus, hodia spaky suverenne na zem. Na druhej strane zastavky sice kos je, ale to by so spakom museli prejst cez zastavku.
Myslim ze smetny kos s popolnikom na strane chodnika kde sa fajci, by urcite zmenila tutp zastavku na taku cistu, ako bola predtym a nebol by travnik pod zastavkou zahadzany spakmi.

16. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet!
Odpadová nádoba na zastávke slúži na drobný odpad, nie na vhadzovanie cigaretových ohorkov. V priestore zastávky je fajčenie zakázané, preto tu neplánujeme osadiť žiadne popolníky. Priľahlý trávnik nie je súčasťou zastávky MHD, ale patrí mestskej časti. Ak obyvatelia hádžu cigaretové ohorky na priľahlý trávnik, treba tento problém riešiť s vedením mestskej časti.
DPB na žiadnej zastávke nemá inštalované popolníky, nakoľko podľa pravidelných sťažností fajčenie aj v povolenej vzdialenosti obťažuje cestujúcich na zastávke, preto nepodporujeme fajčenie na celej dĺžke zastávky. V blízkosti niektorých zastávok MHD sú nainštalované popolníky, je to však iniciatíva mestských častí. Naša skúsenosť je však taká, že aj v ich okolí sa cigaretové ohorky hádžu na zem.
DPB sa snaží vylúčiť fajčenie v priestoroch zastávok MHD aj nad rámec zákona o ochrane nefajčiarov, preto nepodporujeme akékoľvek aktivity smerujúce k inštalácii popolníkov.

odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
25. január 2017

Odpoveď samosprávy

MC Bratislava-Rusovce poziadala Dopravny podnik Bratislava, a.s. o osadenie odpadkového kosa na zastavku MHD Gastanova alej. Dakujeme za podnet.

MÚ MČ Bratislava-Rusovce
25. január 2017

zuzana

dakujem. velmi sa tesim. ludi prinutit prestat tam fajcit sa neda. je to velka zastavka a chodnik. ale bude super ak budu mat kam hodit ohorky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania