Chodník - Pekná cesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Marek 15. decembra 2016

Problém sú autá, ktoré blokujú výstup z chodníka. Nechápem, prečo nemôžu tie autá zastat na širokom chodníku, ktorý je prázdny ale musia blokovať výstup z chodníka. Uplne super je dodávka, ktorá tam zvykne stáť bokom, samozrejme mestský aj normálny policajti to ignorujú, ešte sa tam otáčajú..klasika..

12. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská polícia vykonáva pravidelné hliadky, nemôže však zabrániť každému arogantnému správaniu vodičov. Kľúčový problém je v zlom ustanovení zákona ( § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke), ktoré umožňuje parkovať aj na chodníku. Zmenu zákona však môžu urobiť len poslanci NR SR. V každom prípade, pokiaľ ste svedkom situácie, že vozidlá neparkujú v zmysle predpisov a prekážajú premávke, je potrebné ohlásiť to Mestskej polície na skrátené číslo 159, ktorí pošlú najbližšiu voľnú hliadku na preverenie. Z fotografií nie je možné dodržanie predpisov vyhodnotiť ani následne riešiť ako priestupok.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
12. január 2017

Marek

Dobrý deň, ďakujem za informáciu. Bohužial se nejedná o parkovanie na chodníku, ale na konci chodníka, ktorý je prerušený vstupom do parkoviska. Tu by podla mňa pomohlo vyznačenie zákazu parkovania žltou čiarou a príslušnou dopravnou značkou. (na fotografii, je to strieborné auto).
Skúsim poslať lepšie foto.
Ďakujem Marek

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania