Bezpečné priechody pre chodcov na Ostredkoch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
martin 15. decembra 2016

Dobrý deň, dovoľujem si požiadať, aby MČ Ružinov zabezpečila označenie priechodov pre chodcov na všetkých vjazdoch do sídliska Ostredky. Myslím tým namaľovanie tzv. zebier. Už dlhšiu dobu priechody nie sú takto vyznačené. Zároveň si dovoľujem požiadať aj o zabezpečenie ich pravidelnej obnovy. Ďakujem.

20. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Priechody pre chodcov je možné riešiť len pri splnení podmienok podľa STN 736110. Dodatočne doručené návrhy na vyznačenie priechodov tieto podmienky nespĺňajú najmä čo sa týka osvetlenia priestoru, čo konštatujeme po konzultácii s Krajským dopravným inšpektorátom.
Ku každému návrhu zriadenia priechodu pre chodcov v spolupráci s Krajským dopravným inšpektorátom sa vyjadrujeme samostatne na základe posúdenia z hľadiska splnenia podmienok v zmysle STN 736110 a tým pádom aj z hľadiska bezpečnosti a plynulosti účastníkov cestnej premávky t. j. pri priechodoch predovšetkým chodcov.
Obnova vodorovného dopravného značenia priechodov pre chodcov prebieha podľa potreby nepretržite pri zohľadnení klimatických podmienok.





kancelária starostu
22. január 2017

martin

Dobrý deň,
priestor navrhovaných priechodov pre chodcov je osvetlený dostatočne. Posielam dva príklady na fotkách, kde sú v blízkosti veľké uličné lampy. Je to iba zase jeden z argumentov úradníkov prečo nie.
Na Ružinovskej je pritom cestička pre chodcov a cyklistov, ktorá je prerušovaná vjazdmi do sídliska. V takomto priestore má byť priechod automaticky a nie aby sa oň dožadovali obyvatelia. Vôbec v ničom návrh nie je v rozpore so spomínanou STN. Ide výlučne iba o subjektívne vyhodnotenie situácie úradníkmi MČ Ružinov a dopravného inšpektorátu a ich rozhodnutie od stola. Existuje s uvedenej konzultácie aj písomný záznam? Ak áno, prosím o jej zverejnenie.
09. apríl 2018

Mirka

Vyzyvam spravu mesta aby bezodkladne riesila tento podnet. Toto je neskutocne frekventovane prieceste. Ludia tade chodia smerom na zastavku MHD od panelakov. Neviem preco mestska cast totalne ignoruje podnety, ktore sa spajaju s touto lokalitou okolo samosky Vytlky na chodnikoch, cesta uplny tankodrom a vsade spina. Chodte sa tam laskavo pozriet na vlastne oci pred tym ako nieco napisete.
16. január 2022

Martin Paučo

Dobry den, mozete prosim pourgovat mestsku cast k vyjadreniu? Je to neumerne frekventovana pesia trasa a pri tej frekvencii dopravy,ktora tam je,prechod medzi chodnikmi je az zivotunebezpecny,nehovoriac o trubeni aut,ked sa tadial chodec vyberie.Neexistuje tu sposob,kadial by chodec bezpecne presiel
17. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne odoslaný.

S pozdravom,
Admin.
19. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
29. september 2023

Martin Paučo

Dobry den, presli takmer dva roky a stale nie je k tomuto odpoved. Poprosime opatovne urgovat mestsku cast
09. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania